Pomezí. Kapitola 1, Nová realita

Pomezí. Kapitola 1, Nová realita
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529435/bmid_pomezi-kapitola-1-nova-realita-65964fd05cd2e.jpg 4 6 6

Pomezí série

1. díl

Ema přijíždí do Prahy s cílem najít odpovědi týkající se svého nedávno zesnulého otce. Brzy však objevuje nový, nadpřirozený svět plný tajemství. Musí se rozhodnout, zda bude pokračovat ve svém plánovaném životě umělce, nebo zvolí mnohem nebezpečnější cestu, která by jí mohla odhalit pravdu o sobě, otci a možná i celém světě.... celý text

Přidat komentář

EvikU.
03.07.2024 5 z 5

Komiks jsem slupla jako malinu. Jasně, to skoro každý komiks, ale Pomezí mě opravdu chytlo a vadí mi jediné. Kniha obsahuje pouze jednu kapitolu, dostaneme se krásně do příběhu a prásk, je konec.

Ema 19 přiletí do Prahy. Její zemřelý otec, kterého nevědomky zachrání ze stínů do světla jí v posledním okamžiku předá informaci, ať pomůže i dalším duším do světla. Že ona je ta vyvolená.

V Praze chodí po památkách, kreslí do skicáku a nemůže se rozhodnout, co se svým životem. Při svých toulkách Prahou se seznamuje s Tomášem fotografem. Najdou v sobě zalíbení, ale při povídání o sobě se pohádají…

No a samozřejmě to skončí velmi napínavě. Potřebuju vědět jak to s Tomášem a Emou bude dál. Obrázky, kde jsou známá místa z Prahy jsou opravdu povedené a já se kochala. Po dočtení jsem se ještě vracela na známá místa.

Komiks je zajímavý svým tématem, ale i tím, kde se odehrává. Kdo čtete rádi komiksy neváhejte. Tento vás bude bavit. A udělá vám radost i v případě, že nemáte čas vzít tlustou knihu na čtení.

Klivine
01.07.2024 4 z 5

Dle mého názoru je komiks krásně provedený - styl, barvy i prostředí kouzelné Prahy, kterou ilustrátorka skvěle zachytila.

No, vizuální stránka prostě paráda.

Ale to, co už lehce pokulhává je příběh. Samozřejmě chápu, že první díl většinou není top v sérii ale zde se nestalo prakticky nic.
Příběh byl krátký a uspěchaný, mohl být klidně i zkrácený, nebo naopak delší o polovinu druhého dílu. Vážně nevíme nic a to mi dost vadilo. Na první díl to bylo DOST slabé.

A pokud počítám i cenu... no moc se to nevyplatí, ale za ilustrace to stojí. Za mě příběh 3 z 5 a ilustrace 5 z 5.


eva3992
30.06.2024 5 z 5

Hlavní hrdinkou příběhu je Ema, dívka, která přijíždí do Prahy. Chtěla by být umělkyní, ale vypadá to, že si ji zvolilo něco mnohem nebezpečnějšího – Pomezí. Bude odhalovat pravdu o sobě, o otci a možná i o celém světě.

Komiksy nevyhledávám často, ale když už se ke mně nějaký dostane, chci, aby měl příběh hlavu a patu a aby mě zaujaly ilustrace. Pomezí toto naprosto splňuje.

Samotný příběh je napínavý a tajemný, ale zároveň lidský, neboť se můžete s Emou v určitých situacích ztotožnit. Ilustrace jsou naprosto úžasné, hned si mě získaly.

Bavila mě známá zákoutí z Prahy a určitě, až naše hlavní město někdy zase navštívím, budu se na některá místa dívat jinak – očima Emy.

Komiks si přečetl i můj čtrnáctiletý syn a stejně jako já, byl nadšený. Bavilo ho, že byl příběh napínavý a rozhodně oba dva potřebujeme další díly!

kniznistranky
28.06.2024 3 z 5

Existují tři světy - jeden z nich je Pomezí. Místo, kam odejde duše zemřelého a připravuje se na své další putování.

Devatenáctiletá Ema, která dostudovala uměleckou školu a budoucnost má před sebou, se dostává do Prahy. Vyrůstala v cizině a do Česka přijíždí po smrti svého otce. Objevuje nový svět, který vidí jen ona a rozhoduje se, jak se svým životem dál naloží. Stane se umělkyní, nebo se vydá na nebezpečnou cestu za zjišťováním pravdy?

Pomezí je komiks primárně cílící na mladší čtenáře kolem dvanácti let. Ovšem zalíbení v něm může najít každý nehledě na věk. Emě se v jednu chvíli zboří svět jako domeček z karet, když ji umře otec, ale vzápětí se vydává na cestu za novým dobrodružstvím do Prahy. Autorům se povedlo krásně zakomponovat několik známých míst a pražských památek do ilustrací a nechat čtenáře spolu s Emou poznávat Prahu.

Krásné ilustrace brazilské ilustrátorky Biancy Pinto Milanez jistě padnou do oka spoustě čtenářům všech věkových kategorií. Syté barvy určující ráz a atmosféru každé scény. Jednoduché a přesto kouzelně nakreslené postavy. Vizuální stránka komiksu Pomezí je jednoduše pastva pro oči. Český autor příběhu Lukáš Zahrádka jistě nešlápnul vedle, když se pustil do spolupráce s tak talentovanou kreslířkou. Samotný děj/příběh je velmi jednoduchý a nenáročný. Jde o milé dobrodružné čtení říznuté duchařinou, mysterióznem a samozřejmě porcí fantasy. Lukáš Zahrádka si dal za cíl přivést na český trh komiks, který bude hezký, milý, nadějeplný, zkrátka nic brutálního a sexistického. Tento úkol splnil na jedničku. Právě cílová skupina kolem dvanácti let (a klidně i méně) by z Pomezí mohla být nadšená nejvíce. Jde v podstatě o pohádku, která slibuje tajuplné pokračování. Není cílem čekat od toho přelomové dílo, ale především odpočinkovou záležitost, kterou za hodinku i méně přelouskáte a pokocháte se krásnými ilustracemi.

Příběhově však místy může někomu chybět určité dovysvětlení. U komiksů je prostoru méně, ale tady jsem hned z kraje měla spoustu otázek. Třeba jak je možné, že se slečna žijící celý život v cizině po příletu do Prahy bez problému dorozumí česky? Nebo jak to s jejími schopnostmi vlastně je. Umí je ovládat, nebo neumí? Věděla o nich dřív než dorazila do Prahy, nebo se vše plně projevilo až tady? Odpovědi snad přijdou v následujících dílech.

Hodnocení: 77 %

bazyk21
07.06.2024 5 z 5

zajímavý příběh, nádherná ilustrace...

Autorovy knížky

2023  83%Pomezí. Kapitola 1, Nová realita
Skrýt reklamy