Pomocník

Pomocník
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461700/mid_pomocnik-MTo-461700.jpg 4 27 27

Keď Frank Alpine začne pracovať ako pomocník v obchode s miešaným tovarom Morrisa Bobera, dobrovoľne na seba berie jarmo otroka a dáva sa zatiahnuť do boja celej rodiny o prežitie v neľútostnej konkurencii rozmáhajúceho sa veľkoobchodu. V tomto dusivom väzení mu ešte tragicky komplikuje život láska k Helen, dcére židovského obchodníka.

Literatura světová Romány
Vydáno: , INA
Originální název:

The Assistant , 1957


více info...

Přidat komentář

učtese
24.12.2014 5 z 5

Tady bych chtěl ocenit perfektní "řemeslnou" práci autora. Všechny postavy i prostředí při čtení skutečně ožívají. Naplno s nimi prožíváte jejich starosti i radosti. Určitě od Bernarda Malamuda zkusím i jinou knihu.

edysy
07.04.2013 4 z 5

Hlavní postavy tohoto románu spojuje nespokojenost se životem a touha něco změnit. Ať už je to starý Morris Bober, který utekl z Ruska do Ameriky za lepším živobytím, ale skončil jako kupec na pokraji bankrotu. Nebo jeho dcera Helena, která musí pracovat, ale přála by si studovat na univerzitě. A konečně příručí Frank, který se vydal cestou zločinu, protože chtěl vykonat něco velkého a neobyčejného, ale přes výčitky svědomí by nějak chtěl napravit svůj život.
Každý z nich touží po štěstí, ale východisko nakonec spočívá v podobě vyrovnání se s realitou.