Pomsta
Sharon Osbourne
Dvě sestry. Jeden sen. Vítěz bere vše. Román Pomsta je beletristická prvotina Sharon Osbourneové, celosvětově známé hudební a filmové celebrity, manželky ještě proslulejšího Ozzy Osbourna, někdejšího zpěváka skupiny Black Sabbath. Dravým, bezohledně přímočarým, rockově tvrdým stylem popisuje dramatický příběh matky a jejích dvou dcer, ambiciózních žen, které spojuje a současně rozděluje touha po slávě a úspěchu. Prostřednictvím filmově nekompromisních scén plných sexu, vášně, zloby, lásky a napětí přibližuje jejich boj o místo na slunci. Nedává čtenáři vydechnout, dějem plným zvratů ho žene krajinou pozlátka, bohatství a zášti, úspěchů a pádů. Roztáčí nekonečný vír vítězství i pokoření, triumfů a zklamání, která nevyhnutelně končí touhou po pomstě. Osbourneová píše o věcech, které velmi dobře zná, a umí o nich dobře vyprávět. Ačkoli se vyhýbá přímým odkazům, fascinuje nádherně melancholickým popisem londýnského Soha, stejně jako dokonalým vhledem do zvláštního světa Hollywoodu. Kreslí živočišně barvité, naprosto věrohodné postavy unášené ambicemi, s kterými se setkáte zdaleka nejen na stránkách bulvárních časopisů. Pomsta je kniha na jeden dva večery, kniha, od které se neodtrhnete, která vás užene, a přesto donutí přečíst každé slovo. Protože – a budiž to varování na závěr – stačí vynechat jedinou stránku a možná přijdete o další z autorčiných velkolepých zvratů.... celý text
Myslela jsem si, že to bude podle anotace trochu drsnější, ale bylo to spíš lehce červený. Prostředí šoubyznysu, docela dobře se to četlo, taková oddychovka.
Sharon Osbourne by se mohla směle podívat do tváře Jackie Collins, Pomsta je čtivá a pěkně našláplá. Však taky Sharon má dvě dcery a v tom, o čem píše, se vyzná jak málokdo. Není to literatura na Nobelovku, ale grády to mělo a četlo se to samo.
Po knize Ozzy jsem si neodpustila prvotinu jeho manželky. A byla jsem příjemně překvapena. Obsah se dal čekat .. bohatství, popularita, vulgarismy, návykové látky.... Ale měla jsem přečteno velmi rychle. Rozhodně se mi líbilo.
Čtivý a "šťavnatý" příběh, nemohla jsem se odtrhnout. Paní Osbourne je skrytý talent. :-)
Příběh předvídatelný, ale nakonec proč ne a připouštím, že se kniha rychle a snadno čte. Tím ovšem končí výčet kladů. Mizerný jazyk (netuším nakolik se na knize podepsal překlad a kolik je nutno přičíst autorce) a už vůbec mi nejde na rozum, proč tolik prvoplánově vulgárních výrazů. Ačkoli vezmeme-li v úvahu, že se drtivá většina postav chová jako arogantní sebestřední pubescenti, asi by mne výrazové prostředky neměly překvapit.
Přidávám komentář ke knize,ale já nejsem rozhodnutá kolik * za knihu dát. Nebyl to zrovna můj šálek čaje tato kniha, přestože se četla kupodivu na počet stran opravdu dobře. Vtáhne člověka do děje a je plná zvratů. Příběh začína mladičkou Margaret, matkou 2 dcer. Někdy opravdu drsné, kruté a smutné. Tentokrát mi hl.hrdinové sympatičtí teda nebyli.
Hodně věcí podělali a bohužel to pak ovlivnilo životy všech,nee zrovna pěkně ...
Nechci tady nic prozrazovat a tím naštvat čtenáře :-) Jen co se konce týče, mohlo se to trochu rozepsat... Já jako romantická duše zvyklá na happy endy Aspoň v knihách ,bych trochu pozměnila konec jisté osoby,něco mi tam prostě chybělo... Alee, kniha bere dech a stojí za to si ji přečist a pak možná šáhnout po nějaké hezké knize a spravit si náladu :-)
Výborná kniha, velice zajímavý příběh. Peníze, moc, sex, drogy, láska, přátelství, smutek... to vše v jedné knize. Hrozně moc toho zažijete během čtení jedné knihy. Vřele doporučuji.
Příběh celkem předvídatelný. Samá nevěra, zrada a pomsta. Za celou knihu mi ani jedna postava nepřirostla k srdci. Postavy nebyly moc prokreslené, vývoj taky nijak zvláštní neměly. Erotických částí jsem upřímně čekala víc. Průměrná kniha, ke které se už vracet nepotřebuji.