Teta to zase plete
Ivona Březinová
Popletené pohádky série
Popletené pohádky? S tetou Bětou si jich užijete! Malí čtenáři, kteří znají pohádky, budou kulit oči, například jak princeznu Zlatovlásku musí Jiřík zachraňovat jako kdysi slepička svého kohoutka. A všech osm pohádek je takhle zašmodrchaných!
První díl se mi líbil víc. Lépe se to četlo a byli to známější pohádky, než v díle druhém. Ale dětem se to líbilo a to je hlavní. Je to hezky zpracované a i malované. Na čtení před spaním ideální, krátké pohádky které jsou propletené.
Čtyři kapitoly, osm pohádek. Líbilo se mi, jaké pohádky k sobě teta zapletla - většinou takové, u nichž by člověk ani neřekl, že mají něco společného, takže čtenář na začátku vyprávění čekal na každou indicii. Nejzábavnější asi byla druhá a čtvrtá kapitola. Při čtení nás bavilo i notovat písničky na známé popěvky a zodpověděli jsme také kontrolní otázky na správný obsah pohádek.
Tuto knížku mi postupně přečetly obě mé dcerky, moc se jim oběma líbila a pro první čtení je to, myslím, to pravé ořechové. Navíc je i baví otázky na konci každé pohádky, jak to bylo v nepopletených pohádkách.
Opět moc pěkné, vtipné, tentokrát více popletené nebo spíše volené ne zcela klasické pohádky.
Nápadité, pěkné, tak akorát na čtyři hvězdy. Jsem ráda, že jsem ji předčítala, ale podruhé už bych po ní nejspíš nesáhla. :-)
Dětem (předškoláci) se moc líbilo. Po přečtení jsme si mohli připomenout nepopletené verze pohádek. Za mě prima.
Už jsme četli i lepší knihy... Asi se mi více líbí klasické pohádky...
Přečteno s prváčkem.
Zajímavý nápad splést dvě pohádky do sebe a na konci každé této motaniny dát kontrolní otázky. Nápad prima, ale myslím, že se to minulo... zbytečné motání pohádek...
Vtipně pomíchané dvojice pohádek. Začínající čtenáři ocení.
Chválím i kontrolní otázky na konci kapitoly.
Pokud chcete vědět, co všechno provedla teta Běta s osmi známými pohádkami, tak neváhejte a pusťte se do čtení. Třeba se vám podaří zašmodrchané pohádkové klubíčko správně rozplést.
2016 | Řvi potichu, brácho |
2007 | Jmenuji se Martina: Jsem bulimička |
2006 | Lentilka pro dědu Edu |
2007 | Jmenuji se Ester: Jsem gamblerka |
2005 | Básník v báglu |
Dcera oba díly miluje a mně se dobře čtou před spaním. Tento druhý je i možná o něco oblíbenější, protože obsahuje pohádku O Koblížkovi :) Zpestřením jsou písničky na známé melodie.