Posledná kapitola

Posledná kapitola
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482203/bmid_posledna-kapitola-PIK-482203.jpg 4 10 10

Samo si nedokáže odpustiť vlastné zlyhania a je rozhodnutý spáchať samovraždu. V poslednej kapitole svojho životného príbehu však nečakane spoznáva Svetlanu a prehodnotí svoj desivý zámer. Aby ju však pred sebou ochránil, musí jej zlomiť srdce. Po rokoch ju náhoda privedie na miesta, ktoré navštívila so Samom. Spomienky sa vracajú s obrovskou intenzitou a vyvolávajú v nej duševné zemetrasenie. Všetko zrazu zmení odkaz, ktorý mohol Svetlane zanechať jedine on. Prečo sa Samo viac neozval a kam zmizol? Je obeťou, vrahom, alebo je to celé úplne inak?... celý text

TerkinKnižnySve
13.12.2024 5 z 5

Andrea Rimová - Posledná kapitola

Počet strán: 272
Vydavateľstvo: @vydavatelstvo_motyl
Žáner: #roman

Krásny príbeh dvoch srdcí, ktoré si k sebe našli cestu.

Samo odhodlaný po vzdať sa svojho života stretne vo vlaku Svetlanu. Dievča ku ktorému okamžite pocity spojenie a u Svetlany je to láska na prvý pohľad.

Po krasnom dni a noci sa ich životy vsak rozdelia. Svetlana tomu nerozumie, prečo sa jej Samo neozval?

Nasleduje skok o 3 roky neskôr a tu sa dozvieme všetko čo nás trápi a zodpovedia sa otazky na to prečo?

Prečo je zivot tak krutý a bohatý ludia môžu vsetko, vsetko za čo zaplatí obyčajný a oni ani brvou nehnu.

Nádherný príbeh o láske a sklamaní a veľkému smútku, zlomenemu srdcu a hľadaní svojej poslednej kapitole.

Na zaver mi trošku chýbalo to dutknutie, ten happyend ale aom velmi spokojná Andrea píše perfektne knihy, ktore nie su len romantickou zlatatinou ale majú dej, akciu a napätie

Ďakujem za #autorskastafeta Andrea Rimová - spisovateľka

#recenzieTerka #kniznastafeta #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihyslovenskychautorov #milujemeknihy2 #podporujemeslovenskychautorov #andrearimova #poslednakapitola

Obsah:
#nádej #zlomenésrdce #intrigy #smrť #láska #život

Ponorte sa do príbehu o spaľujúcej láske, zákerných intrigách, živote, smrti a nádeji, že za bodkou môžu nasledovať ďalšie dve.

Samo si nedokáže odpustiť vlastné zlyhania a je rozhodnutý spáchať samovraždu. V poslednej kapitole svojho životného príbehu však nečakane spoznáva Svetlanu a prehodnotí svoj desivý zámer. Aby ju však pred sebou ochránil, musí jej zlomiť srdce. Po rokoch ju náhoda privedie na miesta, ktoré navštívila so Samom. Spomienky sa vracajú s obrovskou intenzitou a vyvolávajú v nej duševné zemetrasenie.

Všetko zrazu zmení odkaz, ktorý mohol Svetlane zanechať jedine on.
Prečo sa Samo viac neozval a kam zmizol?
Je obeťou, vrahom, alebo je to celé úplne inak?

TerkinKnižnySve
13.12.2024 5 z 5

Krásny príbeh dvoch srdcí, ktoré si k sebe našli cestu.

ladyel
08.10.2024

Labute sú symbolom lásky a vernosti. Ak jedna z nich umrie, tá druhá umrie tiež, žiaľom..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Knižky od tejto autorky mám veľmi rada, je to pre mňa vždy zaručene dobré čítanie. Inak to nebolo ani v prípade Poslednej kapitoly.

Dramatický úvod nás perfektne naladí na tú správnu vlnu, pri ktorej sa už nedá prestať čítať. Zdanlivo jednoduchý príbeh sa vyostrí v spleť lásky, sĺz, radosti, ale aj veľkej tragédie a nespravodlivosti. Hlavnému hrdinovi sa zo dňa na deň zrúti svet, až sa rozhodne, že skončí so životom. Podarí sa mu prekonať temnotu vlastného života?

A čo naša druhá labuť?

Začne počúvať konečne samu seba, svoje srdce a svoje pocity? Alebo dá prednosť zdanlivo dokonalej istote? Dokonalej, ale nie pre ňu. Lebo ja osobne verím, že každý máme svoju labutiu polovičku. Všetci ostatní sú len 'náplaste', ktorými sa snažíme zlepiť krvácajúce srdce. Nakoniec sa ale osudové labute znova nájdu, lebo kto má byť spolu, skôr či neskôr aj bude. Možno chce všetko čas.

Bude to tak aj v prípade našich hlavných hrdinov? Podarí sa im vyhrať svoje boje?
Dozviete sa v Poslednej kapitole

Vlasta71
07.10.2024 5 z 5

Co se stane když se dva potkají ve vlaku a pak je okolnosti rozdělí? Krásný příběh ze života,kdy hltate každou stránku až na samý konec. Já si Sama a Světlanu oblíbila. Autorka nám nechala otevřený konec, tak je na každém z nás jak vše dopadne.

Majka1979
05.12.2021 5 z 5

Toto bola kniha, ktorá sa nedala odložiť bez toho, aby som nebola na jej konci.

Tak neskutočne skutočný a silný príbeh...
Hneď od začiatku som vedela, že to nebude romantika, ktorá mi bude trhať srdce.

Naopak bola to práve realita a pravda, ktorá to srdce trhala.

Dvaja ľudia sa stretnú, je to náhoda, no aj z náhody môže vzniknúť láska. Ale čo ak sa práve ten jeden vytratí na dlhé 3 roky a až časom sa zistí prečo?
Ako sa zmenil ich život za to obdobie?
A kde je pravda o tých troch rokoch?

Kto z nich je väčší smoliar a kto vinník?

Alebo žeby boli obeťami obaja?

Príbeh, v ktorom sa všetko odhaľuje postupne a aj tak dokáže veľa vecí prekvapiť.
Táto kniha ma jednoducho dostala.
Neuveriteľne napísané a som veľmi rada, že som si ju mohla prečítať ;)

Knihu určite odporúčam