Poslední paní Parrishová
Liv Constantine
Amber Pattersonová už toho má dost. Příšerně ji nebaví být taková nula: tuctová, téměř neviditelná žena, kterou každý přehlíží. Přímo před očima má vzor toho, jak by mohl její život vypadat. Daphne Parrishová je blonďatá bohyně, která bere svůj luxusní život jako naprostou samozřejmost. Společně se svým manželem patří k místní honoraci, mají peníze, moc, obdiv, navíc dvě krásné dcerky. Proč by někdo měl mít všechno, zatímco jiný nemá nic? Amber by se při pohledu na Daphne možná zadávila závistí, ale to se nestane. Má totiž plán, jak sladký život své sokyně postupně nahlodat a zničit, aby mohla v závěru nastoupit na její místo. Podaří se jí proniknout do rodiny Parrishových a zanedlouho se stává Daphninou blízkou přítelkyní. Ráda přijme pozvání, aby s nimi jela na dovolenou, protože jí to skýtá vítanou příležitost ke sblížení se šarmantním Jacksonem. Všechno jde naprosto hladce. Ale pak Amber dostihne pečlivě skrývané tajemství z minulosti, které by mohlo její krásný plán úplně zničit. Něco takového ona ale odmítá připustit. A tehdy začne opravdové peklo. Psychothriller Poslední paní Parrishová nás provádí nejtemnějšími zákoutími lidské mysli a prostřednictvím celé řady nečekaných zvratů můžeme až do konce jenom hádat, jak to všechno nakonec dopadne.... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2018 , DominoOriginální název:
The Last Mrs. Parrish, 2017
Velka podobnost s knihou za zavrenymi dvermi. Amber jsem to vsechno uprimne prala. Dostala to co si zaslouzila..
Kdybych předtím nečetla knihu za zavřenými dveřmi, tak by mě takhle kniha velmi uchvátila, ale bohužel. V poslední době se na toto téma píše více a více knih a bohužel jsou si velmi podobné.
Rozuzlení této knihy bylo velice překvapivé. Nečekala jsem, že dojde k takovému obrovskému obratu.
Pro mě tedy opravdu hodně podobná knize Za zavřenými dveřmi - ikdyž tato za mě ,,méně drsná", ale za to poutavěji psaná... Navíc mám ráda v knihách tohle snobské prostředí a v této ho bylo požehnaně... Taková oddechovka s docela zajímavým vyústěním.
Hodně podobné jako Manželka mezi námi, první část zdlouhavá, nic se nedělo, až jsem si říkala, jestli to není jen o Amber, ala vyprávění Daphne poskytlo nový pohled a jak se říká na každou svini se voda vaří. Takže jsem pak Amber jejího boháče docela přála. Knížka se mi líbila, přečteno za pár dní.
Prvními 200 stránkami jsem se docela prokousávala, byla to nuda, ale občas mě vyprávění Amber docela i rozesmálo. Po půlce se to už docela rozjelo. Slabší než od B. A. Paris - Za zavřenými dveřmi. Mráz po zádech mi tady rozhodně neběhal.
Četla již pár podobných knih, přesto se mi tahle líbila moc. Amber mě stvala od začátku, a část, kde vypravela Daphne se mi líbila, ale člověku je trochu ouzko. Pěkně napsaná kniha, ani bych nepoznala, že ji psaly dvě ženy. Doporučuji
Tak to byla opravdu neskutečná kniha. Začetla jsem se během chviličky a za dva dny byla kniha přečtená. Tato tématika mě opravdu baví a musím říci, že Amber mi od prvního okamžiku lezla šíleně na nervy :D Ale autorka dokázala knihu skvěle propracovat a pohled ze strany Amber i Daphne mě opravdu bavil. Doufám, že se autorka pustí i do dalších knih :)
Knížka kterou musíte odložit a rozdýchat, jaké je to drama. Drama, které člověku připomene, že nic není takové, jak se na první pohled může zdát, či jak to dokonce lidé prezentují. Prostě drama jednoho manželství a kamarádství.
Já byla trochu zklamaná. Příběh mi přišel ve stejném duchu jako Za zavřenými dveřmi, ale pro mě mnohem slabší, méně čtivý, méně důvěryhodný. Pokud čtenář nemá nastavenou laťku úplně vysoko, je to dobrá kniha. :)
Na začátku mi kniha přišla strašně jednoduchá, že se všechno děje jen tak bez jakýchkoliv problémů, ale druhý pohled tomu dal šťávu a vysvětlil jednoduchost první části.. Dobrý psycho thriller
Skvely thriller. Prvni cast z pohledu milenky, druha z pohledu manzelky. Rychle jsem odhadla, jak to cele je a bude, ale i tak me to bavilo:)
Páni, to bylo něco. Neuvěřitelně čtivé a napínavé. První polovina plyne svým tempem, ale rozhodně nenudí. Ve druhé polovině se to pěkně rozjede a přestat číst je téměř nemožné, přestože je jedna hodina v noci a já ráno vstávám do práce. Musela jsem to dočíst. Za mě tedy super a rozhodně doporučuji.
Ze začátku mě kniha moc bavila, byla čtivá a vtáhla mě naprosto do děje. Škoda, že autorka neudržela stejnou úroveň až do konce. Druhá část knihy mě vůbec nebavila.
Velmi čtivý, napínavý, ale zároveň předvídatelný příběh a zápletka, se kterou se celkem rotrhl pytel. S koncem jsem spokojený, protože je uzavřený a vysvětlený, jen mi připadá, že jak dopadla Daphne je přitažené za vlasy.
Tak tohle byl rozhodně jeden z těch lepších thrillerů. Trošku mě zklamalo, že celá první část byla jen prohloubení anotace a pak ten zlom, kdy se v polovině knížky mění postavu, z jejíž pohledu je knížka vyprávěna. Ale také jsem se nechala napálit, obě části byly hodně čtivé, nemohla jsem se od knihy odtrhnout, vřele doporučuji!
Zpočátku jsem se obávala, že jsem omylem otevřela červenou knihovnu. První část knihy mě zoufale nebavila a viděla jsem hodnocení na 2-3 *. Od druhé části se konečně děj rozjel - hlavně díky tomu, že manželka nebyla taková naivka, jak se zpočátku jevila.
Empatie, mateřská láska, moc, ovládání, závist, psychoteror... To vše se v této knize vystřídá.
A moc se mi líbil konec, vše dopadlo jak mělo.
Myslím, že se autorkám povedla vykreslit psychopatická osobnost, která byla po zásluze potrestána, protože ji dohonily i předchozí hříchy...
2019
2018 | Poslední paní Parrishová |
2020 | Ta, která prohraje |
2019 | Když jsem tě viděla naposledy |
Skvělá knížka. Přečetla jsem ji jedním dechem, vlastně druhou část prakticky bez dechu. Fantastický obrat, ženská rafinovanost skutečně nezná hranic. Doufám, že autorky napíšou další podobně čtivou knihu.