Poslední paní Parrishová
Liv Constantine
Amber Pattersonová už toho má dost. Příšerně ji nebaví být taková nula: tuctová, téměř neviditelná žena, kterou každý přehlíží. Přímo před očima má vzor toho, jak by mohl její život vypadat. Daphne Parrishová je blonďatá bohyně, která bere svůj luxusní život jako naprostou samozřejmost. Společně se svým manželem patří k místní honoraci, mají peníze, moc, obdiv, navíc dvě krásné dcerky. Proč by někdo měl mít všechno, zatímco jiný nemá nic? Amber by se při pohledu na Daphne možná zadávila závistí, ale to se nestane. Má totiž plán, jak sladký život své sokyně postupně nahlodat a zničit, aby mohla v závěru nastoupit na její místo. Podaří se jí proniknout do rodiny Parrishových a zanedlouho se stává Daphninou blízkou přítelkyní. Ráda přijme pozvání, aby s nimi jela na dovolenou, protože jí to skýtá vítanou příležitost ke sblížení se šarmantním Jacksonem. Všechno jde naprosto hladce. Ale pak Amber dostihne pečlivě skrývané tajemství z minulosti, které by mohlo její krásný plán úplně zničit. Něco takového ona ale odmítá připustit. A tehdy začne opravdové peklo. Psychothriller Poslední paní Parrishová nás provádí nejtemnějšími zákoutími lidské mysli a prostřednictvím celé řady nečekaných zvratů můžeme až do konce jenom hádat, jak to všechno nakonec dopadne.... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2018 , DominoOriginální název:
The Last Mrs. Parrish, 2017
Po přečtení knížky Za zavřenými dveřmi a spousty reakcí stylu "podobná knížka jako poslední paní Parrishová" jsem přesně věděla, oč v knize půjde a nemýlila jsem se. Každopádně i tak je tohle dílo naprostou bombou! Nelituji ani jedné stránky! Tak moc jsem Daph fandila, až mi cukaly koutky úsměvem, jak nádherně si to s těma dvěma rozdala! :D ... Taková slast, když čtete to pokoření a zdrcení. Tu výhru! Tušila jsem, že je nějakým způsobem přelstí, ale že je takhle zničí ... :D ... Úžasná Daph! Hrdinka a moje oblíbenkyně :)) Víc takových parádních knížek! Klobouk dolů, palec nahoru!!!! Paráda!
Dlouho jsem se k ní nutila a musím říct, že kniha je fakt dobrá. V polovině se to zlomí a spadne vám čelist! Rozhodně doporučuji.
Žila byla jednou jedna tuze krásná, ale chudá dívka jménem Popelka. Přestože byla chytrá a snaživá, její vysněný princ pořád nepřicházel, proto se rozhodla zaobstarat si ho sama. Co na tom, že už má manželku i děti? Tahle Popelka je tak trochu psychopatka, a žádná překážka pro ni není nepřekonatelná. Sny se přece mají plnit, no ne?
Jeden z nejlepších psychothrillerů, které jsem četla a opravdové překvapení tohoto roku. O koupi jsem uvažovala už když před pár měsíci vyšlo české vydání, nakonec jsem ale odolala. Anotace mi nepřišla nijak originální a já si pomyslela, že takových příběhů už přece existuje dost. Omyl. "Posledná pani Parrishová" v sobě skrývá mnohem více, než se může na první pohled zdát. Má úplně všechno, co od pětihvězdičkového díla očekávám - realistické postavy s komplikovanými charaktery, svižný styl vypravování, zajímavou zápletku, extrémní dávku napětí, nečekané dějové zvraty a fascinující závěr. Zbožňuju "Poslední pani Parrishovou"! Je dokonalým důkazem toho, že některá splněná přání můžou mít trpkou pachuť. Tu vy ale po dočtení mít určitě nebudete. :) Tahle knížka mi přenastavila laťku pro všechny budoucí thrillery a bude opravdu těžké ji překonat.
Thrillerem bych knihu nenazývala, psychologickou sondou ano. Daphne má pohádkově bohatého manžela, dvě dcerky a vůbec život jako z pohádky. Amber by v takové pohádce ráda žila, proto podnikne všechny kroky ke šťastnému konci. Dobře vykreslený psychický teror i nemožnost úniku ze zlaté klece. Konec se mi k celkovému vyznění líbil, k přečtení ráda doporučím.
První část knihy pekne počtení. Druhá část vás úplně pohltí a přemýšlíte nad tím, jak byste to udělali vy. Vůbec jsem netušila....
Všichni dostanou to, co si zaslouží!
Krásné počtení.
Bylo mi líto že jsem knihu dočetla.
Klidně bych brala i pokračování ????????
Velmi zajímavá kniha. Z první části psané z pohledu Amber jsem byla trochu rozladěná. Pořád jsem si říkala, že Daphne nemůže být tak naivní a důvěřovat jí ve všem. Odpověď jsem dostala v druhé části psané z pohledu Daphne. Bylo zajímavé, jak se z osoby kterou je manipulováno stává zdatná manipulátorka. Knížku můžu všem doporučit.
Tak dávám 4 hvězdičky. Moc dobře je kniha napsaná a zajímavě. V první části z pohledu Amber a v druhé části z pohledu Daphne. Čtenář jen zírá jak může být člověk lstivý a vypočítavý a co je vše schopný pro své blaho vykonat.
Tak od půlky knihy mi začala dochazet pointa.Žádne veledílo nečekejte, spíš zábavnou jednohubku.
Za mě hodně povedená kniha, nemohla jsem se odtrhnout. Knih s podobnou tématikou, kdy se postavy skrze lži a psychologii chtějí dostat kam chtějí, jsem četla více, ale tahle byla rozhodně nejlepší.
Zaciatok a vlastne prvu polovica knihy som len citala v uzase, co dokaze zena, ked si nieco zaumieni.No a druha polovica knihy mi to len potvrdila.Prislo mi to ako ta *prupovidka* ze niekto je hlava a niekto ten krk ,ktory nou otaca.Vyborna kniha,odporucam vsetkymi 10.
Prvních 200 stran jsem si říkala, jakože průměr. Druhá půlka mě usadila a byla jsem napnutá až do konce. Chvílema jsem měla zatnutý pěsti zlostí a několikrát jsem přemýšlela, jak bych to řešila já. Konec byl fajn, potěšilo mě, jak a s kým všichni skončili.
Knížka možná přišla ve špatnou dobu, když koukám na kladná hodnocení, ale mně se nepodařilo začíst se, hlavní hrdinka mi přišla příliš naivní a vše kolem jí až nerealisticky vycházelo.
Naprosto skvělý příběh, přečteno za 3 dny. Úžasně napsané, krásně vykreslené situace z pohledu Amber a z pohledu Daphne. Neuvěřitelné co všechno se může skrývat za, na pohled váženou a milující rodinou. Krásný důkaz jak Amber sama spadla do jámy lvové, jen proto že viděla bohatství a chtěla to, co jí nenáleželo. O to horší bylo "procitnutí". Super super.
Moc se mi to líbilo.. Jak děj, tak styl psaní.
Jen je zajimavý jak člověk vidí život těch druhých jinak.
Vidíme idylické manželství, krásná manželka, úžasný bohatý manžel, který je ze své ženy unešenej i po několika letech. Zahrnuje ji přepychem, dárky, pozorností. Prostě sen.
Teda tohle viděla Amber.. a ti ostaní
Ale z pohledu Daphne?
Ponižovaná, vydržovaná manželka, kterou její psychomagor manžel týrá. Ať už dietama, nesmyslnýma požadavkama, sexem nebo jen prostě protože proto.
Děti mají jen protože ON by chtěl syna. Kdyby byla Daphne uplně blbá, tak má možná nakonec dětí, respektive holek mnohem víc.
Závěr?
Na každou svini se vaří voda a na Amber je té vody hodně moc..
Dobře jí tak.. Je to zlá ženská a ať si to užije.
Takle mě hlavní postavy nakrkly snad poprvé.. Což je pro mě dobře :) a je to známka dobře napsané knihy
Dávám pouze 4 hvězdy. Do půlky knížky jsem se nemohla zaboha začíst a čekala jsem, jakým směrem to bude pokračovat. Až ve druhé části z pohledu Daphne to dostalo spád a jiskru a nešlo se od knížky odtrhnout. Jako klobouk dolů, vydržet tohle skoro 11 let. Manžel neskutečný magor, který patří do blázince. Konec za mě super, každý dostal to, co zasloužil!!
2018 | Poslední paní Parrishová |
2020 | Ta, která prohraje |
2019 | Když jsem tě viděla naposledy |
Kniha byla skvělá. První část nám ukázala pohled, který viděli všichni ostatní. Pozlátko, zamilovaný pár a perfektní rodinu, které se chce do života vehnat tornádo Amber a vše změnit.
Druhá část ukáže pravdu. Ukáže odhodlání matky udělat vše pro své milované dcery a vydržet peklo na zemi.
Daphne jsem si moc oblíbila, držela jsem jí palce a doufala, že to těm dvěma natře!!