Poslední tajemství Marilyn Monroe

Poslední tajemství Marilyn Monroe
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541155/bmid_posledni-tajemstvi-marilyn-monroe.jpg 4 11 11

O životě ikonické filmové hvězdy Marilyn Monroe už toho bylo napsáno mnoho. Francouzskému dokumentaristovi Françoisi Pomèsovi se však po tříletém pátrání podařilo sestavit unikátní a mimořádně intimní portrét Marilyn s pomocí nejmodernějších technologií a díky nálezu jediného pramenu vlasů navíc Pomès vyřešil také poslední tajemství, které obestíralo život tragicky zesnulé hvězdy: identitu jejího otce, kterého až do své smrti nepřestala hledat. Kniha Poslední tajemství Marilyn Monroe přináší napínavé a takřka detektivní pátrání odhalující dosud neznámé detaily ze života ženy, která navždy změnila svět showbyznysu.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: , Bourdon
Originální název:

Marilyn Monroe, son dernier secret, 2023


více info...

Přidat komentář

Missy666
31.08.2024 odpad!

Jelikož se o životní příběh Marilyn zajímám už léta, přečetla jsem mnoho jak seriózních biografií, tak naprostého odpadu, plného spekulací, domněnek a senzačních odhalení. Bohužel - tato kniha pro mě spadá právě do té druhé kategorie. Je to psané dynamickým, rádoby investigativním stylem, jehož vrcholem je odhalení skutečného otce Marilyn Monroe. Pominu, že na základě pofiderního testu DNA z ustřižených vlasů, zakoupených na Aukru a následně dalších, získaných od "sběratele". No a to je asi tak všechno - pátrání by se vešlo cca na 5 stran textu. Co mi vadí nejvíc, je autorovo spojení s tím nejzkorumpovanějším životopiscem Marilyn - Donaldem Spotem - který díky svému devótnímu poklonkování klanu Kennedyů udělal ze své "biografie" totální škvár (a nakonec se k tomu i přiznal). Úplně na konec si nechávám žalostný překlad celého dílka, resp. korekturu - Spoto má nejdřív manželku, po pár stránkách je to manžel, spisovatelka Joyce Carol Oates, autorka Blondýnky, také záhadně mění ´pohlaví na muže... V době Googlu jsou takové přešlapy skutečně tristní.

nada3314
07.08.2024 4 z 5

Mé léto se nese ve znamení MARILYN MONROE, je to již druhá kniha, kterou jsem o ní za poslední měsíc přečetla. Tahle je, ale jiná. Nepopisuje Marilynino dětství ani její kariéru.

Dívala jsem se na seznam knih o Marilyn a je fakt, že napsat něco nového co ještě nikdo nenapsal, bude oříšek. Ale autorovi se to povedlo. Celý příběh stojí za tím – nalézt, odhalit, dopátrat se: Kdo byl otcem této slavné překrásné ženy.
Autor byl ve svém hledání hodně houževnatý, neodradili ho ani neúspěchy. Místy mi to připadalo, že čtu detektivku, jak to bylo napínavé. Nejedná se úplně o lehké čtení a ten kdo se o Marilyn nezajímá, toho asi toto DNA pátrání nezaujme. Mě však přišlo zajímavé a chtěla jsem vědět, jestli to autor a jeho mini tým dokáže.

A jestli dokument, který se chystal natočit k příležitosti 60 let od úmrtí Marilyn bude mít na čem stavět. Myslím, že se mu to povedlo dokonale, nečekala jsem, že mě zaujmou pasáže, kdy se z pár pramínků vlasů bude odhalovat identita. Celý tento proces ohledně DNA byl zajímavý a mě naprosto pohltil.
Pokud se chcete dozvědět něco nového z úplně jiného soudku, tak přesně pro Vás je tato kniha.
Doporučuji.


Jane2016
29.07.2024 4 z 5

„Marilyn Monroe“, po světě nechodí mnoho lidí, kteří by nevěděli, co tato žena dokázala. Například já si při vyslovení jejího jména vybavím ženskost, krásu a sílu. Jde o ikonu její doby a neskutečně inspirativní ženu. Každopádně o životě Marilyn Monroe jsem se chtěla dozvědět více, a proto jsem sáhla po tomto příběhu.

Zpočátku jsem myslela, že půjde spíše o zajímavosti ze života Marilyn, o skrytá tajemství, která na své cestě prožila, ale k běžnému člověku se neměla šanci dostat. Jak jsem byla překvapená, když se příběh nesl, řekla bych až na „vyšetřovatelské“ vlně. Společně s autorem zjišťujeme, kdo byl skutečným otcem Marilyn Monroe a také se to dozvíme!

Autor má specifický styl psaní, který věřím, nesedne každému, ale mně popravdě vůbec nevadil. Naopak se mi četlo velmi příjemně a během chvíle jsem měla dočteno.

Pokud se zajímáte o život Marilyn Monroe a hledáte nevšední knihu, která nebude omílat ty samé informace, které jste četli nespočetněkrát předtím, zkuste tuto knihu! Opravdu věřím, že budete příjemně překvapeni.

eva3992
28.07.2024 4 z 5

O Marilyn Monroe toho je již napsáno a řečeno opravdu hodně. Proč si tedy přečíst další knihu? Protože je jiná! Autor se rozhodl natočit dokument, a posléze ho převést do knižní podoby, ve kterém pátrá po tom, co zatím nikdo před ním neobjevil – kdo byl skutečným otcem Marilyn Monroe. Díky nejmodernějším technologiím a jediného pramenu vlasů odhalil jako první toto velké tajemství.

Zajímavé a jedinečné! Tyto dvě slova mě napadala při čtení knihy. Hned na začátku jsem zjistila, že toho o MM vlastně moc nevím a tato kniha nepřináší znovu a znovu ty samé informace. Nejprve jsem si tak načetla něco o jejím životě a pak jsem se s autorem knihy pustila až do detektivního pátrání po jejím otci.

Mám ráda, když se z knih dozvím něco nového. V této jsem dostala nejen informace ze života Marilyn, ale dozvěděla jsem se spoustu a tom, jak funguje DNA, jak se zjišťuje a co nám může prozradit. Nečekejte tak lehké čtení na jeden večer, občas se budete muset více soustředit na text, ale za to můžete očekávat spousty nových informací.

Moc mě láká i dokument, o kterém autor píše a po přečtení knihy bych ho ráda viděla.

TinaBookBlog
26.07.2024 4 z 5

A je to venku! Víme, kdo byl otcem Marilyn Monroe a to díky usilovnému pátrání a dávce štěstí francouzského dokumentaristy. Několik let se snažil toto tajemství odhalit a konečně, po všech těch útrapách, to zvládl.

Nenechte se zmást, tak jako já. Nejedná se o klasickou biografii. Kniha popisuje samotné odhalování krok za krokem - co musel udělat, s kým musel mluvit, co musel vyhledat a dohledat, aby mohl natočit dokument.

Kniha se vůbec nečte jednoduše, o čemž svědčí to, že jsem si musela během čtení dělat časté přestávky. Často se zde připomínají obavy a autor se tak nějak točí ve smyčce. Což je během jistých fázi jeho pátrání naprosto pochopitelné.
Nicméně, autorovi jsem neskutečně držela palce a prožívala s ním zklamání a pocity štěstí.

Knihu bych mohla rozhodně doporučit, pokud vás příběh této ikonické ženy aspoň trochu zajímá.

Štítky knihy

Marilyn Monroe, 1926-1962

Autorovy knížky

François Pomès
francouzská
2024  73%Poslední tajemství Marilyn Monroe
Skrýt reklamy