Poslední tango v Brooklynu
Kirk Douglas
Milostný román z pera proslulého hollywoodského herce je nostalgickým příběhem lásky nerovné dvojice. Mladá dívka se v okamžiku osobní citové krize seznámí se sedmdesátiletým vdovcem, poznamenaným smrtí své ženy. Po krátké době se dívka do citlivého a atraktivního starce zamiluje a na ten krátký čas podlehne iluzi mládí. Brzy si však pod tlakem okolí uvědomí svůj věk, přestává věřit v budoucnost tohoto vztahu a dobrovolně odchází z dívčiny blízkosti přes všechnu bolest, kterou mu to působí. Když však dívka onemocní a zbývá jí několik měsíců života, vrací se a věnuje jí veškerou lásku a péči.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 1995 , Knižní klubOriginální název:
Last Tango in Brooklyn, 1994
Jako herce mám Kirka Douglase zařazeného hodně vysoko. Pokud správně počítám, bylo mu v době, kdy psal tuhle knihu plus mínus jako hlavnímu hrdinovi Benovi. Snad proto je ta postava tak uvěřitelná, že Douglas dobře věděl, jaké to je.
Moc hezký příběh. Když se osudy hlavních hrdinů propletou, jste v polovině knihy a říkáte si, co asi bude dál a jestli bude ještě nějaké překvapení. Můžu prásknout, že hned několik.
milostné romány americká literatura společenské romány romány pro ženy
Moje první seznámení s autorem a překvapivě dobrá kniha. Námět je podobný jako Umírající zvíře od Philipa Rotha. Obě knihy Doporučuji.