Posvátné místo
Barbara Wood
V okrajové čvrti Los Angeles dojde k unikátnímu objevu jeskyně s nástěnnou malbou starou tisíce let. Na pozadí starého příběhu se odvíjejí osudy archeoložky Eriky advokáta Jareda. Dotisk tohoto vydání vyšel v roce 2010.
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2008 , AlpressOriginální název:
Sacred Ground, 2001
Knížka je skvěle napsaná, tak jako všechny od autorky, ale mně osobně nesedělo indiánské téma. Také mám radši její knížky, které postupně dávkují napětí a odhalují záhadu. Tady mi to dost chybělo.
Autorka se opět osvědčila jako skvělá vypravěčka košatých příběhů. Knížka se mi moc líbila, výborně četla a oceňuji na ní to, že se vyvarovala klišé a přehnaných milostných propletenců, časové linie jsou citlivě seřazeny, nenudí ani nepletou při četbě. Dověděla jsem se nově o Indiánech z Kalifornie, jejich historii. Knížka je přínosná jednak jako příjemná a poutavá četba, ale je i zdrojem poučení. Doporučuji!
Kniha se mi moc líbila. Propletení současnosti s minulostí. Zajímavý příběh indiánských kmenů až po novou Kalifornii i s romantikou. Moc pěkně se to četlo.
Nejdříve jsem se nemohla začíst,zdálo se mi to nezáživné,rozvláčné,žádný spád,málo šťávy..Od půlky už se děj slušně rozpohyboval a nabral na otáčkách.Ke konci mi i zvlhlo oko.B.W.má i lepší knihy,ale tato tak 70%.
Právě jí čtu a je moc pěkná...vykresluje moc pěkně příběh ze života indiánů, tuhle autorku mám moc ráda a patří k mým nejoblíbenějším...
Moc pekna knizka, prolinani minulosti s pritomnosti je vic nez bravurne povedene. Od zacatku do konce bajecne cteni. Na konci uz se da tusit, jak to dopadne.
S touto knihou mě Barbara Woodová opět nezklamala, obdivuji, jak umí bravurně a čtivě popsat různá časová období. Doporučuji!
Moc pěkná kniha, která nahlíží do života dávných Indiánů a která vyúsťuje v převratné zjištění... Autorka nemá knihu, která by se nepovedla...
Zajímavé čtení a jsem ráda, že jsem jí dočetla. Nakonec je to moc hezký příběh. Zpočátku jsem se moc nemohla začíst a ty další historické linie mne spíš rušily od děje, ale vyplatí se vydržet a nakonec se ta minulost se současností hezky propojí...
Tak za mě jedna spíše z těch slabších knih od Barbary Woodové. Nějak mi to moc nešlo, četla jsem mezi řádky, místy mi to přišlo nezáživné. Rozhodně netvrdím, že je to špatná kniha, ale má i lepší.
Indiáni Amerika dobrodružství rodinná tajemství
1998 | Panenky z ráje |
1999 | Pod africkým sluncem |
2001 | Doktorka Samantha |
2002 | Plamen duše |
2011 | Zlatá země |
Myslím, že Posvátné místo je nejlepší knihou této autorky. Skvělý příběh, krásně se doplňující minulost a přítomnost, pokaždé jsem si říkala "jak z tohohle autorka vybruslí?" a pokaždé to zvládla tak, že jsem zůstala s pusou otevřenou. Smekám před Woodovou a před touto knihou. Po přečtení (měla jsem ji půjčenou) jsem si ji běžela koupit, a dnes už zaujímá čestné místo v mé knihovně.