Potíže s mrkví
Katy Hudson
Králík MILUJE mrkev. Až příliš. Kdykoli vidí tuto sladkou zeleninu, musí ji mít. Už má tak plnou noru, že se do ní sám nevejde. Když mu kamarádi nabídnou vlastní domovy, králík radostně souhlasí. Problém je, že se stěhuje i se svou milovanou mrkví. Nezpůsobí ta spousta mrkve králíkovi a jeho kamarádům potíže?
Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: 2020 , Fortuna Libri (ČR)Originální název:
Too many Carrots, 2016
Tahle kniha je prostě sranda. Jeden malý mrkvový hoarder způsobí několik neštěstí,aby na konci přestal být takový mrkvový sobec. A děti už se řechtají, když se řekne MRKEV.
Velmi zajímavý příběh. Přiznám se, že i já jsem byla zvědavá, kam se s tou mrkví nakonec nastěhuje:))
Nikdy by mě nenapadlo, že s mrkví mohou být potíže. A už vůbec nechápu, proč bych o nich měla číst. Ale nechala jsem se zlákat zdejšími komentáři a rozhodně nelituju: opravdu skvělé ilustrace a text, jakkoli minimalistický, obsahuje zajímavé výchovné momenty.
Mám jen jednu výhradu: závěrečný objev/ponaučení mi nepřipadá dobře formulovaný. Možná nejde ani tak o překlad, prostě mi nesedne onen trpný rod "se sbírala, se dělilo". Ale to je jen můj pocit.
Každopádně pro mě je to třetí skvělá kniha o mrkvi (po Proč nekveteš a Mrkev ho vcucla pod zem) a třetí výborná králičí (Králík je taky jenom člověk, Pan Králík a továrna na čokoládu). Rčení do třetice všeho dobrého se tedy v mém případě potvrdilo.
P.S. Ovšem oceňuju nápad Argony!
geniální příběh pro mladší děti o tom, jak je důležité nehamounit, ale dělit se. Vtipné ilustrace zaujaly i dospěláky. ( úspěšně testováno na mnoha mateřských školách :-)
Mrkev mrkev mrkev! Samá mrkev!
Jsou všude! Pletou se všude! A všechno ničí! Podle nich určitě museli natočit filmy, jinak to není možná!
Třebas takovej Jurský mrkvoň, Drahé mrkve a já či Barbar Karotka! Nakonec přeci jenom Indiana Králík popadne oranžové šílenství za ten správný střapatý konec a.....
Rozverný příběh králíka, který se kvůli své posedlosti mrkví chová poněkud sobecky. Krátký rozsah s množstvím hezkých ilustrací, jednoduchý příběh postavený na gradaci, humor přizpůsobený chápání malých dětí a závěrečné poučení dělají z knížky vhodného kandidáta na čtení se školkovými dětmi.
Boží knížka :), krásné ilustrace a fakt velká spousta mrkve a jeden menší problém. Líbila se mi.
Králíci jsou roztomilouši. Tento s obsedantně kompulzivní poruchou, která ho nutí nadměrně shromažďovat jídlo v takové míře, že se pak ani nevejde do své vlastní nory, má opravdu originální životní příběh.
Ještě že má králík kamarády, kteří mu jsou ochotní pomoci. I on jim však bude muset něco nabídnout a prospěje to všem zúčastněným.
Hezké obrázky a originální nápad o tom, že znát pravou míru, myslet na druhé a umět se podělit s kamarády je někdy opravdu nezbytné. :)
Tak tady to už bylo lepší než s velkým závodem. Krásné ponaučení, pěkné ilustrace. Tohle je za mne ideál!
Vtipný krátký příběh s obrovskou spoustou mrkve.