Potok stínů
Joy Fielding
Nový román jedné z nejúspěšnějších a nejpopulárnějších spisovatelek současnosti svádí dohromady nesourodou pětici lidí, kteří spolu nedobrovolně prožijí konec týdne v Adirondackských horách. Valerie Roweová se těší na oslavu svých čtyřicátin s přáteli. Rozvádí se se záletným manželem...
Do knihy jsem šla s tím, že to nebude žádná sláva, ale celkem mile mě překvapila. Začátek super, prostředek se možná mírně vlekl, ale knize nechybělo napětí a zajímavé zvraty. Morbidní scény mi přišly, že jsou psány spíše na efekt, někdy bývá lepší čtenářova vlastní fantazie, ale to už je maličkost.
Joy Fieldingová píše psychologické romány,takže k jejím knihám psychoanalýzy postav prostě patří. Začátek knihy byl trochu rozvlačný,pak získala rychlejší spád ale konec byl zase rychlý až příliš.Přestože už jsem četla od této autorky i lepší knihy i tato se mi jako oddechovka líbila.
Od tejto autorky mám viac kníh a ani táto neskamala. Odporúčam všetkým, ktorí majú radi napätie. .
Mám tuto spisovatelku velmi ráda,četla jsem vše ,co napsala,ani tato kniha mě nezklamala.Četla jsem jedním dechem.
Na mě bylo v knížce málo dialogů a když už se nějaký vyskytl, tak byl.. blbý? stále o tom samém a vlastně o ničem. Na to, že je to román to bylo hodně přitažené za vlasy.
Čekala jsem něco jiného.
Opravdu dobrá kniha, která stojí za přečtení. Pár nedokonalostí by se možná našlo, ale vzhledem k tomu, že je u nás vydaných tak žalostně málo vyvražďovaček, jí to ráda odpustím...
Tak toto byl hodně slabý kousek od Joy Fieldingové... Na knížku mám naprosto stejný názor jako uživatelka ChristineP.
Po dlouhé době zase jedna zajímavá detektivka, kdy se rozuzlení konalo skoro až na poslední stránce. Knížka se mi líbila a nebýt i jiných povinností, než jen čtení, tak bych jí měla přečtenou jedním dechem.
Knížka se velmi dobře čte a samotný příběh se mi líbil. Evan, osoba, o které se stále mluví, je případ nenapravitelného sukničkáře a zbytek osazenstva, vše vyřeší :-)
Kniha je určitě dobře napsaná, poutavá a čte se zkrátka jako po másle. Ale přišlo mi, že téměř celou knihu se tam řešily propletené rodinné vztahy a já stále čekala, kdy začne to vyvražďování (:D). Původně jsem si totiž myslela, že tam hlavní postavy postupně začnou mizet a bude to boj o život, ale nic takového se nekoná. Vlastně až posledních 50 stránek jsem byla opravdu napjatá. Ale asi jsem prostě čekala něco trošku jiného.
vraždy rodinné vztahy thrillery pro ženy
2008 | Zachráníš mě ráno |
2004 | Poprvé |
2010 | Jane utíká |
2005 | Panenka |
2019 | Špatná dcera |
Podle mně nejhorší kniha autorky a to už jsem jich přečetla možná 10. Příliš mnoho postav, příliš mnoho vražd. Lepší jsou ty knihy vztahové, matka a dcera, manželka a bývalá manželka apod. Tak snad příště, Joy!