Poučka o podstate predvídateľnosti Katherín
John Green
John Green je tu s úplne novým románom Poučka o podstate predvídateľnosti Katherín, v ktorom sa spoznáme s Colinom Singletonom. Mládencom, ktorý má vo vzťahu k nežnému pohlaviu svoj jasný typ – dievčatá, ktoré sa volajú Katherine. Má to však chybu – zakaždým od nich dostane kopačky. Stalo sa mu to už presne devätnásťkrát. Tento veľký fanúšik prešmyčiek má odrazu strach, že je odpísaný, lebo zo zázračného dieťaťa zrejme nikdy nevyrastie dospelý génius, a tak sa vyberie na road trip. Colin má jasný cieľ: dokázať platnosť Poučky o podstate predvídateľnosti Katherín. Ale ako to už býva, nič nie je také jednoduché a nech už jeho snaha skončí akokoľvek, jedno je isté – každá cesta človeka zmení. Bez ohľadu na výsledok...... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2015 , Yoli (SK)Originální název:
An Abundance of Katherines, 2006
Nejsem zastánce odkládání knih, ale tohle je třetí kniha, za celý můj život, kterou jsem musela odložit nedočtenou. Přečetla jsem Hledání Aljašky a Hvězdy nám nepřály, ale buď jsem "vyrostla" z tohoto literárního žánru nebo autorovi došel dech. Děj nikde, zápletka nikde, jenom debata nad Kateřinami a nad matematikou.
Na mě tam opravdu bylo "Příliš mnoho Kateřin" a občas jsem se mezi nimi nemohla zorientovat (to těmi Kateřinami). Colin je jinak velmi chytrý kluk, který má velký problém se jménem Kateřina (jelikož s nimi "prostě musí" chodit). Byl zázračné dítě a dnes je z něj génius. Má nejlepšího přítele Hassana (u kterého jsem na začátku knížky říkala "Proboha proč se s tím Colinem baví?!") ale jejich přátelství funguje bezchybně a mě to od všech pochybností odradilo.
Když je Colin víceméně na dně tak Hassana napadne jet na výlet, což by byl velice dobrý nápad nebýt dívky jménem Lindsey...
Za mě dobrý průměr, kniha se četla dobře (skoro jedním dechem) ale rozhodně není jednou z nejlepších.
Totální propadák. Knihu jsem odložila a to jsem ani nebyla v polovině. Příběh o klukovi, který chodil jenom s Kateřinama a pak se zamiluje do nějaké, která se tak nejmenuje....No pardon, ale to bych opravdu nehodnotila jako bestseller.
Jednu hvězdu dávám jen díky nápadu zahrnout do příběhu matematiku, dále pro zálibu hlavní postavy v pátrání se po posledních větách lidí před smrtí a úchylce na Kateřiny. Nápady zajímavé. Jinak samotná kniha naprosto nudná, ubíjející a vůbec... nijaká. Čím to je, že mě poslední dobou knihy s červeným přebalem jen zklamávají? První Erebos, Eldest, teď tohle. Asi nějaká prokletá barva.
Pro mě zatím nejslabší kniha od J.G. Líbili se mi jeho poznámky pod čarou. Pro mě je matematika stejně nepochopitelná jako "láska" jako taková. Takže kombinace obou byla dost matoucí. Stejně však dávám 3* , protože právě tím, že byla kniha tak zvláštní se mi i celkem líbila a moc dobře se četla.
Bála jsem se, jaké Kateřiny budou, ale musím říct, že mě mile překvapily. Líbili se mi poznámky pod čarou, líbila se mi matematika v lásce. Bylo to nezvyklé a pro mě prostě osvěžující, mílé a mělo to příjemný konec.
není to klasicka JOhn Greenovka, hodne lidi od ni asi cekalo neco jineho ale me se libila. V ramci teenagerskych knih rozhodne jedna z inteligentnejsich
Jmenuji se Kateřina a knížku jsem dostala k svátku, což mi přišlo nápadité, takže jsem se hned dala do čtení. A protože mám navíc ráda i matiku, tak jsem si čtení užívala.
To na co jsem byla zvykla při čtení Johna Greena. Jsem tady nedostala. Příběh se táhl a někdy mi přišlo že se i opakoval. Bohužel pro mě to bylo zklamání.
Nebýt Čtenářské výzvy, odložím knihu po pár přečtených stranách... Příběh o ničem, nudný, utahaný... Vlastně se tam nic nestalo a nějak nechápu smysl knihy.
Bylo to fajn, ale u Greenových knížek mi pokaždé něco chybí. Tahle knížka byla navíc slabší než jiné od tohoto autora, mírně nudná.
Na začátku mě kniha moc nebavila a děsilo mě, že hlavní hrdina je zase kluk mimoň. Postupem času jsem se do knihy začetla a příběh mě začal bavit. Po dočtení jsem spokojená. Konec se mi líbil, konečně něco, co končí dobře.
Po Hvězdy nám nepřály je to první kniha od Greena, která mě opravdu potěšila. Nekončí divně ani smutně a filozofie tam není přemíra. Paráda :)
Jediná knížka od Greena kterou jsem bohužel nedočetla.
Vůbec mi nešlo se do ní začíst. Škoda.
2013 | Hledání Aljašky |
2014 | Papírová města |
2015 | Sněží, sněží... |
2015 | Příliš mnoho Kateřin |
2018 | Jedna želva za druhou |
Kniha se mi líbila. Je to jiný druh čtení. Nemusí se nad tím tolik přemýšlet, i když je to hodně o matematice, kterou jsem tam celkem chápala. Myslím, že je to tu stejné jak u papírových měst. Málo kdo pochopí, co tím autor chtěl vyjádřit.