Ja, Pútnik

Ja, Pútnik
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249632/bmid_ja-putnik-249632.jpg 5 2079 2079

Pútnik je krycie meno muža, ktorý neexistuje. V detstve si ho adoptovali bohatí manželia, vyštudoval a potom obetavo pracoval pre najtajnejšiu špionážnu jednotku americkej tajnej služby. Po septembri 2001 sa však Amerika zmenila a zmenili sa aj jej tajné služby. Pútnik odchádza do dôchodku, dostáva novú identitu a túži po pokojnom, obyčajnom živote. Pod cudzím menom napíše vynikajúcu knihu o kriminalistických metódach vyšetrovania zločinov, aby svojim nástupcom pomohol bohatými skúsenosťami z vlastnej praxe. Kniha sa mu však vráti ako bumerang. Pomocou nej ho vypátra newyorský detektív Ben Bradley, a tak sa Pútnik chtiac-nechtiac ocitne v izbe pokútneho newyorského hotela, kde sa vo vani s kyselinou našlo zohavené ženské telo zbavené tváre aj zubov, ale ani jediný odtlačok prstov. Kniha je učebnicou, návodom na spáchanie dokonalej vraždy – a jej autorom je Pútnik. To, čo spočiatku vyzerá ako nezvyčajne náročné vyšetrovanie vraždy, čoskoro nadobudne závratné rozmery a začnú sa preteky s časom na záchranu Ameriky pred jej zničením. Pútnik je opäť v hre, musí absolvovať dlhú púť cez Mekku, opustené zrúcaniny na tureckom pobreží, nacistický tábor smrti v Alsasku až po divoký Hindúkuš, aby našiel záhadného muža, ktorý si v mene svojho Boha zaumienil spáchať desivú masovú vraždu.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

I am Pilgrim, 2013

Ferratka
03.08.2017 4 z 5

Souhlasím s Withouthchildem,příliš dlouhé a občas nudné pasáže.Co se týče dokonalosti hrdiny zasmradila celou knihu,ale jinak slušné čteníčko.

Ninie
25.07.2017 4 z 5

Je to velmi zajímavé počtení. Můžu říct, že ta tématika toho terorismu mě hodně zaujala, je to popsáno dopodrobna a zároveň velmi čtivě a chytlavě, že člověk jen počítá minuty, kdy by se k tomu mohl vrátit a dozvědět se, jak pokračuje příběh.
Jediné co můžu říci, že mě trošku zklamal příběh vraždy, z prvních kapitol. Samo to s příběhem nesouvisí, je to jen okrajově popsáno, přitom je to právě tenhle příběh, kvůli kterému jsem četla dále.
Rozdohně bych to ale doporučila, je zajímavé, jak se lidí stávají fanatici a co všechno jsou ochotní podstoupit pro věc, v kterou věří.

Jane100
22.07.2017 5 z 5

Obdivuhodné dílo, které vás zcela pohltí. Věcné a brutálně brutální.

eGy1337
17.07.2017

Doposud nejlepší špionážní thriller, který jsem kdy četl a moc se těším na další počin autora!

Veve131
29.06.2017 5 z 5

Skvělá kniha, četla jsem jedním dechem. Napínavé od začátku do konce.

Disease
27.06.2017 4 z 5

Solidní ale rozhodně ne dokonalé. Autor si měl rozmyslet, zda chce napsat thriller nebo "velký" román (na ten ale nemá). Jinak se kniha čte celkem v pohodě, bez nároku na pozornost, vše důležité autor zdůrazní, obvykle větou "to jsem ale nevěděl, jakou dělám chybu". Trochu mě zklamalo, že obě krimi linie spolu v podstatě nesouvisí. Naopak pobavil odkaz na vlastní scénář (právníci Fairfax, Porter a Resnick). Místy lehce svérázný překlad.

irskádívka
23.06.2017 4 z 5

Kniha je sice rozsáhlejší, ale to je jen dobře. Příběh je napsaný dobře, poutavě, se zajímavými rozuzleními, jako čtenář jsem doufala, že kniha bude ještě delší.

fsada
18.06.2017 5 z 5

Po přečtení této knížky, mám jen jedno slovo na jazyku a to wow! Knížka parádní ,stránkami vydá tak za 3 , ale je to hezky napsané příběh tak pěkně odsejpá. Mě, se líbila a doporučuji, si jí přečíst :)

Pokoutnik
15.06.2017 5 z 5

Naprosto skvele!!!

Nikkiproch
07.06.2017 5 z 5

Knížka, která rozsahem a obsahem vydá tak za 3. Dala mi zabrat, ale bylo to naprosto luxusní počtení! Myslím, že mě (bohužel) dlouho další podobná kniha nepotká...protože žádná taková není. Bez přemýšlení plný počet hvězdiček.

Vincenzoci
31.05.2017 5 z 5

Musím říct, že k této knížce jsem se přilepil a četl jak o závod. Výborný námět (v dnešní době si to až dokáže člověk velice živě představit, jak je to jednoduché a jak málo občas stačí). Líbila se mi i nahlédnutí na tradice, u nás asi těžko pochopitelná i pro 21. století. Navíc ukázka, jak se svět malý a že když se opravdu někdo o něco snaží, může to dokázat, i v takovém rozsahu, jako u těchto prolínajících se příběhů, mě velice zaskočilo. Byly pasáže, kde jsem si říkal, že snad ani není možné, aby to vyšlo, ale ve válce, s agenty, v oblasti terorismu a podobných záležitostech je možné opravdu všechno. Za mě knihu doporučuji!

withoutchild
28.05.2017 3 z 5

O 200 stran bych to zkrátil, protože to na můj vkus bylo až moc uměle natahované. Bylo tam několik pasáží, které příběhu nepřidaly a krásně bychom se bez nich obešli. Měl jsem taky trochu problém s časovou linií, a zorientoval jsem se až někde snad na straně 300. Bohužel celá pasáž Dodge / Cameron / Ingrid je jen uměle vystavený oslí můstek, a vměstnání této odbočky do hlavní příběhové linie je docela naivní. Na druhou stranu se to velmi dobře četlo, jazyk je srozumitelný a uvítal jsem rozdělení knihy do spousty krátkých kapitol.

pavlinkaa
23.04.2017 3 z 5

Přiznám se, že jsem čekala úplně něco jiného.

jana277
03.04.2017 3 z 5

Zaujímavý námet, čítavé, niekedy veľa opisu, pár drobných prešľapov autora (chvíľami som sa zamýšľala, či to predsa len nenapísala žena). Ale stojí za prečítanie.

ThomasRuhe
26.03.2017 4 z 5

Tohle byla fakt bichle. Záčátek mi moc neseděl, protože se toho dělo hodně a na mnoha frontách. Když příběh nabral přímý směr, tak to byla opravdová pouť. Závěr se Hayesovi taky poved, takže zaslouženě 4/5.

marion111
16.03.2017 5 z 5

Další kniha, od které se člověk nedokáže odlepit. Zklamaná jsem byla pouze tehdy, když jsem ji dočetla - uvědomila jsem si, že něco tak poutavě napsaného se mi hned tak do ruky nedostane.

kap66
14.03.2017 5 z 5

Kdyby se udělovalo 10 hvězdiček, některé knihy by se svými nynějšími pěti dostaly ode mě "jen" 9; tato ale ne. Maximum je u ní zcela zasloužené. Naposledy jsem si takhle vychutnávala Milénium Stiega Larssona: podobně perfektně vystavěný příběh, hlavní postava, kterou jsem obdivovala a ztotožnila se s ní, zápletka přesahující rámec obyčejné detektivky či obyčejné špionážní knihy - přitom ale obojí ve vyvážené míře. A překlad Pavla Medka podle mě nemá chybu - i díky němu jsem ocenila humor zde obsažený - další plus v hodnocení.
Prostě jedna z nejlepších knih.

tatruszka
06.03.2017 5 z 5

Trvalo mi skoro rok, než jsem knihu dočetla, příběh mě tak dostal, že jsem ji prostě občas musela odložit a vstřebat. Tak dobře pojatý, zajímavý, čtivý a napínavý příběh, jaký jsem už dlouho nečetla!

Martun
01.03.2017 5 z 5

Neskutečná kniha s neskutečným obsáhnutím nejzávažnějších problémů dnešního světa. Pro mne je to úžasné vyjádření toho, jak může být událost z druhé strany světa, pro nás osobně ,,nevýznamná", osudová v podstatě pro celý svět. Zřejmě poprvé v životě jsem se zamyslela nad tím, jaký dopad mohou mít činy a události v mém okolí, respektive rozhodnutí, která zvolím.

O77
17.02.2017 5 z 5

Ve svém žánru se jedná o vynikající knihu. Styl psaní čtenáře spolehlivě udrží u příběhu, ačkoliv mě osobně trochu zklamal závěr. Přirozeně příběh není příliš věrohodný a bylo by také hloupé něco podobného od tohoto druhu knihy očekávat. Autor nicméně není žádný hlupák a celou knihou se táhne jeho způsob nahlížení na některé problémy dnešního světa, jenž zcela jistě stojí za pozornost.

"Svět se nemění před Vašima očima, mění se Vám za zády."