Povídání o pejskovi a kočičce
Josef Čapek
O pejskovi a kočičce série
Jak pejsek s kočičkou pekli dort, jak dělali dětem Mikuláše a čerta, jak zachraňovali odhozené hračky i spoustu dalších úsměvných vyprávění, najdou děti v této, dnes již klasické, knížce. Kultivovaný jazyk, spousta nápadů i zdařilé ilustrace autora řadí tuto knihu mezi nejlepší tituly literatury pro děti.
Jako malá jsem Povídání o pejskovi a kočičce milovala, babička mi četla tuhle knihu před spaním.. a já ji teď zase čtu svým dětem ;)
Pejsek a kočička je jedna z mích nejoblíbenějších knížek. A pejsek s kočičkou tu budou s námi ještě dlouho. Knížka je moc hezká.
Nádhera, krása, medový hlas pana Högera Vám promlouvá v hlavě, když čtete. Pohlazení po duši :-)
Kdo by neznal.... Na této pohádce vyrostl snad každý. Nám ji tatínek pouštěl jako audio vždy když jsme jeli někam autem. Já ji teď předčítám svým dětem před spaním a doufám, že ji budou znát i má vnoučata. Tato pohádka je a snad i zůstane nezapomenuta.
Pamatuju si, jak nám ji paní učitelka před 25 lety četla ve školce před odpoledním spaním a já ji teď čtu před spaním své holčičce, z nostalgie, už jen pro příběh Jak si pejsek s kočičkou dělali k svátku dort...
Pěkná kniha, dcera dostala jako dárek při odchodu z MŠ. Nejvíc jsme se pobavili při pohádce Jak si pejsek roztrhl kaťata.
Česká dětská klasika. Doteď jsem znala pouze dva příběhy z knihy - a to o tom, jak myli podlahu a jak pekli dort. Ostatní příběhy jsou rovněž velmi poučné a měli by být příkladem všem dětem i dospělým.
V dnešní době mladší generace pomalu ani netuší, proč vlastně slavíme 28.říjen. V knížce je to krásně vylíčené...
Moje milované příběhy pejska a kočičky, jak spolu hospodařili a ještě o všelijakých jiných věcech.... Teď v dospělosti sem tam poslouchám. Je to taková moje pejskokočičková terapie při odeznivajici migréně. Hlas Karla Högra famózní
pohádky pro děti zfilmováno zvířátka čeští spisovatelé Josef Čapek autorské ilustrace klasická literaturaČást díla
Jak hráli divadlo a na Mikuláše co bylo
Jak našli panenku, která tence plakala
Jak pejsek s kočičkou slavili 28. říjen
Jak si pejsek roztrhl kaťata
Jak si pejsek s kočičkou dělali k svátku dort
1956 | Povídání o pejskovi a kočičce |
2004 | Ze života hmyzu |
1964 | Stín kapradiny |
1997 | Kulhavý poutník |
1990 | Proč nejsem komunistou |
Knížka z meho dětství, kterou jsem již několikrát četla synovi. A má úspěch. Příběhy, jak měli tuze špinavou podlahu nebo kterak pekli dort, pysnou kosilku nebo jak kočička zašila pejskovi díru v kalhotách, ty zná úplně nazpaměť. A ja se při čtení vracím opět do dětství a úplně slyším krásný hlas pana Högera .