Povídání o pejskovi a kočičce

Povídání o pejskovi a kočičce
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473002/mid_povidani-o-pejskovi-a-kocicce-O02-473002.jpg 5 2941 2941

O pejskovi a kočičce série

Jak spolu hospodařili a ještě o všelijakých jiných věcech. Veselá vyprávění o dvou nerozlučných kamarádech, která potěšila již několik generací čtenářů. Povídání o tom, jak pejsek a kočička myli podlahu, jak pekli dort nebo o tom, jak si pejsek roztrhl kalhoty a kočička mu je zašila dešťovkou, si čítávali už prarodiče dnešních dětí. Autorův laskavý humor, kterým si bere na mušku drobné dětské nectnosti, jeho vcítění do dětského myšlení a krásný vroucný jazyk tvoří tuto milou knížku nesmrtelnou.... celý text

mia.com
15.01.2023 5 z 5

Jedna z mých hodně oblíbených pohádek....četla jsem mockrát.

Ophelie
31.12.2022 5 z 5

Musím říct, že bylo moc fajn se ke knize po tolika letech vrátit, četla jsem jí synovi před spaním, spojila jsem tak příjemné s užitečným (splněno jedno z témat letošní výzvy ;-)). Každopádně tato kniha je klasika s jedinečnými ilustracemi pana Čapka. Neměla by chybět v žádné dětské knihovničce.

Amneris
31.12.2022 5 z 5

Knihu o Pejskovi a kočičce jsem si zamilovala jako malá holka, vždycky se mi líbily úžasné ilustrace :-)

Limonadovyjoe
21.12.2022 4 z 5

Dětská klasika a první téma výzvy 2022. Nejraději mám povídku o rozpáraných gaťatech a dešťovce. Ty ilustrace jsou kouzelné. Některé povídky jsou naopak slabší - a z dětství si je absolutně vůbec nevybavuji a při čtení knihy mě překvapily - třeba ta o oslavě 28.října nebo o psaní do Nymburka ..

Jen tak mimochodem, všimli jste si jak často Čapek používá výrazy tak a a tak ? Jen v první povídce 22x .. to by se češtinářům na hodině slohu nelíbilo :)

sabina5156
20.12.2022 5 z 5

Nesmazatelně krásný pocit ve mě nechala pohádka o noční košilce, celá ilustrace a jednoduchost příběhů, která bohatě stačí.

namornice
09.12.2022 5 z 5

Čapkova klasika, která potěší malé i starší posluchače. Moje neteře vyžadují opakovaný poslech a není divu, neboť interpretace herců Dejvického divadla je naprosto fenomenální. Hrozně hezky se to poslouchá. Všechny epizody jsou nezkrácené a kapitolu o oslavě 28.řijna jsem zdřívějška neznala. I po tak dlouhé době má kniha pořád co nabídnout. Povinná výbava na cesty autem.

Ishir
07.12.2022 5 z 5

Nádherné pohádky

Šárka88
22.11.2022 5 z 5

Knížka mého dětství, kterou jsem četla své dceři, pečení dortu je nejlepší.

LunaL.
18.11.2022 5 z 5

Klasika. Hlavně příběh Jak pekli dort se u nás čte pořád dokola :)

rafan65
17.11.2022 5 z 5

Moc pěkné čtení, poprvé jsem četl jako dítě teď znovu z vnoučatama. Ideální čtení na večer pěkně je kniha uspávala.

jan.para
06.11.2022 4 z 5

Jedna z knížek, které jsem četl jako malý kluk. Část s dortem je top.

Melanka
03.11.2022 5 z 5

Moje dětství, večerní čtení dcerám a teď vnoučatům. Nesmrtelná knížka s nádhernými ilustracemi. Jen mě vždycky rozčilovalo, jak sušili prádlo.:-)

Worbitka89
25.10.2022 4 z 5

Česká klasika, jednoduché výchovné příběhy o pejskovi a kočičce, kteří chtějí být jako lidé,jako malá jsem je měla moc ráda,dneska se mi libi stále,ale jen ty příběhy,kde nevystupuje autor, to je pro me i pro děti divné a zbytečně složité.

Pivísek
24.10.2022 5 z 5

Srdcovka moje i mé dcery! :⁠-⁠)

Cetinje
06.10.2022

Dětská klasika, která se neomrzí a dobře se čte dětem :)

pohoda58
28.09.2022 5 z 5

Jak jinak než skvělá klasika pro děti.

Čmeláček
31.08.2022 5 z 5

Pejsek s kočičkou jsou fakt skvělí a mají výborné nápady! :) Klidně bych k nim šel třeba i na návštěvu, kdyby to šlo, ale ten jejich dort bych určitě nejedl :))).

dájavídek
30.08.2022 5 z 5

VŠECHNY PŘÍBĚHY JSOU NEJ :D! Doporučuji!

Obelix15
22.08.2022 5 z 5

Kdo by neznal příběhy této roztomilé dvojice. Však jsme na tom vyrůstali!

Janizoun
13.08.2022 5 z 5

Krásná knížka, kterou by měli znát všichni :-) Myslím, že v době pana Čapka, ale i dnes tato kniha patří mezi nejlepší, nejkrásnější pohádky. Děti se aspoň seznámí i s tím "jak to chodilo" v minulosti.
Například pohádka "Jak pejsek s kočičkou slavili 28. říjen", je pro malé děti sice zprvu nepochopitelná, ale vysvětlit se jim dá ;-)