Pozitivní inteligence

Pozitivní inteligence
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166936/pozitivni-inteligence-prelomova-kniha-ktera-vam-pomuze-vest-stastnejsi-zivot-166936.jpg 4 14 14

Proč je PI tak důležitá pro vaši kariéru i vztahy Každý máme svůj vnitřní kritický hlas, který nemilosrdně hodnotí naše každodenní situace. Když řešíme nějaký konflikt, hlavou se nám honí myšlenky, které mají moc negativně ovlivnit naše následné jednání. Shirzad Chamine přichází s přelomovou teorií, jež odhaluje fungování těchto vnitřních hlasů, jejich původ a dopad na kvalitu našeho života. Máte tendenci kriticky soudit druhé, unikat před problémy nebo se úzkostlivě starat jen o to, aby vás ostatní měli rádi? Pak vězte, že váš život ovládají vaši sabotéři. Pozitivní inteligence vám odhalí, jak můžete tyto své vnitřní nepřátele porazit a za pouhých 21 dní zlepšit svůj pracovní i osobní život. Objevte, jak: • rozpoznat a porazit své nejsilnější sabotéry, • změřit hodnotu pozitivní inteligence (PQ) u sebe či svého týmu, • zvýšit dramaticky hodnotu svého PQ za pouhých 21 dní, • rozvíjet nové mozkové „svaly“, • aplikovat nástroje a techniky PQ v praxi a docílit tak vysokého pracovního výkonu i osobního naplnění.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Práh

Positive intelligence

Siora
15.03.2024 4 z 5

Podle mě je to hravý a trochu jiný pohled na prožívání tolik probíraného přítomného okamžiku s přesahem do posunování charakterových vlastností, které člověka mohou brzdit... Lépe řečeno vzorci chování, kterými se člověk brzdí často sám. A mně se to líbilo... Když přivřu oči nad americkými pohádkami. Napsáno velmi čtivě.

JiMi017
08.11.2023 4 z 5

Na knihu jsem dostal doporučení při osobním koučinku od svého kouče. Kniha za mě nemá takovou váhu, pokud nepracujete s pozitivní inteligencí PQ a neuděláte si test na vaše sabotéry. Takže ji přirovnám, ke ,,studijnímu materiálu", který vás ale posune jednoznačně vpřed, při praktickém koučinku a práci s PQ. Číst knihu sólo doporučím, ale zhmotnění není tak velké, má spíše informativní charakter. Doporučuji k přečtení a dávám 5* ze šesti.
(Pro Ty co mají zájem, posílám link na svého kouče, prosím neberte to jako cílenou reklamu.)

J.P.S.
24.04.2023 4 z 5

Docela mě překvapuje relativně nízké hodnocení. Netvrdím, že je tato kniha vyloženě něco extra, ale za mě je o několik tříd výše než tolik oslavovaná kniha "Nastavení mysli" od Carol Dweck na podobné téma.

Ano, i Shizard má občas sklon sklozávat k "seznačním" příběhům o tom, jak přenastavení mysli pomohlo jedincům dostat se z úplného dna na vrchol (bez toho by to nebyla americká motivační knžka, že? :)), nicméně pořád je to tak nějak decentně a v mezích. Každopádně zde nechybí konkrétní příklady cvičení, které lze zapojovat do každodenního života. Rozhodně to nejde nijak do hloubky, nicméně jako určitý "rozjezd" pro vlastní seberozvoj a přenastavení mysli to vůbec není špatné.

toulava
11.04.2021 4 z 5

Pro toho, kdo neví nic o vnitřním kritikovi a sabotérech nebo sebesabotáži. Jako první čtení o tématu, to může být náročné na přemýšlení a sebererflexi, kterou knížka zasluhuje. Já uplně začátečník v tomto tématu nejsem a přinesla mi taky zajímavé Aha momenty a podněty.

ingronik
23.03.2020 4 z 5

Knížka má něco do sebe. Vysvětluje, jak je praktické pozitivně myslet. Dobrá knížka pro seberealizaci a zamyšlení. Pro lidi analytiky, kteří mají rádi podložené informace má vyšší váhu. Sem tam mi odbíhaly myšlenky, ale jsem ráda, že jsem ji dočetla.

Autorovy knížky

2013  70%Pozitivní inteligence