Praktická kuchařka
Libuše Vlachová
Účelně uspořádaná kuchařka je určená všem ženám, které chtějí vařit rozmanitě a přitom dbát zásad správné výživy.
Další poněkud opožděně oceněný pokládek, který jsem znovuobjevila díky důkladnému úklidu v receptářovém šuplíku. Jako někdo, kdo se snaží v kuchyni trávit minimum nutného času, si ji nechám spíš jako památku po mamince. Můžu ale doporučit šikovné provedení i obsah. Recepty jsou v tématických kapitolách, hezky seřazené, v knize se hezky orientuje a jako bonus obsahuje různé tabulky a rady. Vzhledem ke staršímu roku vydání spíš pro knihobudkaře.
Stará dobrá klasika. Obsahuje nepreberné množstvo klasických i menej klasických receptov na všetko možné, ale aj rôzne rady a postupy, či všakovaké tipy a triky. Každý si v nej niečo nájde.
Vynikající kuchařka, vřele doporučuji! Vyrovná se "Kuchařce naší vesnice", která je přeci jen o dost obsáhlejší, v době vydání to byla nezbytná kniha pro ženy-kuchařky v domácnosti. Už léta podle ní vaříme a jen spokojenost :-)
vařil jsem podle ní a vždy se povedlo, obsahuje taky dobré rady, třeba jak zaplést vánočku, připravit domácí tlačenku a naporcovat králíka
Podle této knihy jsem se před třiceti lety naučila vařit. Obsahuje recepty na všechna česká jídla na která si vzpomenete.
I moje první kniha o vaření od rodičů, mám ji přes 30 let, podařilo se mi ji sehnat i dceři. Nejlepší a opravdu PRAKTICKÁ kuchařka.
Moje první kuchařka od mamky. Sama se podle ní učila vařit. Pokud chcete mít doma jen jednu kuchařku,tohle je dobrá volba ;-)
Též i moje první kuchařka - bylo mně dvacet, vdala jsem se a jediné, co jsem uměla uvařit, byla vaječná omeleta. Díky této kuchařce jsem se za pár let vyvinula ve velice zdatnou kuchařku :-).
Moje první kuchařka (hned po té maminčině). Koukám, že v roce 1987 stála 130 Kčs, to jsem se docela plácla přes kapsu. Rozhodně se vyplatila. Už je poněkud rozdrbaná, ale stále používaná.
Pro mě byla tato kniha moje první pomoc poté, co jsem se vdala a odstěhovala se s manželem do našeho prvního bytu.
Kuchařka je již bohužel v salátovém vydání, ale nedám na ní dopustit. Mám jí už asi 25 let, stále podle ní něco nového uvařím či upeču. Musím někde sehnat nový výtisk :-)
1987 | Praktická kuchařka |
1987 | Domácí konzervování ovoce a zeleniny |
1990 | Vaříme na víkendu |
1989 | Co chutná v Evropě |
1984 | Ovocné moučníky a dezerty |
Nález z knihobudky. Kuchařka velkého formátu se spoustou receptů, které jsou i označené časovou náročností. Moc se mi líbí, ale ty obr knížky mi v kuchyni přijdou nepraktické.