Klub mrtvých
Charlaine Harris
Pravá krev série
Sookie Stackhouseová našla po boku svého upíra Billa jen krátké štěstí. Bill je unesen a držen v zajetí. Sookie musí vynaložit všechny své mimořádné schopnosti i známosti, které si vytvořila v podsvětí, aby Billa vypátrala a osvobodila ze smrtelných stříbrných řetězů. Ale nakonec si vůbec není jistá, zda chce Billa ještě zpátky........... celý text
No, stále uvažuji o tom, že Sookie je úplně blbá nebo prostě je psychicky vyšinutá, jinak to snad ani neni možný. Jediný normální v tomhle díle se zdále sestra Alcida, který se taky choval jako úplný idiot. Není nad seriál.
Zatiaľ jednoznačne najlepší a najakčnejší diel. Páčila sa mi najma nová postava - Alcide a som veľmi zvedavá ako sa to všetko vyvinie v ďalších dieloch. Navyše, Eric mi začína byť oveľa sympatickejší ako Bill, čo som veru nečakala. Opať nenáročné a pohodové čítanie.
No ... Pravá krev má sice plno chyb a nudných pasáží (opravdu nepotřebuji vědět, jak dlouho si hrdinka čistí zuby a že Eric voní pracím práškem Tide) , ale autorka umí rozvinout zajímavý děj a proto to vypadá, že to asi přečtu do posledního dílu. Rozhodně lepší upírská story než ubrečené a naivní Stmívání.
Akční díl plný bojových scén :-), Ericova role sílí, čtenářky vzdychají (já tedy rozhodně jo) a musím konstatovat, že tahle knižní Sookie je mi sympatická. Není to tolik Mirek Dušín v sukni (pardon krátkých šortkách) a její úvahy jsou pořád zábavné. Dávám o hvězdičku míň než druhému dílu, ale pořád se bavím.
Bill si to sice pohnojil, ale otevřelo to vrátka dalším :) Tenhle díl je, jako ostatní, pěkně čitelný. Líbí se mi. Zajímavé je, jak se liší od natočeného seriálu...
No, tady si to Bill pěkně pohnojil, což ho stálo cenné body. Sookie se nám pěkně odvázala a mrtvoly taky nechybí :o)
Není to vůbec špatné ( v angličtině), ale čeští překladatelé tenhle díl oproti dvěma ostatním pěkně "zmrvili".
2009 | Mrtví do soumraku |
2012 | Šepoty ze záhrobí |
2009 | Upíři v Dallasu |
2012 | Dotek mrtvých |
2010 | Mrtví pro svět |
Tenhle díl se mě už úplně vtáhnul, je tam víc Erica, bez kterého to prostě nejde a knižní Sookie je skvělá. Je tady taky podstatně víc žhavých scén a méně Billa, což mi vůbec nevadí.