Mrtví do soumraku přehled

Mrtví do soumraku
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17027/bmid_mrtvi-do-soumraku-oPZ-17027.jpg 4 514 514

Pravá krev série

Sookie Stackhouseová je servírkou v malém louisianském městečku. Ač je to hezká žena, působí tiše a uzavřeně. Má jednu zvláštní vlastnost, která může být ve styku s druhým pohlavím nepohodlná - dokáže totiž číst, co si kdo myslí. Jednou potkává muže svých snů. Je to vysoký a hezký Bill, jehož myšlenky zůstávají utajeny i Sookii. Ta ale netuší, že je to upír s pošramocenou pověstí, který se stýká s podivnými existencemi. Jejich představy o morálce jsou dost svérázné. Když pak jsou stojaté vody maloměstečka zčeřeny několika nepochopitelnými vraždami, ocitá se Bill mezi podezřelými. Ve chvíli, kdy je zabita její kolegyně, začíná se o svůj život obávat i Sookie. Kniha získala v roce 2001 cenu Anthony Award za nejlepší detektivní román.... celý text

Horory Romány Fantasy
Vydáno: , Baronet

Dead Until Dark, 2001

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrtví do soumraku. Přihlašte se a napište ho.

šlejfířka
01.12.2024 5 z 5

Oddechové čtení a líbí se mi víc než seriál.

Thalin
11.08.2024 3 z 5

Seriál jsem viděla a tak mě zajímala předloha. Nečekala jsem žádné literární dílo, přeci jen ani seriál není pecka kinematografie, ale tohle mi přišlo dost průměrné. Styl psaní je dost jednoduchý, místy se i střídá použitý čas a některé myšlenkové pochody Sookie byly prostě divné. Chápu, že to má být spíš romanticko-fantasy oddechové čtení, ale v mnoha ohledech to bylo dost ploché. Hlavně teda charaktery.
Ty mi kupodivu přišly v seriálu vykreslené lépe. Třeba sourozenecký vztah Sookie a Jasona nebo v baru.
Seriál si taky něco přidal a mnohem víc se soustředil i na ostatní postavy.
Třeba mě překvapilo, že tu nefiguruje Tara a spousta dalších. Vše se točí čistě jen kolem Sookie a ta tu působí jako mnohem naivnější a dětinštější slípka než v seriálu a docela mě štvala. Zkrátka typická hloupá blondýnka. Zkrátka takové oddechové a velice nenáročné čtení. Jedna z mála výjimek, kdy je televizní verze lepší.

Artep071
05.05.2024 3 z 5

Po bratrstvu černé dýky je to takový zvláštně slabší odvar a uvidíme jak to bude pokračovat :)

Ocenění knihy (1)

2002 - Anthony Award (Best Paperback Original)

Kniha Mrtví do soumraku v seznamech