Navždy mrtví
Charlaine Harris
Pravá krev série
< 13. díl
V Bon Temps se skrývají nebezpečná tajemství, která mohou ohrozit Sookie Stackhouseovou i její nejbližší. Na počátku vražedného sledu událostí je návštěva servírky Arlene v baru U Merlotta a její žádost o práci.
Líbil se mi děj, ale tentokrát bych měla výhrady ke zpracování... kde se najednou vzala ta přitažlivost mezi S a S (jistě, určitá forma tam byla vždycky), ale čekala bych, že ve finále začne nějak gradovat, že ji autorka vysvětlí, trochu rozvede... Misto abych dočetla s pocitem, že vše dobře dopadlo, měla jsem pocit neúplnosti...
Konečně jsem zakončila celou sérii... Kniha byla fajn, ale oproti jiným dílům docela nuda (aneb ani jednou se nedostavilo nutkání přečíst ještě pár stránek abych věděla, jak to dopadne...). Navíc se stále nemůžu zbavit pocitu neúplnosti uzavření některých dějových linií.
Shrnu-li celou sérii o upírech, tak jsem byla spokojená. Některé díly byly slabší, jiné zase mnohem lepší, takže se docela hezky vyvažovaly. Určitě si knihy někdy v budoucnu ráda zase přečtu.
opravdu poklidný díl,dopadlo to jako v pohádce všichni nepřátelé jsou pryč a zůstala jen princezna s princem,možná že je dobře že to zkončilo,protože další díly by už byli asi o ničem
Škoda, že je už konec. Sookie jsem si moc oblíbila, i přes některé pasáže, které se mi nelíbily. Knižní série se mi velmi líbila, možná dokonce více než seriálové zpracování. Tak někdy na shledanou Sookie!
Jak série dopadne a koho si nakonec Sookie vybere jsem už tušila několik dílů, i když to chápu, tak stejně nemůžu skrýt mírné zklamání. Knížka není špatná, ale pokud člověk čeká dramatický závěr, tak bude zklamaný. Byl to spíš poklidný díl. Něco tomu chybělo, hlavně Eric. Ale jinak celkově sérii moc chválím jako celek.
Některé série by měly v nejlepším skončit. I když to nebylo nejhorší čtení, už mne Sookkie bohužel přestává bavit.
Pro mně jeden z nejslabších dílů.Nevím jestli už mě to tak nebaví nebo co.Taky nejsem nadšená,že to dopadlo tak jak to dopadlo.Ale určitě může být ještě pokračování,pořád je to otevřené.
Nevím čím to, ale tentokrát mě kniha moc nechytla. Možná to bylo tím, že předchozí knihy jsem četla víceméně před rokem, takže nadšení stihlo poněkud opadnout. Ale na oddech fajn knížka, ačkoli si myslím, že předchozí díly byly lepší.
Dobré ukončení série, ale jak píše May na mě moc málo upíru a málo sexu:D A teda nejsem zrovna nadšená, že skončila s tím s kým skončila.
Překvapivě málo upírů a překvapivě málo sexu :-) Jako vždy velmi příjemné čtení a jako vždy Sookie všechno zvládne :-)
upíři vlkodlaci nadpřirozené bytosti romantika nadpřirozené schopnosti
2009 | Mrtví do soumraku |
2012 | Šepoty ze záhrobí |
2009 | Upíři v Dallasu |
2012 | Dotek mrtvých |
2010 | Mrtví pro svět |
Skvělý konec. A pro mne naprosto překvapující. Poslední dvě věty úplně vystihují celou sérii. Jsem ráda, že jsem se rozhodla tuto sérii číst, i když mě prvních pár dílů seriálu odrazovalo. Seriál jsem ani nedokoukala.