Pravdy a klamstvá o sexualite
Mercedes Palop Botella , Caterina Marassi Candia , Pilar Migallón Lopezosa , José R. Díaz by Morfa
Tituly z edície, do ktorej patrí aj táto knižka, sú nielen ideálnymi pomocníkmi pre tatinkov, maminky a vychovávateľov, ale aj pre dievčatá a chlapcov, ktorí sa prostredníctvom jednoduchých textov a názorných ilustrácií prirodzene a spontánne zoznámia s pojmami spojenými so sexualitou. Táto séria kníh, pripravená odborníkmi z oblasti sexuológie, je určená deťom od 6 rokov. Kniha "Pravdy a klamstvá o sexualite" vyvracia niektoré pomýlené predstavy, ktoré sa týkajú sexuality, ale takisto otvára aj témy, ako sú sebauspokojovanie či predchádzanie nebezpečenstvu sexuálneho obťažovania. Naučte sa s pomocou tejto publikácie komunikovať s deťmi o sexualite prirodzene! Ponúknite im správne a primerané informácie!... celý text
Erotika Psychologie a pedagogika
Vydáno: 2013 , Svojtka & CoOriginální název:
Verde o mentira? La Sexualida, 2007
sexuální výchovaAutoři knihy
španělská Caterina Marassi Candia
španělská Pilar Migallón Lopezosa
španělská José R. Díaz by Morfa
španělská
Knížka je moc pěkně ilustrovaná, vše je nenásilně podáno, žádné učebnicové stereotypy. Myslím si, že by knížka mohla být i pro mladší děti 6-ti let. Kniha neobsahuje nejen stránku sexuality, ale třeba i odmítnutí cizího člověka, když chce dítě někam doprovodit nebo mu něco nabízí.
V tomto díle naleznete jak se má dítě vyrovnat, jak dítěti pomoci, když se mu někdo kvůli něčemu směje.
Jsou tu i ony nešťastné věty, co říkávají rodiče dětem, když si sahají tam, kam by si dle některých rodičů sahat neměli a ono vysvětlení, že to není pravda atd.
Za mě skvělá moderní knížka, s kterou se člověk nemusí bát, že se jeho dítko bude cítit špatně, když takovou knížku dostane a bude si ji číst, nebo když ji bude číst společně s rodiči.