Prázdniny v Evropě

Prázdniny v Evropě
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547439/bmid_prazdniny-v-evrope.jpg 4 1602 1602

Vložte řízek mezi chleby a vydejte se za čtvrtým prázdninovým dobrodružstvím s Ladislavem Ziburou. Tentokrát vás čeká 14 000 kilometrů stopem napříč Evropou. Ve společnosti svérázných řidičů vyrazíte z horkých Athén přes divoký Balkán, rodný střed a malebné Pobaltí až za polární kruh. Objevíte místa, která jste vždy chtěli navštívit, jen jste o nich dosud neslyšeli. A taky se přesvědčíte, že žijete na tom nejrozmanitějším kontinentu světa.... celý text

LadyCharlene
09.05.2020 5 z 5

Toto je moje druhá kniha od Zibury. První byla 40 dní pěšky do Jeruzaléma. Na začátku knihy jsem se trochu bála, že se mi nebude líbit tolik jako Jeruzalém, zaskočily mě informační stránky, které se mi ale postupem času líbily čím dál víc. Také jsem se bála, že se mi stopování nebude líbit tolik jako putování, ale veškeré obavy mě opustily hned za Polskem. Ládík neztratil nic ze svého humoru a nonšalance. Pobavil mě, kolikrát jsem se smála i nahlas, nalákal mě opustit české luhy a spatřit krásy Severu a zažít neuspěchaný líný život Jihu. V neposlední řadě vyzdvihuji překrásné ilustrace a oceňuji Ládíkův optimismus a chuť představovat nám různé způsoby cestování a poznávání ať už exotiky, tak i našeho starého kontinentu. Zbylé dvě knížky určitě přečtu a další přednášku si rozhodně nenechám ujít.

Aaloha
08.05.2020 3 z 5

Tak nevím, dle ostatních hodnocení jsem od knihy čekala víc. Je to kniha spíš o stopování než cestopis. Vždy jen stručně kam dojel, o nějakých super zážitcích taky nemůže být ani řeč. A zase tak vtipné vyprávění to také není. Sem tam nějaká chyba, což zamrzí, ale obrázky jsou zase moc hezké. Hodnotím jako průměr. Jiné knihy od Zibury jsem nečetla, tak nedokážu porovnat s ostatníma.

Luciska13
06.05.2020 5 z 5

Opět skvělý cestopis se spoustou humoru (ať už černého, nebo normálního), ale pravdou je, že z této knihy jsem se i dozvěděla spoustu informací, zajímavostí a faktů, což v předchozím knihách v tomto množství nebylo. Doporučuju všem, dokonce i těm, co mysleli, že na cestopisy nejsou, princ Ládík vás přesvědčí o opaku.

IHT
04.05.2020 5 z 5

Nejlepsi cestopisy jsou ty od Billa Brysona. Toho mam moc rad a vsechny jeho do cestiny prelozene knihy mam v knihovnicce na cestnem miste. HNED vedle nich by urcite byly knihy Ladislava Zibury. Ale nejsou... Duvodem je to, ze jeho kniham slusi elektronicky format. ;) Koneckoncu, ctu je taky obvykle na cestach... (Ale uznejte - napsat, ze maji cestne misto v me ctecce by znelo fakt pitome ;))
Ladislave, Vase knihy jsou pohlazeni po dusi - clovek se v nich vzdy ujisti, ze dobro na svete porad existuje. Dekuji!
Vasim vyresenim absence propisky jste mi prodlouzil zivot alespon o rok, na druhou stranu muj abstak po cestovani (vznikly kvuli pandemii) se po precteni Vasi knihy jeste prohloubil...

kopretina21
01.05.2020 5 z 5

Lituji, že jsem to jiz dočetla. Moc prima čtení. Budu se těšit na další knihu, zatím mám ale přečteno vše...

rumova_kulicka
30.04.2020 5 z 5

Princ Ládík, to je prostě láska :-) Moc jsem se na knihu těšila a stálo to za to. Kdyby šlo dát 6 hvězd, tak dám! Ládíkova mistrná práce s jazykem je prostě top, k tomu krásné ilustrace a informační stránky, není co vytknout. Opravdu vymazlený kousek :-) I když vlastně jednu chybu kniha má.... A to tu, že v současné koronavirové situaci vás totálně namlsá na cestování :-)))

alabra
29.04.2020 4 z 5

Poznávání Evropy z "ládíkovské perspektivy" mě opět pobavilo, poučilo i mírně rozesmutnilo. Vždy, když ho cizí lidé přátelsky přivítají a pozvou do svého domova, nechají ho přenocovat, si uvědomím, že naše výchova nám toto neumožňuje, převáží nedůvěra k cizinci a obavy z neznámého. Oč by byl svět lepší,kdybychom takoví nebyli, nemuseli takoví být...

Allys
29.04.2020 5 z 5

Super kniha s nádhernými ilustráciami :-) Páči sa mi humor a optimizmus autora v akejkoľvek situácii a prínosné boli aj informácie na zvýraznených stranách. Aj vďaka tejto knihe som si vybrala ďalšie destinácie na výlet (napríklad Dánsko, Albánsko, Rumunsko). Čo ma trochu mrzí je, že severnej ceste bolo venované o dosť viac priestoru ako južnej. Veľa miest bolo popísaných tak zaujímavo, že som si ich počas čítania musela vygoogliť a naozaj všetky boli čarovné :-) Knihu určite odporúčam v klasickej papierovej verzii, teším sa, že ju mám v knižnici a určite sa k nej ešte vrátim :-)

Acnaj
28.04.2020 4 z 5

Láďa opět nezklamal, luxusní počtení, smála jsem se nahlas snad celou dobu... Jen mi trochu vadí, že na začátku je kniha velmi rozvláčná a konec mi přišel že se snažil už jen domáčknout do posledních pár stran...

evacerna18
27.04.2020 4 z 5

Po knize Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii jsem si říkala, že si od Zibury nic dalšího nepřečtu. Pak jsem ale k Vánocům dostala Prázdniny v Evropě, dala jsem mu poslední šanci - a jsem nadšená! Zibura sice nechodí pěšky, ale přišel s jiným zajímavým nápadem - projet autostopem Evropu. V knize je opět jeho typický humor, člověk při čtení získá skvělé tipy na cestování a dozví se i spoustu věcí o kultuře i každodenním životě lidí z různých koutů Evropy. Kniha má navíc krásné grafické zpracování. Doufám, že se i další Ziburovy knihy ponesou v podobném duchu. Těším se na ně :)

svojuni
25.04.2020 5 z 5

Ačkoli předchozí knihy nepatří k mým nejoblíbenějším, tento titul mezi ně zřejmě patřit začne. Jsem spokojený s novým konceptem stopování, protože i přes to, že chození pěšky se může zdát zajímavé, myslím, že ve třech knihách už to své kouzlo ztratilo. Stopování je něco jiného a hlavně má autor mnohem víc zážitků a tím pádem má kniha i větší spád. Měl jsem ji přečtenou za malou chvilku. Zároveň jsem si užil známé evropské prostředí, ať už proto, že jsem místa sám navštívil, nebo proto, že bych se na ně v blízké budoucnosti sám podíval a něco o nich už vím.
Jen tak dál prosím! :-)

K.Exnerová
25.04.2020 4 z 5

Je to prostě Láďa Zibura a mám ho ráda. :)
Řekla bych, že se od s nadsázkou popsaných vtipných situací a "filozofických úvah" postupem času o něco víc zaměřuje na popis míst a chce čtenáře více informovat nenásilnou formou o faktech. Což je super, ale pořád u mě vede 40 dní pěšky do Jeruzaléma.

kokina74
24.04.2020 5 z 5

Knihu jsem si velmi užila. V době kdy se člověk dlouho do zahraničí jen tak nepodívá rozhodně skvělá volba. Smála jsem se a představovala si, jak také něco takového jednou podniknu. Autor si mě získal a rozhodně si přečtu i jeho ostatní knihy.

Anniee
24.04.2020 5 z 5

Zibura znovu nezklamal. Nejenže jsem se nahlas smála, ale zároveň jsem se díky modrým a oranžovým stránkám dozvěděla mnoho nových, zábavně a lehce podaných informací (ale nejen na těchto stranách - informacemi o zemích a o místech je protkaná celá kniha).

Calinda
22.04.2020 5 z 5

Opět výborná, pozitivní a velice vtipná knížka od Ladislava, jeho humor je mi sympatický a optimistický přístup k životu závidím a oceňuji, sama tu schopnost moc nemám, i když se o to snažím a lidé typu Ládi jsou mi v tom přínosem. Doufám, že bude psát i nadále, moc mě baví.

bara-z5649
22.04.2020 4 z 5

Skvělá kniha o stopování a o zajímavých místech v Evropě! Dokonce je tu i zmínka, jaká jsou nejlepší místa na dovolenou!

StayWalker
20.04.2020 4 z 5

Knížka rozhodně nezklamala. Hodně jsem se u ní nasmála a něco nového se i dozvěděla, jen ke konci už mi to připadalo stále stejné (já zkrátka na humorné knížky moc nejsem), proto ta hvězdička dolů.
Knihu jsem každopádně dočetla a už se moc těším na další :D

happy-smile
17.04.2020 4 z 5

Délka knihy je velice střídmá. Oceňuji, že jsem se sem tam dozvěděla nějaké zajímavosti o ostatních evropských zemích. Některé historky byly vtipnější, jiné méně. Celkově vás kniha nezklame. Jsem zvědavá, jestli se autor vydá na nějaké další putování.

zuza108
14.04.2020 4 z 5

Ziburu mám ráda, ani tato poslední kniha nezklamala. Zábavné historky, mnoho zajímavých setkání, navíc doplněno o historické, geografické a další zajímavosti. Už teď se těším na další Ladislavovi cesty!

Toledo
13.04.2020 5 z 5

Opět zážitek číst Ladislavovi příhody z cest, moc jsem se nasmála, ostatně jako vždy! Moc mi jeho humor sedí. Opravdu kolikrát nevím, kde na ta přirovnání chodí :) Líbily se mi i nové stránky se zajímavostmi, člověk se dozví spoustu nových věci. Jen tak dál, já jsem věrný fanoušek jeho pěškopisů :)