Prdlé pohádky
kolektiv autorů , Miloš Knor , Lukáš Pavlásek , Tomáš Matonoha , Petr Vydra , Lumír Tuček , Ester Kočičková , Marie Ludvíková
Marek Cpin, Miloš Knor, Ester Kočičková, Marie Ludvíková, Tomáš Matonoha, Václav Neužil, Lukáš Pavlásek, Lumír Tuček, Petr Vydra, Jakub Žáček... Tedy, jeden scénograf a devět komediálních herců, které znáte z pořadu Na stojáka, vyměnili mikrofony (a dřevotřísku) za počítačové klávesnice a na světě jsou nové pohádky. Jsou veselé. Jsou dojemné. Jsou ochytřující. Jsou pro všechny děti od pěti let a hlavně jsou... TOTÁLNĚ PRDLÉ! V knize na vás čeká úplný horor jedné Špagety; Princezna, která ukradla zuby; Jednohlavý drak a jeho tři konce; Pohádka o perníku, po kterém je hned celý svět lepší; Tři sestry; Princezna s vysavačem; Medvědi; knedlík jako Nejlepší koření; Princezna s plnovousem a Nebojácný Venda.... celý text
Nejvice mě zaujaly: O princezně a vysavači, Nejlepší koření a Medvědi..... Tři sestry mi nepřišla jako pohádka.
Autoři knihy
česká, 1972 Lumír Tuček
česká Ester Kočičková
česká, 1968 Marie Ludvíková
česká
Přečetla jsem, ale nedovedu si představit, že by při čtení udrželo jakékoli dítě pozornost. Nudné, nezáživné, velmi „vtipné“. Vracet se ke knize určitě nebudu.