Pre zábavu
Dick Francis (p)
Mladý Austrálčan Daniel Roke stojí pred veľkou dilemou. Má naďalej zveľaďovať svoj žrebčinec v nádhernom prostredí austrálskych hôr, alebo sa zapojiť do pátrania po nebezpečných podvodníkoch v oblasti dostihového dopingu? Túžba po dobrodružstve umocnená presvedčivými argumentmi grófa Octobra napokon zvíťazí, a tak sa Daniel preoblečený za ošetrovateľa koní púšťa do nebezpečnej hry v ďalekom Anglicku.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 1997 , Slovenský spisovateľOriginální název:
For Kicks, 1965
Solidní Francisovka, která vám ukáže, že spadnout na dno lze i záměrně, a že hodně moc lidí dá na první dojem, který nemusí (a dost často ani není) úplně správný. Dávám čtyři hvězdičky a určitě se k ní v budoucnu vrátím.
Asi jedna z nejlepších Francisovek - mladý australský farmář je pozván do Anglie, aby vypátral co se dá o podvodech, které se nedají dokázat. Musí se z ušlechtilého gentlemena ponořit až na samé dno, aby se nechal zaměstnat v té nejhorší dostihové stáji - aby přišel celému případu na kloub.
Stejně jako ostatní Francisovky se báječně čte, a i přesto, že čtenář (=já) rozumí dostihovému sportu a koním jak koza petrželi, tak detektivní pojetí této knihy celé dostihové prostředí perfektně doplňuje.
Moje první Francisovka a byl jsem u vytržení. Těšil jsem se, kdy se opět vrátím do děje. Tak strohé a zároveň naplno přesvědčivé. je tam toho vše přesně akorát. Plně doporučuji. Krimi není mým stylem, ale toto je přesně jak má být od začátku do konce. Napětí a spojení s hlavním hrdinou. 9/10
Výborná kniha, fascinovala ma, netušila som, že príbehy z prostredia dostihov, môže byť zaujímave. Som veľmi rada, že som tomu dala šancu, inak by som prišla o zaujímavé príbehy.
Jedna z mála Francisových detektivek, kde obětmi jsou především koně, a to dost drsným způsobem (jde o mučení spíš než o "prosté" dopování), takže toto čtivo není zrovna příjemně oddechové (jak překvapivě uvádějí ostatní komentátoři) pro milovníky němých tváří. Jinak hlavní hrdina je príma.
Světová detektivka z dostihového prostředí, pojednává o dopování koní, hlav. hrdina odjede do Anglie a tam se nechá najmout do nejhorších stájí a tam odhalí pachatele, kteří dopují koně. Dick Francis je skvělý autor a jeho knihy mě oslovily.
Skvělá detektivka - skvělé oddychové čtení. Dlouho jsem si chtěla nějakého Dicka Francise přečíst a určitě jsem nelitovala.
Uvolněný Australan s překvapením sleduje, jaká přísná hiearchie panuje v britských dostihových stájích. A v těch horších přímo tyranie. Vzhledem ke svému založení se s tím dokáže vyrovanat a objeví v sobě instikt lovce, který navzdory nebezpečí přemůže nepřítele.
1991 | Smrt favorita |
2003 | Chladná zrada |
2008 | Oheň a bič |
1998 | Až za hrob |
2008 | Drahý čas |
Pribeh se mi libil a byl i napinavy. Ale zdalo se mi,ze ho mohl autor jeste vic rozvest. Jinak to byla prvni kniha od tohoto autora a pokud se mi jeste dostane do rukou dalsi,tak si ji klidne prectu.