Přechodové rituály: Posvátná cesta ke zralosti
Alberto Villoldo
Přechodové rituály provází čtenáře na léčivé cestě vytvořené moudrostí nezávislou na čase. Tou, která byla vlastní domorodým kulturám, i tou, kterou nabízí nejnovější teorie neurobiologie. Různými fázemi iniciačních cest rosteme do pochopení příčin našeho utrpení a toho, jak se od bolesti a dramat nezhojených emocí osvobodit. Život sám nás vybízí, abychom se nechali iniciovat různými způsoby - možností lásky, ztrátou rodiče nebo přítele, zrozením dítěte či závažnou zdravotní krizí. Skutečná síla iniciace vyvěrá z toho, že se postavíme svým osobním výzvám a zažijeme duchovní znovuzrození - neboli prodchnutí světlem - jež následuje. Tuto knihu sjednocuje posvátný proces transformace toxických emocí do zdrojů síly a milosti. Kniha Přechodové rituály nám ukazuje, jak se radostně rozloučit s lidmi a místy, jež jsme potkali, abychom mohli objevit posvátný prostor, ve kterém přebývá duch, a sjednotit tak tělo a duši. Když se naučíme těžké situace a problémy nechat odejít a přijmout své životy takové, jaké jsou, můžeme se začít ztotožňovat s bytostným já, které je věčné. Autor mnoha bestsellerů Alberto Villoldo sdílením vlastní zkušenosti, hledáním v mytologiích rozličných kultur a rozšířením svého zkoumání na pole neurobiologie ukazuje čtenářům, jaký mohou mít z těchto posvátných praktik užitek.... celý text
Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: 2020 , MaitreaOriginální název:
The Illumination Process: A Shamanic Guide to Transforming Toxic Emotions into Wisdom, Power and Grace, 2017
Skvělá kniha, která předčila mé očekávání. Spoustu aha momentů. Autor popisuje jak funguje náš mozek a jak naše emoce ovlivňují náš život. Popisuje jak je důležité si uvědomit , že my a jen my jsme zodpovědní za to jak zijeme a jak je důležité si projít jednotlivými fázemi iniciací v klidu, protože kdyžtak neučiníme a iniciací si neprojdeme, vesmír nás do ní vrhne způsobem, který se nám líbit nebude, abychom se nakonec stali aktivními tvůrci našeho života beze strachu ze smrti, s odvahou, trpělivostí a soudností.
Skvělé, jednoduše a prakticky bez zbytečných řečí jasně popisuje naše fungování limbického mozku a jak řídí náš život. Ukazuje jak vystoupit z role oběti do role tvůrce ve kterém nám rituály pomáhají. Zároveň je Alberto doktor, vysvětlení je i pro lidi co se o tuto tématikou nezajímá a vypraví i příklady ze života.
Dokonalá knížka, která neobsahuje laciné návody, ale popisuje PROČ absolvovat přechodové rituály. Kopil jsem si ji náhodou s jinou knížkou od stejného vydavatelství, abych se dostal na poštovné zdarma. Ta původní kniha se ukázala býti víceméně esoterickou břečkou. Villoldo to vynahradil :)
Kniha, která v mnohém čtenáře zasáhne a takříkajíc mu otevře oči. Téma přechodových rituálů spojených se sedmi lidskými hříchy autor čtenáři předkládá jasnou a čtivou formou, nechybí mnoho moudrých a hlubokých sdělení a za mě úplná topka byl samotný závěr - wow! Moc krásná a užitečná kniha, ráda si od autora přečtu i jeho další publikace. Doporučuji.