Předválečnou Šumavou

Předválečnou Šumavou
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184310/predvalecnou-sumavou-184310.jpg 5 12 12

Fotografická kniha přináší snímky dokumentující život, práci lidí a krajinu předválečné Šumavy. Více než 245 unikátních snímků s podrobnými texty tvoří ojedinělý dokument z česko-německé historie.

Ajfel14
27.04.2023 5 z 5

Super kniha od autora kterého si velice vážím. Mám jich od pana Roučky více a jsou super všechny.

hnusák
28.05.2022 5 z 5

Fascinující staré fotografie, kde člověk nahlédne do ztraceného života a přírody kouzelné Šumavy.

milamarus
29.10.2020 5 z 5

Nádherná, přenádherná kniha. Předmluvu k ní napsal PhDr. Vladimír Horpeniak (*1948), sám autor několika publikací o Šumavě. Děkuju mu za ní. A ta slova o přísnosti výběru a ostrosti snímků mohu jako prohlížející jen podtrhnout. Jsou ostré. Tak ostré, že můžete počítat plaňky na plotech, šindele na střechách nebo knoflíky na uniformách členů orchestru slavného německého cirkusu Carla Hagenbecka.
Jde však ještě o něco jiného, co stojí za zmínku, totiž o dobře zvolený úhel pohledu, a o to, co všechno se do jedné fotografie kolikrát vešlo. Např. na snímku zachycujícím jedno z betonových opevnění v úseku H-40 dohlídnete přes vyrovnané kupky sena až ke kostelu svatého Mořice na Mouřenci.

Knihu doporučuji.

Daydreamer
15.02.2015 5 z 5

Druhá ze čtyř zcela vyjímečných knih o staré Šumavě.