Přej mi domov

Přej mi domov
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402977/bmid_prej-mi-domov-hYt-402977.png 4 165 165

Hladový a toulavý pes. Tak to je poslední věc, kterou Kara Butterová potřebuje – starat se o další hladový krk. Stojí sama u silnice uprostřed státu Georgia, batoh na zádech a pár dolarů v kapse. Vydala se na cestu bez cíle a vlastně ani neví, co hledá. Prostě jenom jde. Ještě netuší, že ve skutečnosti hledá samu sebe a ten chlupatý a zanedbaný tulák u jejích nohou se brzy stane jejím nejlepším a nejvěrnějším přítelem. Kara se rozhodla, že opustí svůj dosavadní život, který není právě růžový. Putování z jedné pěstounské péče do druhé spolu s jejím dvojčetem Hanou, protloukání se životem z jednoho podřadného zaměstnání do dalšího a bezútěšné vyhlídky do budoucna – to rozhodně nevypadalo na život v bavlnce. Systém ji naučil, že nemá důvěřovat cizím lidem a že se musí postarat především sama o sebe. Její cesta se však odvíjí velmi podobně jako její život – zcela neočekávaně.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)

Wish Me Home, 2017

DJANKA
13.09.2021 3 z 5

Upřímně, začátek mě vůbec nebavil. Přišlo mi to jako školní sloh a takové nijaké. Byla jsem na dovolené a kdybych měla s sebou jinou knížku, tak tuto bych určitě odložila. Ale jelikož jsem jinou neměla, tak jsem přeci jen vydržela a někde asi za polovinou mě to i začalo bavit.

Ita
11.09.2021 5 z 5

Hezká knížka. Chytla mě hned od začátku a čtení si moc užívala.

Pavčule
25.08.2021 5 z 5

Tak tohle mě dostalo a úplně pohladilo po duši. Nádherný příběh.

sadlo
19.07.2021

Moc hezké čtení. Doporučuji.

Holly.W
13.06.2021 4 z 5

Moc milá knížka o tom, že ještě existuje dobro v lidech, kteří umějí konat dobré skutky a nic za to nechtějí. Příběh o lásce, o přátelství mezi lidmi i mezi lidmi a pejsky. Já sama jsem pejskařka takže jsem se ve spoustě věcí viděla.

hanap
21.03.2021 3 z 5

Hezký příběh o přátelství, lásce a šrámech, které si mnozí lidé nesou životem.

petulkapeta
13.02.2021 5 z 5

Nádherný příběh... laska k psům hlavní hrdince nebyla cizí a to se mi líbilo,ze se na něj nevykaslala a taky jsem měla několikrát na krajicku...

jeny-v
18.01.2021 5 z 5

Krásný dojemný příběh, který se moc hezky četl a vyvolal i pár slz v očích. Kniha plná smutku, bolesti, ale i nových přátelství a naděje.
Kara se rozhodla po všech strastiplných okolnostech, že opustí své dvojče Hanu a podnikne cestu do Key Westu. Během putování se k ní přidá špinavý, hladový a opuštěný pes neurčité rasy, kterého pojmenuje Hami, jako Hemingway, který je jejím nejmilovanějším spisovatelem. Během cestování se seznámí s policistou Gregem, majitelkou bistra paní Kim a jejím manželem Clydem, mladou ženou Lauren a jejími dětmi Lacy a autistou Tomíkem, jejím bratrem Mackem, vdovcem Henrym - lidmi, kteří ji přesvědčí, že tu nedůvěru, kterou si v sobě nosí, ne všichni naplňují. Po dosažení svého cíle je bez prostředků, jídla i peněz a tak se rozhodne... Navštíví zařízení, které vedou Luke Dalton s Tori a Avou. Bude však mít sílu, aby uskutečnila to, co si předsevzala po cestě a nebude tady nakonec cíl jejího života?

AgiMangi
28.12.2020 3 z 5

Pěkná kniha o lásce ke zvířeti lidem je to napínaví příběh, doporučuji přečíst.

L.Helena
20.11.2020 4 z 5

Hodně čtivá knížka, která mi celou dobu značně brnkala na city. Poměrně strastiplné dětství v různých pěstounských rodinách, nerovný sourozenecký vztah, pouto s novým psím přítelem, také osudy všech těch dobrých lidiček, které Kara na své cestě potkává, neustálá připomínka, že utíká před nějakým hrůzným tajemstvím… a přitom to není vůbec sentimentální (a když, tak jenom trochu).

Lucie311
03.09.2020 3 z 5

Velice lehké čtení. Zajímavé až tak od stránky 100. Kniha nebyla špatná.

Weezi64
19.08.2020 4 z 5

Čtivé :) na pohodu

Alexxxka
17.08.2020 5 z 5

Přesně jak obálka - takový je obsah. Krásný, citlivý, čistý! Na tuto knihu jen tak nezapomenu. Kara s Hemim, Lukem a Avou byli pro mě opravdoví. Moc jsem Kaře fandila, těšila se, když se něco povedlo, byla pohnutá když se ukázalo, že ne všichni lidi jsou zlí a brečela v části kdy chtěla opustit Hemiho. To jsem hned hladila moje 2 hafany, kteří seděli u mě... Úžasný příběh a ta mě 5 hvězd a DOPORUČUJI

Šánka
27.07.2020 4 z 5

Jak jsem uviděla obálku a přečetla si anotaci, věděla jsem, že si ji musím zařadit do svého čtenářského pořadníku, byť to hodnocení není nejlepší.
Dvě ztracené a opuštěné duše, dívka Kara a psí tulák Hemi, kteří se náhodně potkají a vydávají se spolu na dlouhou cestu. Kara utíká před minulostí, nese si s sebou tíhu svého nelehkého dětství a dospívání, tragické tajemství a hlavně touhu někam patřit, najít svůj domov, lásku.....
Kam je cesta zavede, podaří se jim získat to, po čem nejvíc touží ?
Přečtěte si, mně se jejich příběh líbil, třeba chytne za srdce i vás.

Ticiana
02.06.2020 5 z 5

To bylo tak hezke :) Celou dobu jsem si rikala, proc Kara opustila Hanu a i to proc Hana byla takova, jaka byla. Skoda jen, ze autorka nedotahla uplne pribeh a nektere veci zustali otevrene. Hemiho, Karu, Luka, Tori a Avu jsem si fakt zamilovala. A i lidi, ktere ji na ceste pomohli. Fakt se mi knizka moc libila.

Damaj
25.04.2020 5 z 5

Krásná knížka, nádherný příběh. Takový roztomilý. Kolik báječných lidí, kteří Kaře nezištně pomohli, na cestě potkala. I pejsek Hemi mi přirostl k srdci a věděla jsem, že se ho Kara už nevzdá. Na druhou stranu příběh měl ohromnou hloubku, vztah mezi Karou a Hanou mi často připadal takový jako mezi mnou a ségrou.

mysterygirl
07.03.2020 4 z 5

Pribeh fajn, akorát to mělo na mě moc rychle ukončení.. A přišlo mi to i trochu nedokoncene

EvkaB7
18.01.2020 4 z 5

Asi většinu z nás nejprve dostala obálka, no a mně se líbil také příběh. Hezké víkendové počtení, pro pejskaře zvlášť!

alnahu
15.12.2019 4 z 5

Příběh dvojčat a jejich nelehký život,osud je od sebe odloučil .Ale Kara to se nevzdává a hledá svůj vysněný život.Jejím přítelem ,který ji na této cestě doprovází je toulavý pes.Dojemný příběh,který se dobře četl.

sarekaslukova
08.12.2019 4 z 5

Ze začátku jsem se sice nemohla začíst, ale jak se postupně odkrývala Karina tajemství tak jsem knížku hltala čím dál více. Za pozitivní konec jsem byla opravdu ráda.

Kay Bratt
americká