Přesolené oceány

Přesolené oceány
https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82847/presolene-oceany-82847.jpg 4 20 20

Otravuje vás zeměpis? Už vás nebaví ty příšerné slepé mapy a šprtání hlavních měst? Zamávejte tedy nudným hodinám zeměpisu na rozloučenou a vrhněte se přímo po hlavě do temných vod Přesolených oceánů. Dozvíte se například, jak jíst jedovatého ježíka a neotrávit se, v kterých mořích jsou piráti pořád ještě postrachem nebo proč se v Bermudském trojúhelníku ztrácejí lodě. Nenechte si ujít naše poutavé reportáže z mořského dna nebo paluby Titaniku den před ztroskotáním a další zajímavosti. Můžeme vám zaručit jedno: zeměpis ještě nikdy nebyl tak děsivý! ... celý text

Literatura naučná
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Horrible Geography: Odious Oceans , 1999


více info...

Přidat komentář

Morbidus
27.09.2023 3 z 5

Další z oblíbených knih v mých školních letech. Pamatuji si, že tuhle jsem rád čítával ve vaně, asi abych se těm mořím trochu přiblížil. Samozřejmě jako u všech děsivých tentonoců, i zde je hromada zajímavostí... jenže i zde hlodá zub času a některé info nemusí být relevantní. A jako vždy, tato kniha nemůže učebnice zeměpisu nahradit a naopak je k věcem zde uvedeným přistupovat s rezervou.
Taky mám pocit, že humor v této knize je buď slabší nebo mi prostě jen nesedl. Co je ale trochu zklamání, jsou různé „vědecké experimenty“, které mě jako kluka na těchto knihách bavily (a stále baví) nejvíc. Zde jsou vesměs nerealizovatelné a můžete si leda namíchat rudé moře... aby jste se přesvědčili, že je fakt slané. Zato info o mořských potvorách je super!
Tato kniha bude mladší ročníky bavit i dnes.

MOu598
29.06.2019 4 z 5

Všechno možné o mořích a oceánech. Ale pro mne dost vzdálené, jako to moře.


Locika
31.05.2018 5 z 5

Jeden z deseti předkládaných způsobů, jak se vyhnout tomu, aby vás sežral žralok: Nekoupejte se sami, žraloci nemají rádi svědky.
:)

Mona.Lisa
23.04.2014 4 z 5

Škoda jen ,že ve školách toto není místo učebnice zeměpisu :\