Prešporské srdce
Michal Slanička
Dve rozdielne mestá, dva (na prvý pohľad) rozdielne príbehy. Prešporok a Kassa odhaľujú najväčší príbeh lásky druhej polovice 19. storočia. Výbuch škorice v medovnikárskej dielni rodiny Skaritzovcov všetko od základu zmení. Smrť berie, láska dáva. Nebyť požiaru, možno by sa medovnikárova dcéra Kristína nikdy s mladým rybárom Jurajom nespoznala. Jej otec si však po dcérinom boku predstavuje Eugena – syna z urodzenej rodiny vinára Balugyaya. Juraj neváha svoje city dokázať hľadaním riečneho zlata, Eugen zas tasením zbrane v džentlmenskom pištoľovom súboji. Tak ako Dunaj odkrýva minulosť zaplavenú štrkopieskami, mladá Frederika žijúca v Kasse postupne odhaľuje, že je v skutočnosti niekým úplne iným. Štvrtý román Michala Slaničku pútavo kombinuje historické fakty s autorovou fantáziou.... celý text
#presporskesrdce @michalove_life @vydavatelstvo_motyl
Príbeh je o jednej láske, ktorej dej je posadený do skutočných miest.
Na začiatku som sa nevedela dobre chytiť. Dva príbehy, dve dejové línie, ktoré na mňa na začiatku pôsobili rozpačito, avšak postupom čítania sa čoraz viac kryštalizovali a preplietali. Na konci sa z príbehu vyklubal naozaj krásny príbeh lásky, ktorý by sme chceli zažiť.
Kniha mi poskytla náhľad na nesebeckú a úprimnú lásku. Navštívila som historickú Bratislavu, Košice... a cítila som z riadkov ich atmosféru.
Avšak sem tam by som niečo vyškrtla, pretože sa mi tam zdalo, že je veľa tzv.hluchých miest, ktoré čitateľa zbytočne odsunú od deja, emócii.
#mesiacsautorom #podporujemeslovenskychautorov #laska #historickyroman #historiaslovenska
2022 | Pliaga |
2016 | Sex s ex... alebo milujte ma ešte raz |
2017 | Kódex Sex |
2020 | Prešporské srdce |
2018 | Na Vianoce mi nevolajte |
Jeden človek a koľko nešťastia spôsobil.