Přetížení

Přetížení
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/150592/bmid_pretizeni-Ynl-150592.jpg 4 349 349

Výjimečná vlna veder klade mimořádné nároky na spotřebu energií a vedoucí pracovníci závodu se snaží vyhnout nežádoucím výpadkům. Avšak proti rozšiřování starých a budování nových elektráren protestují ekologové a také teroristé a extrémisté, kteří kromě zařízení elektrárny ničí i lidské životy. Aktuální problém i budoucí perspektiva rostoucí spotřeby energií se zdá neřešitelná... Strhující příběh románu zůstává dodnes důrazným varováním před nekontrolovaným drancováním energetických zásob země.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Beta-Dobrovský

Overload, 1977

Ječmínek
14.01.2014 5 z 5

Jedna z nejlepších Haileyovek. Hlavní hrdina Nim řeší problémy v zaměstnání - elektrárenská společnost, a také v soukromém životě - nemocná manželka Ruth a ochrnutá milenka Karen. No a vyjde z toho napínavý, čtivý a silný příběh.

Ivan F
25.12.2013 4 z 5

Nie je to zlá kniha, no k dobrej má ešte kus ďaleko. Prečo? Pretože je napriek mýtu o Haileyho dôkladnom štúdiu prostredia, do ktorého zasadí dej románu pomerne povrchná a príbehovo nepríliš vydarená.

Jana.Esther
12.11.2013 5 z 5

Děj knihy je napínavý od začátku do konce. Téma energetické krize je velice aktuální.

malazluta
15.03.2013 5 z 5

Moje nejoblíbenější kniha od Haileyho.

lucifrid
20.04.2012 4 z 5

Na Haileym miluju tu jeho posedlost prozkoumat prostredi a perfektne vedet, o cem pise. Tohle je hodne zajimava kniha, s vice dejovymi linkami, o zajimavem tematu. Cetla jsem odhadem tak 15x a rozhodne se k ni budu vracet.