Další prevít? Jen to ne!
Simon Brett
Tak krásně to má prevít zmáknuté. Rodiče poskočí na každé zavřísknutí. Zatím. Svět mu leží u nohou. Zatím. Znamenitější a nadanější batole těžko pohledat. Zatím. Jednoho dne však nastává onen černý okamžik, kdy se na scéně objevuje konkurence.
Literatura světová Humor
Vydáno: 1998 , Ivo ŽeleznýOriginální název:
Not Another Little Sod!
Bohužel ani u třetího dílu se u mě humor nedostavil a přišlo mi, že se skoro vše opakuje a jediná novinka je v podobě dalšího dítěte, které mne vlastně ani moc nenadchlo a nějak mi tam i vadilo. Znovu se ke knihám vracet nebudu.
Zábavné. Milé.
Pravdivé (často jsem si vzpomněla na zkušenosti a prožitky se svými dětmi).
Čtivé. Super.
Citát:
"Pro rodiče platí jedno základní pravidlo: úplně nejradši ze všeho si sami na sebe pletou bič."
Možná je to tím, že jsem knihy četla všechny tři po sobě mi třetí kniha již přišla nejslabší, repliky jsou vcelku dost podobné předešlým dvěma knihám. Kdybych si nechala mezi nimi prostor třeba by bylo mé hodnocení lepší.
Třetí díl se nám (dali jsme ji s přítelem před spaním) líbil o něco méně než ten první (druhý naše knihovna nemá), ale i tak jsme se u toho občas zasmáli. Za přečtení to stojí, ale podruhé už bych to nečetla.
Srandovní a dobře se mi četla, třetí díl dobře ukončil příběh o Prevítovi :) Humor knihy se mi líbí a celkově se mi četlo dobře:)
O něco málinko lepší jak díl 1 a 2, nicméně pořád stejná nuda. Nevím, zda se humor ztratil opravdu někde v překladu, ale mě to zkrátka téměř vůbec nebralo. Výraz dušená šunka byl dobrý :)
Četl jsem to se svejma prevítama, jednička a dvojka se daly, ale tohle už mě nebavilo, nic co by se v jiné variantě neobjevilo už v předchozích dílech. Noví mimino mi navíc fakt lezlo na nervy, to se moc nepovedlo.
Myslela jsem si, že třetí díl už nebude mít o čem vyprávět a budou se opakovat myšlenky a situace z prvního a druhého dílu. Omyl.. Opět dobře a vtipně zpracovaná knížka, u které se musíte smát od začátku až do konce..
Jen bych se opakovala - viz předešlé komentáře. Dále tuto sérii nečtu a vracet se ke knihám nebudu.
Další humorný díl, obohacený novým miminem alias "dušenou šunkou". Některé výrazy mě teda dostávaly do kolen.
Poslední díl série o malém prevítovi, který se tentokrát dočká protivníka v podobě malého sourozence. Kniha je opět nevtíravě humorná, avšak oproti předchozím dvěma dílům je o poznání slabší. Oproti břitkosti, jasnosti a stručnosti předchozích dílů, zde najdeme o něco delší rozvolněné "filozofující" pasáže, které však trochu zdržují, protože se dostávají k věci pomalu a spíše oklikou. Nicméně v celkovém hodnocení se jedná opět o skvěle napsanou knihu pro pobavení a oddech...
1999 | Prevítem snadno a rychle |
2007 | Další prevít? Jen to ne! |
2004 | Kdo to tady chodí! |
2008 | Prevítovy první krůčky |
1985 | Třikrát v roli detektiva Charles Paris |
Je pravda, že předchozí díly byly lepší, ale i tento je povedený a opravdu pobaví.