Jezero duší
Darren Shan (p)
Příběhy Darrena Shana série
Darren a Harkat se vracejí k Circo Mostruoso, aby se vyléčili ze smutku a bezmocného zoufalství po smrti pana Hroozleyho. Ale Harkatovy noční můry se zhoršují, a tak se musí vydat na cestu za svou pravou totožností. S Darrenem se ocitají v podivném světě plném nečekaných a nepředvídatelných nebezpečenství. A Osmond Sudd se jen zpovzdálí královsky baví svou hrou. A čí duše čeká na Harkata na prokletém jezeře?... celý text
Literatura světová Horory Pro děti a mládež
Vydáno: 2009 , Albatros (ČR)Originální název:
The Lake of Souls, 2002
Konečně mi taky u této série vstoupily slzy do očí a to hned na začátku když se Darren konečně vyplakal kvůli ztrátě pana Hroozleyho....... Jinak sem docela zmatená z tohoto dílu....... Harkat se přeci mohl dozvědět pravdu nějakým jiným způsobem, nechápu proč o tom musí být celá kniha a co to má společného s Darrenem a válkou jizev
Tady už to je vyloženě zbytečné natahování. Putování abstraktním světem je nezáživné a pro sérii nepodstatné. A velký comeout na konci ještě zbytečnější...
Teda, tohle jsem opravdu nečekal. Je vidět, že pan Sudd je intrikář nejvyššího řádu, má zvláštní životní styl a opravdu jedinečné hobby! Jinak dost dobrý díl série!
(9/10) Lov na pána vampýrů jde tentokrát stranou a místo něj je načase odhalit totožnost Harkata Muldse, takže na něj i pro Darrena (který jde samozřejmě s ním) čeká obtížná a zdlouhavá cesta za pravdou, která je skutečně šokující :) Nejdřív jsem si myslel, zda se pan Shan náhodou nezbláznil, ale nakonec to bylo vysvětlené tak, že jsem to přijal a líbilo se mi to. Ovšem i tak byl závěr tak trochu smutný.
Moje nejoblíbenější série knížek. :) Velmi napínavé, no prostě úžasné. Přemýšlím, že si celou sérii přečtu znova.
Uf. Tohle bylo... divné. Hodně divné. Je to zase něco jiného. Jako krátká oddechovka od války jizev dobré, ale jednou mi to stačilo. A pan O. Sudd je vážně slizoun - kéž bych se jednou dočkala toho, jak ho někdo praští po hlavě.
Jsem ráda, že tahle kniha se nemotala jen kolem Pána vampýrů, byla to taková příjemná oddechovka. A zároveň nejlepší kniha z této ságy!
Jezero duší považuji za nejslabší knihu celé série, faktem však zůstává, že právě v tomto díle se otvírá velké tajemství a je proto nedílnou součástí této skvělé fantasy série.
Trochu zvláštní, malinko odlišný díl oproti ostatním ze série, ale pořád fantastický. Hodně fantasy (opravdu HODNĚ), ale stále stejně dobře funguje.
Povedené oživení celé ságy. :) Začátek knihy jsem probrečela, ale pak jsem se stejně jako Darren se smrtí pana Hroozleyho vyrovnala, a nechala se pohltit fantasy světem, ve kterém se nacházelo Jezero duší. Zjištění, že Harkat býval *** mě potěšilo. :)
Příjemná fantasy, avšak pro cloveka co ma něco málo nacteno nic moc. Pro děti jakO dělané!
Rozhodne to bola pre mňa z doterajších kníh v tejto sérii najlepšia kniha. Plná napätia, dobrodružstva, ani chvíľu som sa pri nej nenudila a rozhodne som ju nemohla za celý deň pustiť z ruky.
Pro mě nejúžasnější díl z celé ságy Darrena Shana... Miluju všechny díly, ale tenhle prostě nejvíc..
Tento díl je zcela odlišný od těch předchozích, ale nemůžu přijít na to v čem. Kniha je jinak opět úžasně čtivá, oddechová, pro mě také zábavná. Líbila se mi jako všechny ostatní díly:)
2002 | Madame Okta |
2003 | Upírův pomocník |
2003 | Krvavé chodby |
2011 | Procesí mrtvých |
2013 | Zrození zabijáka |
Bylo to trochu jiné,ale i tak velice dobře čtivé.Jsem zvědav zda se Darrenovi podaří najít Harkatovu duši