Upíří kníže
Darren Shan (p)
Příběhy Darrena Shana série
Šestou knihou se završuje druhá trojice hororových příběhů o poloupíru Darrenu Shanovi. Při nelítostných prověřovacích zkouškách o způsobilosti stát se právoplatným upírem se Darren domníval, že nic horšího už ho potkat nemůže. A přesto na něj skrze zastánce vampýrů Kurdu padne podezření, že zradil. Do Upíří hory totiž pronikli nepřátelští vampýři, očividně proto, aby naplnili proroctví Pána vampýrů. V Hoře se schyluje k smrtící bitvě. ISBN 978-80-00-01962-8 je chybné.... celý text
Literatura světová Horory Pro děti a mládež
Vydáno: 2007 , Albatros (ČR)Originální název:
The Vampire Prince, 2001
Rychle, akční, napínavé a přečtené za necelé tři hodiny! Smutný konec vystřídal vtipný závět. Líbí se mi, jak se Darren vyvíjí. Alespoň duševně, když tělesně se chudák trochu "zasek"
A všechno dopadlo ve prospěch Darrena a tak to má být....... Je mi líto osoby, která zemřela v boji a se ctí, ten kdo četl určitě ví o kom je řeč a ten kdo bude číst se to dozví
Musím říct, že jsem byl nejednou zaskočen dějem i zvraty. I celkové vyvrcholení byl šok! :-)
(9/10) Skvělé vyvrcholení "druhé trilogie". Tentokrát tu máme krom nečekaných zvratů a odhalení i zajímavé morální dilema :)
Moje nejoblíbenější série knížek. :) Velmi napínavé, no prostě úžasné. Přemýšlím, že si celou sérii přečtu znova.
Úžasné, úžasné, úžasné! Darrena opravdu obdivuji (jak spisovatele, tak postavu :-D). Udělal hloupost a přesto se vrátil, aby upíří klan varoval.
A konec? Usmívala jsem se jak blbeček a radovala se, že to dopadlo tak, jak to dopadlo :-).
Zatím nejsilnější a nejnapínavější kniha z celé série. Měl jsem co dělat, aby mi ke konci neukápla slzička.
Jsem poctěn, že můžu číst tvoje knihy, Darrene. :-)
Další napínavý díl ze ságy Darrena Shana.
Pozvolný rozjed,každopádně v půli knížky jsem už místy snad ani nedýchal,dočetl ještě tentýž večer a byl opět příjemně překvapen:)
Darren Shan opět nezklamal. Akční a napínavé pokračování. Krásná kniha pro mladší děti. Doporučuji přečíst.
Tak tento díl byl akční a mě se moc líbil.Tak z této ságy mám přečtené dvě trilogie a to : Upíří krev a nově Upíří zvyky
Tak zatím naprosto nejúžasnější díl. Byla jsem strašně napnutá, bylo mi děsně líto pana Hroozleyho a na konci jsem se prostě jen musela tlemit jako blbec radostí. Vážně naprosto bezvadné!
Darren se nám vrátí zpět na Upíří horu podat svědectví o tom,že Kurda není takový jakým se zdá být,jenže možná,že to nebude zrovna správná věc.Rozhodně doporučuji!Darren Shan je jedna z těch nejlepších a mých TOP knížek od kterých se nedá vůbec odtrhnout!
Tento díl mě naprosto uchvátil, přečetla jsem to na jeden nádech, nádhera..Pořád jsem byla napnutá jak se knížata rozhodnou o osudu Darrena, a jejich rozhodnutí mě nadchlo :-) Skvěle napsáno :-)
2002 | Madame Okta |
2003 | Upírův pomocník |
2003 | Krvavé chodby |
2011 | Procesí mrtvých |
2013 | Zrození zabijáka |
Tento díl jsem si opravdu užil.Moc se mi líbil,vřele doporučuji.