Poznáte už Paddingtona?
Michael Bond
Příběhy medvídka Paddingtona / Medvedík Paddington série
Ďalšie úsmevné príbehy medvedíka z Čiernočierneho Peru. Našťastie medvede, ako je Paddington, sú zriedkavé. Medvedík z Čiernočierneho Peru totiž vždy spôsobí nejaké zmätky, či už sa to týka maľovania a tapetovania, pátrania po zlodejoch alebo fotografovania.
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2010 , Slovart (SK)Originální název:
More About Paddington, 1959
Druhý díl je možná ještě lepší než ten první. Je to skutečně výborné čtení pro celou rodinu. Děti při čtení ani nedutaly, zatímco manželka se při některých pasážích nezřízeně řehtala. I já sám jsem měl problém udržet image nezaujatého předčítače. Škoda, že víc dílů v češtině nevyšlo, vnímám to jako velký dluh českých vydavatelů vůči dětem.
Knížky o Paddingtonovi se v knihovně moc dlouho neohreji. Když jsme dočetli první knížku věnovanou Paddingtonovi, těšila jsem se až si půjčíme další. Přečetli jsme ji během týdne. Moc se nám opět příběhy medvídka z nejtajemnějšího Peru líbily. Doporučuji!
Ze začátku jsem byla trochu zklamaná a tak 2 - 3 kapitoly bych označila jako spíše (pod)průměrné, pak se ale vyprávění začalo docela rozjíždět a rozpaky nebo pochyby zmizely úplně. Co mne ale dostalo hned od začátku, jsou sice jednoduché, ale naprosto kouzelné ilustrace.
Takže celkově to hodnotím jako velmi příjemnou, laskavou a místy vtipnou knížku pro děti, jen mne mrzí, že u dnes vydávaných knih není moc zvykem připojovat poznámky a vysvětlivky, protože autor sám zcela pochopitelně necítí potřebu dětem osvětlit, jak vypadá anglický vánoční puding, nebo kdo to byl Guy Fawkes.
Další příhody malého medvídka jsou stejně dobré, vtipné a půvabné jako v předchozí knize.
2010 | Medvídek Paddington |
2011 | Paddington se zabydluje |
2016 | Paddington na cestách |
2017 | Už zasa ten Paddington! |
2019 | Kto zastaví Paddingtona? |
Moc milé čtení. Nejvíce vtipná mi přišla poslední kapitola. Děti mají příběhy medvídka Paddingtona moc rády.