Příběhy o Líze a mladém Wertherovi a jiné povídky
Josef Škvorecký
![Příběhy o Líze a mladém Wertherovi a jiné povídky Příběhy o Líze a mladém Wertherovi a jiné povídky](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218268/bmid_pribehy-o-lize-a-mladem-wertherovi--218268.jpg?v=1539033182)
Druhý svazek Spisů Josefa Škvoreckého obsahuje povídkový soubor ze čtyřicátých a padesátých let. Svazek uvádí ze zázračně nalezených rukopisů deset neznámých próz, z nichž některé nepochybně patří k vrcholům autorovy prezentace v tomto žánru.
![1871 1871](https://www.databazeknih.cz/img/users/70_/70090/m_70090.jpg?v=1459854946)
14.04.2023
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Hodně z toho čiší ta doba a věk autora. Narodil jsem se dávno po těchto časech, tak si to jen představuji. Alen ten postpubertální pocit zmaru a zbytečnosti, ještě umocněný společenským tlakem... Jsem rád, že mě se to vyhnulo a dospěl jsem už v době, kdy si člověk může svobodně plánovat budoucnost, která je i trochu reálná.
Část díla
1990 | ![]() |
1990 | ![]() |
1991 | ![]() |
1965 | ![]() |
Kniha se mnou cloumala silně, v podstatě jsem se v jejích řádcích zkušenostně našel (když jsem jimi brouzdal kolem přelomu tisíciletí, no ještě že už je to pryč ;-) ).