Příběhy památných stromů Čech a Moravy
Marie Hrušková
Dvacet pět příběhů nejznámějších českých památných stromů doplněných přehlednou kreslenou mapou, podle níž se mohou orientovat čtenáři, kteří by chtěli stromy vidět na vlastní oči. Kniha tak může sloužit nejen k poučení a zábavě, ale také jako jedinečný průvodce českou krajinou a jejími přírodními zajímavostmi. Součástí knížky jsou i perokresby portrétů stromů, které ztvárnil Jaroslav Turek.... celý text
Velice milé čtení. Jsou to pověsti o památných stromech. Poslouchala jsem knihu jako audioknihu a byla hezky načtená.
Milá jednohubka ... Navíc je to rodinné čtení, které zabavilo i moje děti ... Na dva stromy jsme se dokonce už zajeli podívat ...
Autorce, paní Hruškové, nezbývá než za tento typ knih poděkovat, protože je dle mého opravdu důležité zaznamenávat takovéto zajímavosti :-)
Krásné příběhy . Každý je na motiv konkrétního stromu. Byly by z toho zfilmované krásné pohádky.
Nádherná kniha, takové malé pohlazení pro duši! Památné stromy obdivuji, ráda se procházím pod jejich korunami a objímám jejich kmeny, takže příběhy o některých z nich mě moc potěšily. Byly zajímavé, poučné a přinesly mi krásné chvíle. Kniha je napsána s láskou a obdivem.
Milá knížečka s pověstmi, které se váží k jednotlivých památným stromům. Perokresby jsou povedené. Inspirovala jsem se a už máme naplánovaný výlet :-)
2012 | Aleje – Krása ohroženého světa |
2006 | Paměť stromů |
2005 | Kult stromů v zemích Koruny české |
2012 | Příběhy památných stromů Čech a Moravy |
2018 | Stromy vypravují - Příběhy o stromech a lidech |
Hezké a historické téma spojené s místními pověstmi. Ale mohlo to být více rozvinuté.