Příběhy půlnočního slunce

Příběhy půlnočního slunce
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407237/bmid_pribehy-pulnocniho-slunce-jcq-407237.jpeg 4 4 4

Desítka severských příběhů z kopců, hor, řek a ledovců Skandinávie, Islandu, Grónska, Špicberk, Aljašky a Ruska. Někdy s rukama svírajícíma cepín, jindy pádlo nebo také řídítka bicyklu. Příběhy končí vesměs překvapivě nebo alespoň nečekaně. Zážitky jsou podány lehkou humornou formou, při které vám nebude zima, ani nebudete trpět strachem z výšek, vírů, vzdáleností a vln. Snad jen s výjimkou jediného jižního příběhu, příběhu z Chorvatska, naší nejoblíbenější dovolenkové země, kde se podle mínění dobrodruhů něčeho pořádného, kromě ležení na pláži, sotva dočkáte.... celý text

Přidat komentář

pajaroh
19.04.2020 2 z 5

Úplně moc mi chybí toulání po severu, ale tyto krátké črty vhodné do časopisu mě tam nepřenesly. Přestože za pochod Grónskem o berlích má autor můj bezmezný obdiv, preferuji delší povídání, více o přírodě a okolí, méně o lidech a jejich touhách po sportovním výkonu. Příběhy průměrné a počet překlepů ve vydání nadprůměrný.

Tyet
07.12.2019 5 z 5

Vtipná krátká knížečka příběhů, nad kterými jsem v úžasu často kroutila hlavou. Skoro 80letí dědkové lezou po horách, sjíždějí ledovcové řeky, jedou na kole tajgou, a autor sám s berlemi (!) ušel 150 km grónskou tundrou.
"Kajakovat na moři se dá na štěstí do vysokého věku na rozdíl od gymnastiky, sprintu a nejrůznějších soutěží na bystrost."
Bude se vám líbit.


kusma
25.09.2019 4 z 5

Tato kniha mě nalákala ze tří důvodů. 1) krásný název, 2) úžasná obálka, 3) byla omylem přiřazená k autorovi Barbánka, to je již opraveno, ale ano, i to byl jeden z důvodů.
Jsou to pohodové příběhy o zážitcích z cestování. Některé mě bavily víc, jiné méně. Celkový dojem je ale pozitivní. Příběhy jsem si postupně dávkovala, a tím si je víc užívala. A to že jsem se občas ztratila, vůbec nevadí. Vždyť i autorovi se to občas stalo.