The Adventure of the Red-Headed League / Spolek ryšavců
Arthur Conan Doyle
Další tři případy Sherlocka Holmese v dvojjazyčné, nezkrácené verzi s poznámkami pod čarou. Soubor tentokrát obsahuje jednu z nejslavnějších povídek Spolek ryšavců a další dvě povídky: Urozený ženich a Berylová korunka.
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2008 , GaramondOriginální název:
The Red-Headed League and other Cases of Sherlock Holmes
Fajn dvojjazyčná detektívka, písaná peknou a zrozumiteľnou angličtinou, pri občasnom mrknutí na preloženú stránku.
Jedna lepší jak druhá. Úžasný výběr povídek. Všechny se mi moc líbily. Sherlock Holmes je prostě jednička.
Doyle píše poutavým způsobem a jeho angličtině se dá dobře rozumět. Některé jeho povídky se podobají spíše logickým hádankám, mají své osobité kouzlo a vtip. Holmesovy metody svojí matematickou dokonalostí a krásou oslovovaly čtenáře před sto lety stejně jako dnes. Stojí zato číst.
Dobrá série, nezkrácená verze je přínosná. Pokud si nevíte rady, stačí se podívat na druhou stranu na český překlad...sice to trochu svádí, ale dá se to překonat.
1978 | Pes baskervillský |
2010 | Případy Sherlocka Holmese |
1982 | Dobrodružství Sherlocka Holmese |
1971 | Ztracený svět |
1987 | Muž s dýmkou a houslemi |
Opět velice povedený příběh, ve kterém do sebe všechno postupně zapadá. Sherlock vidí spojitosti tam, kde my ostatní je nevidíme. Mrzí mě, že některé části příběhu jsou jakoby vynechaný a přeskočeny, protože myslím, že s nimi by to celé bylo ještě o chloupek lepší.