O chameleonovi, který hledal svou maminku
Christine Beigel , Hervé Le Goff
Příběhy slepičí babičky série
Malý chameleon se prochází po lese se svou maminkou, když vtom se rozhodne, že se chce podívat na pakoně! Maminka se pakoňů bojí a navíc už se připozdívá, ale on toho nedbá - stejně odběhne. Nejdřív jde všechno dobře, ale potom si náhle vzpomene na maminku, chce ji hned teď! Myslíte, že si ji chameleonovi podaří najít? Trpělivost, slepičí babička vám všechno poví!... celý text
Pro děti a mládež Pohádky a bajky Pro nejmenší
Vydáno: 2020 , DrobekOriginální název:
Le caméléon qui cherchait sa maman, 2014
Já smysl této série vůbec nechápu.
Jediné na čem staví jsou opravdu hezké ilustrace, ale text, pointa či příběh je děs. A jak už někdo níže psal ty rýmy. To je katastrofa. Když to neumím, tak se do nich radši nepouštím.
Špatně se to četlo a záměr autora mi zase unikl kamsi do neznáma... Tak nic.
Krásné ilustrace, příběh hezký. Na základě této jsem koupila další díly a velké zklamaní.
Tady je trošku dej.... Ale vlastne stejna bída jak ostatní knížky. Zachraňují to ilustrace a taky že dcerka má tyhle knihy ráda
Naše první kniha z této série. Ilustrace jsou hezké, ale zbytek opravdu nemohu chválit. Chybí poradny děj a ani rýmy nejsou příliš povedené.
Na tu šílenou bídu, do jaké se tahle dětská série dostala, se to ještě dalo číst. Tenhle díl měl totiž alespoň náznak příběhu. Pořád ale platí, že čas byste s těmito knihami ztrácet neměli.
Krátká knížka s velkými obrázky a trochou textu. Narazili jsme na ní náhodou v knihovně a se synem (5let) jsme z ní nadšení! Originální, vtipná, s ponaučením (jak pro děti, tak pro rodiče - radši se na nějaké otázky neptat :) ). Díky rýmovaným větám zaujala i mladší sourozence (2roky), že poslouchal až do konce,a to se stane málokdy. Za mě super a zkusíme další díl :)
Máme doma téměř celou sérii knih autora Hervé Le Goff, vizuální podoba knih je totiž opravdu lákavá. Jde o malé krátké knihy, kde je vždy jen trochu textu a velké obrázky. Bohužel text často za moc nestojí. Kniha o chameleonovi je naštěstím jednou z těch, kde se text nakonec ale dobře čte a příběh má hlavu a patu. Dokonce byl syn schopen po přečtení říct, o čem kniha vlastně byla. Hledání maminky bylo určitým způsobem napínavé, ilustrace přišly synovi vtipné. Kniha je vhodná pro malé čtenáře, kteří končí první třídu a nebo začínají druhou, text už přečtou děti samy.
Hlavní výhoda těchto knih je ale ta, že se dobře píšou do "čtenářského deníku", který vyžaduje učitelka. Dítě má naoko přečteno spoustu knih, "stíháme", a můžeme se věnovat v klidu hodnotnějším knihám, které syn prostě nedočte za jeden měsíc.
Chameleonek se nejvíc líbí dceři z celé série pohádek. Ilustrace jsou zde úplně bezvadné a dcera vždy chameleonka hledá. Vtipný příběh, který pomáhá i s procvičováním zvuků zvířat a jejich mláďat.
Ani zde neoplývám nadšením. Ale vidím zde malinko lepší propracovanost příběhu než v ostatních knihách.
Příběhy slepičí babičky vidím poprvé, a jsem docela mile překvapená.
Ilustrace se mi líbí, slepičí babička na předsádce taky. Dokonce i pokusy o jakés takés rýmy mi připadají zajímavé, i když jsou jen tak naznačené. A moc se mi líbí, jak chameleonek "kopíruje" každého, koho potká!
Už vím, že zvířecí citoslovce jsou v různých jazycích odlišná - sice nechápu, jak je možné, že v Čechách slyšíme jiné zvuky než v Německu či v Anglii, ale beru na vědomí. Právě proto mi ovšem vadí setkání s kravičkou, která prý bučí (podle chameleonka), fakticky ale mučí (podle mě)!
Gepard se mi naopak líbí moc, i paní Čuníková docela ujde. Ale úplně mi unikla pointa setkání s velrybou - ledaže by tam žádná (pointa) nebyla a já hledám něco, co neexistuje, což by děti na mém místě určitě nedělaly, to je jasné.
Super liška opravdu překvapila, podobně jako závěrečné ponaučení slepičí babičky, resp. odpověď kuřáteček! A úplně nejlepčejší je posledních pět řádků textu, hned jsem doplňovala ta svoje . . .
Tahle se dětem dost líbila. Ilustrace jako vždy krásné, příběh trochu slabší. I když tento hodnotím mezi ostatními ze série o něco lépe.
Moc se mi líbilo veršování neveršování a četlo se mi to skvěle.