Příliš osobní známost
Eva Urbaníková
Když láska bolí, je třeba ji léčit. Ne od ní utíkat. Hrdinkou románu je svobodná třicátnice, vyrovnaná a spokojená, s dobrou kariérou a okruhem přátel a známých, které má ráda. Potkává vdovce Marka s malým děvčátkem. Láska na sebe nedá dlouho čekat, začnou spolu žít a všechno vypadá přímo ideálně. Do Markova života ale zasáhne ekonomická krize, jeho stavební firma zkrachuje a on se dostane do velkých dluhů. Začne pít a své zoufalství si vybíjí na svých nejbližších – na dcerce a partnerce. Ta mu to chvíli toleruje, ale potom se rozhodne, že nechce žít s člověkem, který pije a nedokáže se vyrovnat s těžkou životní situací. Než svého partnera a jeho dceru opustí musí najít odpověď na zásadní otázku – zda není příliš sobecká, když odchází…... celý text
Perfektní, přečteno jedním dechem. Nemohla jsem se absolutně odtrhnout. Nebezpečné čtení - četla jsem i za chůze :-D
Knihy této autorky mám ráda. Tato se týká problému žití s alkoholikem, což není jednoduché. Také mi byl sympatický její vztah k dcerce partnera. Mohla by mít klidně pokračován í.
Je to má první přečtená kniha této autorky a líbila se mi tak, že jsem ji přečetla na jeden zátah. Výborná na dovolenou, zkusím další knihy autorky, abych si udělala lepší obrázek o dílku této mladé dámy a přeji mnoho úspěchů. Snad ji to tempo, kterým píše nevyčerpá a nesklouzne do psaní knih, které si budou podobné.
Románky Evity Urbaníkové mám ráda, ale zdá se mi, že píše pořád na jedno brdo :). Konkrétně tenhle román má zajímavé téma, ale zpracování je docela průhledné. Každopádně je to výborné lehké čtení na dovolenou.
Až nápadné vlivy autorek z anglosaské literatury. Akorát, že většina z nich umí psát lépe.
pro ženy zfilmováno partnerské vztahy slovenská literatura alkoholismus životní krize
2009 | Stalo se mi všechno |
2012 | Sushi v dushi |
2007 | Všetko alebo nič |
2009 | Všetko alebo nič - príbeh pokračuje |
2010 | Svet mi je dlžný |
Tato kniha se mi rozhodně více líbila než nedávno přečtená "Všechno nebo nic". Téma je zajímavé a aktuální - muže postihne ztráta zaměstnání a následný alkoholismus ničí rodinné vztahy. Hlavní hrdinku vede nejen láska, ale i zodpovědnost za štěstí malého dítěte, kvůli kterému nakonec ona i její partner překonají hlubokou krizi. V knize je mnoho životních pravd a postřehů ze skutečného života.