Příliš osobní známost
Eva Urbaníková
Hrdinka nové knihy známé slovenské spisovatelky je vyrovnaná a spokojená svobodná mladá žena, která má skvělou práci a spoustu přátel. Jednoho dne potká Marka – vdovce s malou dcerkou – a zrodí se láska. Dokonce spolu začnou žít a všechno vypadá naprosto ideálně. Do jejich života však zasáhne krize – Markova firma zkrachuje a zůstanou mu jen dluhy. Nikdo mu nic nevyčítá, ale Marek to bere jako osobní tragédii a ostudné selhání. Začne pít a jeho zoufalství se mění ve zlobu, kterou si vybíjí na svých nejbližších – na dcerce a partnerce. Ta mu to po jistou dobu toleruje, ale brzy musí řešit dilema: zůstat a chránit cizí dítě před pijanem, nebo odejít ze vztahu, kde není šťastná?... celý text
Tato kniha se mi rozhodně více líbila než nedávno přečtená "Všechno nebo nic". Téma je zajímavé a aktuální - muže postihne ztráta zaměstnání a následný alkoholismus ničí rodinné vztahy. Hlavní hrdinku vede nejen láska, ale i zodpovědnost za štěstí malého dítěte, kvůli kterému nakonec ona i její partner překonají hlubokou krizi. V knize je mnoho životních pravd a postřehů ze skutečného života.
Perfektní, přečteno jedním dechem. Nemohla jsem se absolutně odtrhnout. Nebezpečné čtení - četla jsem i za chůze :-D
Knihy této autorky mám ráda. Tato se týká problému žití s alkoholikem, což není jednoduché. Také mi byl sympatický její vztah k dcerce partnera. Mohla by mít klidně pokračován í.
Je to má první přečtená kniha této autorky a líbila se mi tak, že jsem ji přečetla na jeden zátah. Výborná na dovolenou, zkusím další knihy autorky, abych si udělala lepší obrázek o dílku této mladé dámy a přeji mnoho úspěchů. Snad ji to tempo, kterým píše nevyčerpá a nesklouzne do psaní knih, které si budou podobné.
Románky Evity Urbaníkové mám ráda, ale zdá se mi, že píše pořád na jedno brdo :). Konkrétně tenhle román má zajímavé téma, ale zpracování je docela průhledné. Každopádně je to výborné lehké čtení na dovolenou.
Až nápadné vlivy autorek z anglosaské literatury. Akorát, že většina z nich umí psát lépe.
2009 | Stalo se mi všechno |
2012 | Sushi v dushi |
2007 | Všetko alebo nič |
2009 | Všetko alebo nič - príbeh pokračuje |
2010 | Svet mi je dlžný |
Krásně lidsky psané a jsou tu i moudré myšlenky.