Princ Kaspian
C. S. Lewis (p)
Letopisy Narnie série
Ve druhém dílu Letopisů jsou Petr, Zuzana, Edmund a Lucie povoláni do Narnie proto, aby pomohli právoplatnému královskému dědici Kaspianovi ujmout se trůnu. Všichni se opět setkávají s vládcem Narnie, Lvem Aslanem.
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 1998 , Návrat domůOriginální název:
Prince Caspian, 1951
![TessDragon TessDragon](https://www.databazeknih.cz/img/users/44_/4425/4425-dDh.gif?v=1463237495)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
2. díl z Letopisů Narnie a stejně úžasný.Jen mi tam chyběly postavy z předešlého dílu a bylo mi líto,že Zuzka s Kaspienem si v sobě nenašli zalíbení jako ve filmu.
![Lady_Ef Lady_Ef](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Narnie už začíná trochu nudit. Pořád si drží tu příjemnou úroveň a věřím, že kdybych tuto sérii četla o pár let dřív, tak by se mi líbila asi mnohem víc.
![Zuzvil Zuzvil](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/23600/zuzvil-VJY.jpg?v=1540821426)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Další fantasy díl z prostředí pohádkové Narnie (celkem má série 7 dílů, ale vyhodnotila jsem, že už to není literatura úplně pro mě, tak toto byl pro mě druhá a zároveň poslední čtený díl). V příběhu se posouváme v čase, hlavní hrdinové zůstávají. Knížka je čtivá, milá, dětská, což je jen a jen dobře a mladším čtenářům s klidným srdcem doporučuji. Za mě série o Harry Potterovi rozhodně (a o dost) lepší, ale toto je taková řekněme dětská verze Pána prstenů.
![Brozik Brozik](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/19136/19136.jpg?v=1381127929)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Druhý díl této poutavé série mě trochu zklamal. Po prvním dílu jsem byl nabitý a čekal jsem co přijde. Některé pasáže knihy mi přišly zbytečné a nicneříkající, celkový dojem nic moc.
![JaneTrestry JaneTrestry](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/12814/janetrestry-y9t.jpg?v=1643210206)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
tak tato kniha se mi moc líbila, četla jsem to jedním dechem a přečetla to ani ne za 24h. Už se těším i na film a jsem zvědavá jaký bude, jestli bude stejný jako kniha nebo ne.
![Tripedalia Tripedalia](https://www.databazeknih.cz/img/users/50_/5054/5054.jpg?v=1381127927)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Další super příběh o dobrodružsví čtyřech sourozenců, kteří se vracejí na pomoc Narnii. A navíc Kaspian je sympaťák...=)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Tento díl Narnie mě opravdu zklamal, čekala jsem, že to bude zas jeden z napínavých příběhů,ale spíš to bylo takové zdlouhé. Hvězdičky to dostává jen za nápad, dobrého spisovatele a pár dobrých chvilek.
1991 | ![]() |
2008 | ![]() |
1993 | ![]() |
1992 | ![]() |
1993 | ![]() |
Už je to nějaký ten pátek, co jsem viděla film, který se mi moc nelíbil. Především proto, že režisér ho zkopal, jak jen mohl, a tím pádem mi děj příběhu téměř vymizel z hlavy. Díky tomu jsem příběh "prožívala poprvé". První polovina knihy, kdy se sourozenci vrátili do Narnie mimo "civilizaci" a museli putovat lesem do centra dění, mě moc nebavila. Nic se v podstatě nedělo, děti nemluvily o ničem zajímavém (až na trpaslíka, který jim vyprávěl Kaspiánův příběh) a nic podstatného nedělaly. Ve chvíli, kdy se konečně setkáváme se zvířecími obyvateli Narnie a děti konečně potkají Kaspiána, děj se trochu rozhýbe. Ale to už se schyluje k závěrečné bitvě a za chvíli je konec. Celkově řečeno začátek je poměrně nudný a konec příliš rychlý. Určitě by bylo fajn, kdyby nás Lewis například seznámil s nějakým novým/zajímavým obyvatelem Narnie.