To najsladšie nakoniec

To najsladšie nakoniec
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206802/bmid_to-najsladsie-nakoniec-206802.JPG 4 364 364

Jedenásťročná Flávia de Luce stratila mamu už v útlom detstve. Žije na anglickom vidieku s dvoma staršími sestrami a s otcom. Flávia je však zaujímavá osôbka – vyžíva sa v chemických pokusoch a vyzná sa aj v jedoch. Jedného dňa na záhone uhoriek v záhrade objaví mŕtvolu neznámeho muža, a keď jej otca zatknú, pustí sa do pátrania. Využije svoje vedomosti a kombinačné schopnosti a s nasadením života rieši prípad záhadnej vraždy. Podarí sa mladej detektívke prísť na koreň záhady a odhaliť nebezpečného vraha?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)

The Sweetness at the Bottom of the Pie, 2009

Evik30
31.10.2013

Tahle detektivka mě hodně zaujala. Už proto že je psána spíše pro mládež než pro dospělé. Při postupu vyšetřování 11-leté Flavie by se i leckterý zkušený vyšetřovatel zastyděl. Hodně ji pomohla její oblíbená chemie. Flavie má 2 starší sestry, které ji dělají naschvály (ale i ona se nedá zahanbit). Příběh je zasazen do starší doby a vystihuje přesně dobu jak to kdysi bylo.

mautina7
11.09.2013 4 z 5

Být mi o pár let méně, tak je to pro mě jasná favoritka. Ale i v tomto věku jsem v knize našla zalíbení a bavilo mě sledovat pátrání malé detektivky.

Lintu
02.08.2013 4 z 5

Detektivky nečtu, ale tohle ano. Je to vyprávěné z pohledu malé holky, ale přesto se u toho musí přemýšlet.

suze
04.05.2013 3 z 5

Pěkná detektivka z trochu jiné doby... Knížka se mi líbila už proto, že mám ráda chemi...

Zackna
14.04.2013 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších detektivek. Příběh o Flavii si ráda přečtu znovu. Doufám že autor napíše pokračování. :)

mdracek
08.11.2012 5 z 5

Úžasná knížka o sice teprve 11 - ti leté díce Flavii, zde je však ukázka že věk je jen číslo. Flaviiným největším zájmem je chemie, o které ví všechno. Děj knihy je velmi poutavý a plynulý, doplněný Flaviinými vtinými hláškami (těm se ale většinou zasměje jen ten, kdo je vzdělaný v literatuře...), spíše pro mldež a dospělé. Mě je 14 a kniha mě velmi bavila, určitě si ji ráda přečtu znovu.

misssicccka
14.03.2012 5 z 5

Čtivé, vtipné, rozdomilé, k doporučení...je pravda, že jsem ji nejprve rozečetla, pak ji odsunula, ale napodruhé mě to chytlo a byla do dvou dnů zpět na poličce v sekci skvělé a přečtené :)

fionKa
06.01.2012

Podle předchozího komentáře Ms. verbuly jsem se na knihu docela těšila. Ale ups, jsem asi ještě moc mladá na to abych všechno pochopila, i když je kniha psána o jedenáctileté dívce s nadprůměrně vyvinutým mozkem chemika. Kniha má dostatečně chytlavý děj takže byla přečtena ještě před koncem víkendu, ale do knih které bych si s chutí přečetla třeba ještě jednou bohužel nepatří.

verbula
12.11.2011 5 z 5

Tuto knihu jsem koupila pro svou jedenáctiletou dceru, abych ji podstrčila něco jiného než její oblíbené koňské a čarodějnické příběhy. Nakonec jsem ji přečetla dříve, než ji dostala. Zajímalo mě totiž, co si nakladatel představuje pod pojmem "milovník napínavých příběhů bez rozdílu věku. Mě kniha nadchla a už se těším na další pokračování. Teď jen uvidím, co na to řekne ona.