Mrtví ptáci nezpívají přehled
Alan Bradley
Případ Flavie de Luce / Prípad Flavie de Luce série
Jednoho jarního rána roku 1951 stojí jedenáctiletá chemička a zdatná vyšetřovatelka Flavia de Luce na nádraží a očekává návrat své dávno ztracené matky Harriet. Když u nástupiště zastaví speciálně vypravený vlak, přistoupí k Flavii vysoký neznámý muž a pošeptá jí do ucha záhadnou zprávu. Za okamžik je mrtvý, sražený na koleje někým ze shromážděného davu. Co byl ten člověk zač, co znamenala jeho slova a proč je pověděl právě Flavii? Zpátky v Jelením mlází, chátrajícím sídle de Luceových, Flavia sleduje sérii stop a prověřuje své detektivní schopnosti. Postupně odhaluje největší rodinné tajemství, zahrnující i samotného Winstona Churchilla, a musí pátrat i v minulosti své matky. Zatímco hledá vraha mezi příbuznými, přáteli i cizími lidmi, možná se bude muset vznést k nebesům v matčině milovaném letadle, aby odhalila pravdu.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro děti a mládež
Vydáno: 2020 , KalibrOriginální název:
The Dead in their Vaulted Arches, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrtví ptáci nezpívají. Přihlašte se a napište ho.
Musím říct, že šestá kniha o Flavii de Luce se mi líbila zatím nejvíc. Ačkoliv jsou všechny předešlé detektivní příběhy opravdu zajímavé a poutavé, tajemství rodinné historie de Luceových mě opravdu pěvně přitáhlo a až do konce nepustilo.
Šestý díl se odlišuje od těch předchozích, vyšetřování zločinu se odehrává mimo hlavní zájem nejen Flavie.
Ale k odhalení rodinných tajemství se směřuje od počátku, nejdřív jsem knihou jen tak courala a nakukovala do pokojů a vzpomínek, postupně jsem přidávala do kroku a ke konci už obrazně řečeno pelášila, jen abych se dozvěděla, co se to tehdy stalo!
Dobře to má vymyšlené pan autor, zapadlo to do sebe pěkně. Jako matce 3 dětí mi od první knihy bylo divné, že by Harriet odjela od ročního dítěte jen tak s bohulibým cílem slézat hory.
Opět napínavé až do konce, moc doporučuji!
Knižní novinky (8. týden)
16.02.2020
Kniha Mrtví ptáci nezpívají v seznamech
Anglie detektivní a krimi romány 50. léta 20. století chemie
2015 | Koláč s kapkou jedu |
2013 | Vražda není hra |
2017 | Oblékni se pro smrt |
2016 | Smrt v křišťálové kouli |
2020 | Mrtví ptáci nezpívají |
Tohle bylo dobré čtení právě proto, že bylo jiné než předchozí díly. A taky tu byla postava Winstona Churchilla, to můžu. Předal Flavii stopičku v nezvyklém případu. Jedná se totiž o historii rodu de Luce. Případ je to smutný a konečné vyústění nečekané. Ale to jen proto, že jsme v předchozích dílech ty informace nedostali. Každopádně Flaviino zaujetí chemií a hlavně jedy nás zase provádí celým dějem, včetně jedno jejího bláznivého experimentu. Ačkoliv je to detektivní příběh pro mládež, užila jsem si ho a to prý už nejsem mládež několik dekád.