Na dně Temné řeky
Leslie Wolfe
Případy Kay Sharpové série
< 2. díl
Když inspektorka Kay Sharpová poprvé opustila zapadákov Mount Chester, slíbila si, že se nikdy nevrátí. Město skrývalo jen špatné vzpomínky a temná tajemství. Když však dojde k brutální vraždě sedmnáctileté dívky, Kay se vrátit musí. Oběť má na krku medailon, jenž je Kay povědomý. Měla jej tříletá Rose Harrelsonová, když před čtrnácti lety uprostřed noci zmizela za svého pokojíčku. Nevyřešený případ všechny stále děsí. Pokud je mrtvá dívka Rose, kde doteď byla? Kdo ji celé ty roky ukrýval? Jenže zavražděná není Rose. Proč však měla medailon a co se stalo s děvčátkem? Kay postupně rozplétá síť lží a podvodů spřádaných po celá desetiletí, až se ocitne tváří v tvář děsivému vrahovi... Další kniha s případem inspektorky Kay Sharpové by měla být opatřena varováním ministerstva zdravotnictví: nebudete moci usnout a srdce vám bude bušit jako splašené!... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2023 , KalibrOriginální název:
Beneath Blackwater River, 2021
Druhý díl plynul stejně svižně jako ten první. Pořád mi úplně nesedí, jak hodně Kay vše řídí a nechává Elliotovi žádný prostor, ale jinak byl příběh fajn.
Mé první setkání s Kay Sharpovou a jsem nadšena. Velmi čtivá kniha s výbornou zápletkou, kde sice už po polovině tušíte, kdo je pachatelem a vrahem, ale až do konce odkrýváte tajemství, kterých mimochodem vůbec není málo. Kromě případu se kniha lehce soustředí i na soukromý život hlavní postavy, což je opravdu sympatické. :) Určitě se co nevidět vrhnu na 1. díl a moc se těším na vydání dalších pokračování v CZ.
Opět výborná kniha. Mělo to své napětí. Pachatel se dal tušit, ale nebyl s tím problém.
I druhý díl s Kay byl skvělý, dokonce se mi líbil o kapku víc než jednička. Bylo to napínavé až do konce. Skvělá série, stojí za přečtení.
Další díl s Kay a Elliotem v hlavní roli. A zase to byla pecka. Žádaná stránka nebyla zbytečná. Se zatajeným dechem jsem hltala další a další slova. Originální příběh a obrovské tajemství sahající desítky let zpátky. Doufám, že se k nám brzy dostane pokračování.
Za mě teda super počtení. První díl se mi líbil o krapítek víc, ikdyž jsem věděla brzy, kdo je vrah. V tomto díle to bylo jasné až ke konci.
Moc dobře se to čte. Další série, která se určitě zařadi mezi mé oblíbené ;)
Těším se na další díl!
Další z řady nudných průměrných detektivek, kdy od 26.str víte, jak to asi bude, a ono je.
Testy DNA se zde prodávaly zřejmě v trafice, takže jsme jen unaveně sledovali, to je tvůj syn, to není jeho dcera, to je její otec, ale není to její matka, působilo to jako představení pánů Cimrmanů.
Kay mi nepřišla ničím výjimečná, a vůbec nic o ní nevím. Jaká je, kdo to je, co má ráda, prostě nic, jen někdo, kdo to vyšetřuje.
Kladně hodnotím absenci násilných scén, pouze z textu se dalo vytušit, že k něčemu došlo, bez nechutného barvitého líčení.
Vracím do knihovny kde zapadne mezi ostatní Temné, Křiky, Řeky, Hlasy, Výkřiky a Ticha.
Kniha bez hluchých míst. Bylo hezké vidět vývoj postav se kterými se čtenář seznámil v prvním díle. Samotný příběh s nalezením mrtvé dívky v jeskyni za vodopádem začal opět velmi dobře. Poté se přidalo až moc věcí. Záměna identity, únos, tajemství v privilegované rodině, sériový vrah. Uf. Přišlo mi toho moc, ale ráda bych si přečetla i další díly, pokud u nás vyjdou.
Dobře se to četlo. A i když už jsem měla v mnohém jasno, stejně jsem dočítala s napětím, co pro nás autorka ještě připraví, kde to ještě dozamotá. Rozhodně slušná oddechovka.
Skvělé, líbilo se mi to, stejně jako první díl - napínavé, svižné...Těším se na další knihy :-)
Dobře napsaná, přiměřeně napínavá detektivka se sympatickými vyšetřovateli. Líbilo se mi hlavně, jak se jednotlivé dílčí dějové linky pěkně splétají.
Na konci ovšem zjistíte, že pointa příběhu neboli motiv zločinu je neuvěřitelně přitažený za vlasy. Někomu to asi vadit nebude vůbec, ale na mě už to bylo trochu moc.
Hodnotim nejvíce body,protože je kniha dobře čtivá a dost hezká,zajímavá.Ani nejsou nikde nudné pasáže a to si cením,svižně dej utíká a těším se na další díl,
Konečně kniha se sympatickými hlavními hrdiny.
Moc pěkně se to četlo. Líbilo se mi, jak bylo vše propojené.
Kniha mě bavila