Osudný slib
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové série
Tým kriminalistů pod vedením inspektorky Kim Stoneové se jen pomalu vzpamatovává z tragické ztráty jednoho z nich, když je pověřen novým případem. V místním lesíku byl nalezen brutálně zavražděný muž a jeho totožnost Kim šokuje – je jím doktor Gordon Cordell, který figuroval v předchozím vyšetřování smrti dívky v elitní soukromé škole. Gordon měl pestrou minulost, ale kdo by ho chtěl zabít? Pár dní nato se po těžké autohavárii ocitne v ohrožení života i Gordonův syn. A Kim ví, že tohle už nebyla náhoda. Další nález mrtvoly to jen potvrdí – tentokrát čelí sériovému vrahovi, možná nejnebezpečnějšímu, s jakým se kdy setkala. Ve zběsilém tempu si vrah připisuje jednu oběť za druhou – a zdaleka ještě neskončil.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2020 , KalibrOriginální název:
Fatal Promise, 2018
Páááni, ta Kim Stoneová mě nepřestává bavit! (hlavní hrdinka).
Každopádně moje druhá kniha od této spisovatelky. Abych pravdu řekla, tak "Tichá modlitba" bude dlouho patřit mezi moje TOPky a tato kniha se jí zdaleka nevyrovnala, každopádně, stejně se mi líbil promyšlený příběh, postavy a celý Kimin tým.
Co mě trošku vadilo, že se tam začal v průběhu řešit ještě jeden případ a to mi přišlo takové jemně rušivé, nevadí mi ságy, protože se člověk více dozví o hlavních hrdinech, ale nakonec, když to dopadlo, jak to dopadlo, tak mi to až tak nevadilo.
Tentokrát se Kimin vyšetřovací tým vyrovnává s nečekanou ztrátou, která je všechny bolestně zasáhla. Každý z nich to prožívá jinak a do toho musí být v plné pohotovosti, protože se na scéně objevil vrah, který se s mrtvolami nepáře a sází jim je jednu za druhou. Ještě k tomu mezi sebe musí přijmout posilu v podobě nového kolegy, což jim na náladě nepřidá. Trošku smutnější díl, ale opět stejně dobrý jako všechny předchozí.
Jednoduše moje oblíbená série!
Tak opět výborné čtení, autorka opravdu umí. Tentokrát mě Kim trochu lezla na nervy, rozumím důvodům jejího ulítlého chování i u Stacey, zajímavé, že jediný, kdo dokázal udržet chladnou hlavu byl Bryant...Výborné byly kapitoly s Tedem a závěrečná zápletka jedna z nejzajímavějších. Takže za mě spokojenost a těším se na další díl!
Zajímavá kniha, ale rozhodně je co jí vytknout. Už, už jsem věřil, že se Kim zklidnila, ale tady její démoni opět vyvřeli na povrch a její chování se posunulo zpět daleko za to, co jsme ještě ochotni označit za racionální. Pachatel z hlavní dějové linie byl opravdu pořádný šílenec. Tak komplikované provedení se vidí jen zřídka. U vedlejší dějové linie to bylo zamotanější, ale rozhodně vysvětlení situace nedělá dobrou vizitku lékařům. Zřejmě britské veřejné zdravotnictví nemá podivnou pověst jen náhodou.
Měla jsem jiný typ na pachatele (lepší, pochopitelně :-D, krásně a plynule bych to všechno propojila), ale i takhle to bylo nečekané a skvělé rozuzlení.
Příběhy Kim a jejího týmu mě prostě baví, knihu nejde odložit dřív než po jejím přečtení. V tomto díle kromě vyšetřování se mi moc líbila sezení Kim u Teda, který nás nechal nahlédnout dál do Kimina soukromí.
Naprosto průměrná kriminálka. Ničím mě nepřekvapila, nenadchla, za dva dny nebudu vědět o čem byla...
Narozdíl od předchozích dílů, přečíst tuhle, mi trvalo o něco déle. Je méně čtivá a trochu tomu chybí šťáva. Zároveň mi přijde, že autorce dochází dech, jelikož musela knihu vyplnit (opět) hned dvěma nesouvisejícími případy. Oba byla zajímavé, ale spíše průměrné.
Jedna z nejlepších krimi sérii, co jsem četla, prostě super!, a teď jdu na zatím poslední díl a už se těším na další, který má vyjít už brzy :-)) ( celkem prý jich má být asi 20 :-))))!!!
Předchozí dva díly byly opravdu skvělé. Tenhle je v sérii takový průměr, zajímavý příběh, a jako vždy napětí. Konec to hodně zachránil a tím nemyslím ani tak odhalení vraha jako ukázka Kiminy lidské stránky, její vztah k týmu a hlavně Bryantovi. Skvělá byla i sezení u Teda a jeho konečná psychologická zpráva o Kim...
Chvilku si dám od této série pauzu, ale pak se k ní ráda vrátím
Tahle partička je moje srdeční záležitost. Nezávisle na kvalitě detektivní linky, která se zrovna odvíjí. Ale i ta mi tentokrát sedla. Kombo vyšetřování dvou paralelních případů, na které jsme si u Angely Marsons už pomalu zvykli, je osvěžující. Stejně tak rozvíjení vztahů kolem nové postavy.
Kniha mě nezaujala, možná to je i tím, že jsem nečetla předchozí díly. V ději se skákalo z jednoho do druhého, přišlo mi to chaotické, nepřehledné. Konec knihy byl useknutý. Bohužel pro mě zklamání, podle recenzí jsem čekala víc.
U tohoto příběhu dávám o hvězdičku méně, nemohla jsem si pomoct, ale chování Kim mi chvílemi vadilo, i když jsem chápala, proč se tak chová. Jinak opět velmi čtivá detektivka. Ty příběhy autorky jsou úžasné.
Další a opět skvělý díl krimisérie s inspektorkou Kim Stoneovou .Opět je kniha psána v krátkých kapitolách ,což mi vyhovuje. Opět Kim vyšetřuje několik brutálních vražd ,tentokrát s novým kolegou ,který nastoupil po smrti Kevina Dawsna -ten přišel o život v minulém díle .I tentokrát je kniha napínavá od začátku ,až do konce a ten je nepředvídatelný a překvapivý.
Docela povedený díl, vyprávění má spád, akorát bych možná uvítala víc dramatických momentů i v průběhu děje, ne vše až v závěru. Ale jinak se mi kniha líbila a jdu rovnou na další pokračování.
2016 | Němý křik |
2017 | Tichá modlitba |
2016 | Ďábelské hry |
2017 | Otevřený hrob |
2019 | Skryté karty |
Klasika, vsetko ok, pribeh vyborny. Pachatela som tipoval zle. Druhy pripad tiez zaujimavy. Novy partak super. Niet co vytknut. Velmi dobra cast.
Ale zas a znova sa musim az smiat. Neozbrojeni policajti, to je uplne na hlavu...