Osudný slib

Osudný slib
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435671/bmid_osudny-slib-ZKx-435671.jpg 5 1250 1250

Tým kriminalistů pod vedením inspektorky Kim Stoneové se jen pomalu vzpamatovává z tragické ztráty jednoho z nich, když je pověřen novým případem. V místním lesíku byl nalezen brutálně zavražděný muž a jeho totožnost Kim šokuje – je jím doktor Gordon Cordell, který figuroval v předchozím vyšetřování smrti dívky v elitní soukromé škole. Gordon měl pestrou minulost, ale kdo by ho chtěl zabít? Pár dní nato se po těžké autohavárii ocitne v ohrožení života i Gordonův syn. A Kim ví, že tohle už nebyla náhoda. Další nález mrtvoly to jen potvrdí – tentokrát čelí sériovému vrahovi, možná nejnebezpečnějšímu, s jakým se kdy setkala. Ve zběsilém tempu si vrah připisuje jednu oběť za druhou – a zdaleka ještě neskončil.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr

Fatal Promise, 2018

dikobraz
17.07.2021 5 z 5

Klasika, vsetko ok, pribeh vyborny. Pachatela som tipoval zle. Druhy pripad tiez zaujimavy. Novy partak super. Niet co vytknut. Velmi dobra cast.
Ale zas a znova sa musim az smiat. Neozbrojeni policajti, to je uplne na hlavu...

Kalima206
06.07.2021 5 z 5

Páááni, ta Kim Stoneová mě nepřestává bavit! (hlavní hrdinka).

Každopádně moje druhá kniha od této spisovatelky. Abych pravdu řekla, tak "Tichá modlitba" bude dlouho patřit mezi moje TOPky a tato kniha se jí zdaleka nevyrovnala, každopádně, stejně se mi líbil promyšlený příběh, postavy a celý Kimin tým.

Co mě trošku vadilo, že se tam začal v průběhu řešit ještě jeden případ a to mi přišlo takové jemně rušivé, nevadí mi ságy, protože se člověk více dozví o hlavních hrdinech, ale nakonec, když to dopadlo, jak to dopadlo, tak mi to až tak nevadilo.

Kočičáci
05.07.2021 5 z 5

Tentokrát se Kimin vyšetřovací tým vyrovnává s nečekanou ztrátou, která je všechny bolestně zasáhla. Každý z nich to prožívá jinak a do toho musí být v plné pohotovosti, protože se na scéně objevil vrah, který se s mrtvolami nepáře a sází jim je jednu za druhou. Ještě k tomu mezi sebe musí přijmout posilu v podobě nového kolegy, což jim na náladě nepřidá. Trošku smutnější díl, ale opět stejně dobrý jako všechny předchozí.
Jednoduše moje oblíbená série!

Laura99
01.07.2021 5 z 5

Jedním slovem...SUPER!!

Mrňous1
24.06.2021 5 z 5

Tak opět výborné čtení, autorka opravdu umí. Tentokrát mě Kim trochu lezla na nervy, rozumím důvodům jejího ulítlého chování i u Stacey, zajímavé, že jediný, kdo dokázal udržet chladnou hlavu byl Bryant...Výborné byly kapitoly s Tedem a závěrečná zápletka jedna z nejzajímavějších. Takže za mě spokojenost a těším se na další díl!

Mirrites
13.06.2021 5 z 5

Bez komentáře… knihy této autorky se čtou jedním dechem

TeaPeter
11.06.2021 3 z 5

Zajímavá kniha, ale rozhodně je co jí vytknout. Už, už jsem věřil, že se Kim zklidnila, ale tady její démoni opět vyvřeli na povrch a její chování se posunulo zpět daleko za to, co jsme ještě ochotni označit za racionální. Pachatel z hlavní dějové linie byl opravdu pořádný šílenec. Tak komplikované provedení se vidí jen zřídka. U vedlejší dějové linie to bylo zamotanější, ale rozhodně vysvětlení situace nedělá dobrou vizitku lékařům. Zřejmě britské veřejné zdravotnictví nemá podivnou pověst jen náhodou.

Ajrad1981
02.06.2021 5 z 5

Měla jsem jiný typ na pachatele (lepší, pochopitelně :-D, krásně a plynule bych to všechno propojila), ale i takhle to bylo nečekané a skvělé rozuzlení.

novina
30.05.2021 5 z 5

Tenhle díl mi přišel trošku slabší než ostatní. Ale laťka je pořád vysoko.

Mišák240
26.05.2021 5 z 5

Příběhy Kim a jejího týmu mě prostě baví, knihu nejde odložit dřív než po jejím přečtení. V tomto díle kromě vyšetřování se mi moc líbila sezení Kim u Teda, který nás nechal nahlédnout dál do Kimina soukromí.

Ctenar1202
08.05.2021 1 z 5

Naprosto průměrná kriminálka. Ničím mě nepřekvapila, nenadchla, za dva dny nebudu vědět o čem byla...

the_res13
07.05.2021 4 z 5

Narozdíl od předchozích dílů, přečíst tuhle, mi trvalo o něco déle. Je méně čtivá a trochu tomu chybí šťáva. Zároveň mi přijde, že autorce dochází dech, jelikož musela knihu vyplnit (opět) hned dvěma nesouvisejícími případy. Oba byla zajímavé, ale spíše průměrné.

hana1039
06.05.2021 5 z 5

Jedna z nejlepších krimi sérii, co jsem četla, prostě super!, a teď jdu na zatím poslední díl a už se těším na další, který má vyjít už brzy :-)) ( celkem prý jich má být asi 20 :-))))!!!

mirinda973
06.05.2021 4 z 5

Předchozí dva díly byly opravdu skvělé. Tenhle je v sérii takový průměr, zajímavý příběh, a jako vždy napětí. Konec to hodně zachránil a tím nemyslím ani tak odhalení vraha jako ukázka Kiminy lidské stránky, její vztah k týmu a hlavně Bryantovi. Skvělá byla i sezení u Teda a jeho konečná psychologická zpráva o Kim...
Chvilku si dám od této série pauzu, ale pak se k ní ráda vrátím

ivoiro
04.05.2021 5 z 5

Opět jsem nadšený a velice spokojený. Tato série mě skutečně hodně baví.

Eduarda
29.04.2021 4 z 5

Tahle partička je moje srdeční záležitost. Nezávisle na kvalitě detektivní linky, která se zrovna odvíjí. Ale i ta mi tentokrát sedla. Kombo vyšetřování dvou paralelních případů, na které jsme si u Angely Marsons už pomalu zvykli, je osvěžující. Stejně tak rozvíjení vztahů kolem nové postavy.

LeSk
28.04.2021 2 z 5

Kniha mě nezaujala, možná to je i tím, že jsem nečetla předchozí díly. V ději se skákalo z jednoho do druhého, přišlo mi to chaotické, nepřehledné. Konec knihy byl useknutý. Bohužel pro mě zklamání, podle recenzí jsem čekala víc.

J.x
28.04.2021 4 z 5

U tohoto příběhu dávám o hvězdičku méně, nemohla jsem si pomoct, ale chování Kim mi chvílemi vadilo, i když jsem chápala, proč se tak chová. Jinak opět velmi čtivá detektivka. Ty příběhy autorky jsou úžasné.

alnahu
25.04.2021 5 z 5

Další a opět skvělý díl krimisérie s inspektorkou Kim Stoneovou .Opět je kniha psána v krátkých kapitolách ,což mi vyhovuje. Opět Kim vyšetřuje několik brutálních vražd ,tentokrát s novým kolegou ,který nastoupil po smrti Kevina Dawsna -ten přišel o život v minulém díle .I tentokrát je kniha napínavá od začátku ,až do konce a ten je nepředvídatelný a překvapivý.

L.Helena
21.04.2021 4 z 5

Docela povedený díl, vyprávění má spád, akorát bych možná uvítala víc dramatických momentů i v průběhu děje, ne vše až v závěru. Ale jinak se mi kniha líbila a jdu rovnou na další pokračování.