Otevřený hrob

Otevřený hrob
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353941/bmid_otevreny-hrob-Wcr-353941.jpg 5 1943 1943

Mrtví neprozrazují tajemství… když jim nenasloucháš. Zavražděná žena s obličejem rozbitým k nepoznání, prázdný pohled směřující k nebi, z úst se jí sype hlína. A stovky much se slétají ke krvavé hostině. Výzkumné zařízení ve Westerley studuje rozklad lidských těl, jejími rezidenty jsou ti, co i po smrti chtějí posloužit vědě. A právě tady nalezne Kim Stoneová se svým týmem mrtvolu – ale čerstvou, o níž místní badatelé nemají tušení, kde se tam vzala. Po objevení druhé dívky, ponechané napospas smrti, s ústy naplněnými hlínou, je jasné, že Kim a její tým mají co do činění se sériovým vrahem. Ale kolik těl ještě leží někde pohozeno? A kdo bude další? Pak zmizí místní reportérka Tracy Frostová a věci naberou rychlý spád. Kim ale bude muset být rychlejší… než si vrahova pokroucená mysl vyžádá další život.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Knižní klub

Play Dead, 2016

iLuciferie
11.10.2019 4 z 5

Celá série mi zatím přijde velmi povedená. Oceňuji, že jsou díly různorodé a děj je příjemným poměrem rozdělen mezi případy a osudy hlavních hrdinů.

Bulldog
11.10.2019 5 z 5

Kdo tuhle autorku zná a čte ji, tak ví co od ní čekat a jako vždy nebude zklamaný..

Lucík1316
01.10.2019

Každou další knihou se autorka zlepšuje. Kniha je čtivá, zaujme a příběh dopadl nečekaně. Byla to radost číst.

m.valova
25.09.2019 5 z 5

Opět skvělá..čím dál lepší,líbí se mi výboj postav a i když bych nechtěla absolvovat to co ony,už se těším na další jejich případy..hlavně na Kim a Tracy.

TaLu
17.09.2019 5 z 5

Série má pro mě stoupající kvalitu. Příběh je svěže strhující, bez hluchých míst. Hlavní vyšetřovatelka se nám čtenářům před očima proměňuje a odkrývá další a další vrstvy své osobnosti, mnohdy překvapivě soucitné a plné lidskosti. Určitě ji prospělo, že má doma psa :o)
Její přítel a parťák svou trpělivostí a respektem prolamuje bariéry, jež kolem sebe vystavěla již kdysi v tragickém dětství.
Tentokráte se při vyšetřování záhadného případu série vražd ocitáme na opravdu nevšedním místě činu. Celý tým pracuje s obrovským nasazením, aby byl zachráněna další unesená oběť - je to osobní - i čtenář se s touto postavou seznámil v předchozí knize.
Velmi dobře jsem se bavila a určitě doporučuji.

Owain
11.09.2019 4 z 5

Zase napínavé, jako vždy.

gigi77
08.09.2019 5 z 5

Opět velmi povedené čtení. Oproti předchozím dílům oceňuji nižší míru popisovaných brutálních scén. Také chladné hrdinky začínají ožívat v lidskosti. Autorčiny knihy jsou navic inteligentní, nutí k zamyšlení a vlastním úsudkům.

A co se týče téma knihy ... opět znevýhodněné děti a odrazy chování v dospělosti ...
... děti se rodí s čistým listem, který je časem popsán informacemi ... každý okolo svým chováním přispěje ... je neskutečně důležité některé špatné informace škrtat a přepisovat lepšími a ty hodně zlé gumovat ... ať uz jedinec sám nebo s pomoci někoho, komu na něm záleží ... především rodiče by měli hlídat, co se do listu života zapíše a co v něm zůstane zvýrazněno a co potlačeno.

munka
31.08.2019 5 z 5

Ďalšia skvelá detektívka. Zaujímavá zápletka a ešte zaujímavejšie miesto činu. Teším sa na ďalší príbeh.

ivana1924
26.08.2019 5 z 5

Opět jsem se nemohla odtrhnout :) Super

Podegra
22.08.2019 3 z 5

Dobře se to četlo,jen mi přišlo,že vůbec nikdo tam nebyl prostě alespoň průměrně šťastný a nese si šílená traumata.

pipa36
16.08.2019 5 z 5

Co dodat? Připadá mi, že všechna superlativa jsem na autorku a její knihy vyčerpala v předchozích dílech a říct o knize že byla "dobrá" nebo "výborná" mi přijde jaksi málo. Opět se nám dostalo velmi dobře promyšleného příběhu s hlavní vyšetřovatelkou Kim, která od jejího prvního případu prošla velkým osobním vývojem, a i když to naštěstí pořád není žádná usměvavá kamarádka, která by si chtěla požvatlat o svých radostech a strastech, přece jen už to není takový uzavřený asociál jako na začátku. Při vyšetřování příběhu se dostává do výzkumného střediska Westerley (tzv. farmu mrtvol) a zjistí, že je tam o jednu mrtvolu více, než by mělo být...
Jak říkám - velmi dobrá kniha, velmi dobře se to četlo. Za 5*.

MirkaProk
15.08.2019 4 z 5

Fajn detektivka, která se dobře čte. Kim je mi sympatická i přesto, že je vlastně na všechny nepříjemná. Určitě si přečtu další díl z této série.

Eicherik
12.08.2019 4 z 5

Dobrý příběh. Netradiční místo činu. Povedená zápletka. Zajímavý motiv.
Jednu hvězdu ale ubírám za způsob vyprávění, který mi připadá poněkud strohý.

mystar
08.08.2019 4 z 5

Opet super pribeh plny napeti a hruznych osudu lidskeho zivota. Postava Kim se mi stale vic a vic zamlouva. Tesim se na dalsi dil.

Zunka616
07.08.2019

První kniha od autorky přečetla jsem ji jedním dechem úžasný bomba doporučuji

Marta08
05.08.2019 4 z 5

Příběh byl o chlup horší než Tichá modlitba, ale odehrával se v zajímavém prostředí "farmy mrtvol". Oceňuji prolínání děje záblesky z mysli vraha v průběhu celé knihy, bylo to občas velmi zvrácené. Tentokrát se mi líbilo i rozuzlení a závěr, i když nad tou nakládačkou Kim si musím povzdechnout :D Postupné odkrývání charakteru Kim se mi velmi zamlouvá, už se chová i ke členům týmu mnohem přátelštěji. Novinářka Tracy byla otravná, ale už v minulém díle ukázala i svoji lepší stránku a nakonec i zde působí jako kladnější postava. Kim mi přirostla k srdci a má čestné místo mezi mými oblíbenými seveřany Joonou Linnou, Harrym Holem a Carlem Morckem :)

hanjarda
04.08.2019 5 z 5

Celá série od Angely Marsons je prostě perfektní.
Velmi dobře se čte,zajímavá, upoutá každého čtenáře detektivek.

Awaria
30.07.2019 4 z 5

Příjemná oddychovka, ale že by mě vyloženě uchvátila, to se říci nedá. Bohužel jsem až pozdě zjistila, že začínám čtvrtým dílem série.

Nello
18.07.2019 3 z 5

O malinko horší než předchozí knihy,ale stále dobré čtení.

koki.veru
17.07.2019 5 z 5

Další super knížka od A.Marsonsové :) Tato série mě opravdu moc baví, takže hurá na další díl :)

vraždy thrillery sérioví vrazi pomsta

Angela Marsons
anglická, 1968