Otevřený hrob
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové / D.I. Kim Stone série
Mrtví neprozrazují tajemství… když jim nenasloucháš. Zavražděná žena s obličejem rozbitým k nepoznání, prázdný pohled směřující k nebi, z úst se jí sype hlína. A stovky much se slétají ke krvavé hostině. Výzkumné zařízení ve Westerley studuje rozklad lidských těl, jejími rezidenty jsou ti, co i po smrti chtějí posloužit vědě. A právě tady nalezne Kim Stoneová se svým týmem mrtvolu – ale čerstvou, o níž místní badatelé nemají tušení, kde se tam vzala. Po objevení druhé dívky, ponechané napospas smrti, s ústy naplněnými hlínou, je jasné, že Kim a její tým mají co do činění se sériovým vrahem. Ale kolik těl ještě leží někde pohozeno? A kdo bude další? Pak zmizí místní reportérka Tracy Frostová a věci naberou rychlý spád. Kim ale bude muset být rychlejší… než si vrahova pokroucená mysl vyžádá další život.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2017 , Knižní klubOriginální název:
Play Dead, 2016
Každou další knihou se autorka zlepšuje. Kniha je čtivá, zaujme a příběh dopadl nečekaně. Byla to radost číst.
Opět skvělá..čím dál lepší,líbí se mi výboj postav a i když bych nechtěla absolvovat to co ony,už se těším na další jejich případy..hlavně na Kim a Tracy.
Série má pro mě stoupající kvalitu. Příběh je svěže strhující, bez hluchých míst. Hlavní vyšetřovatelka se nám čtenářům před očima proměňuje a odkrývá další a další vrstvy své osobnosti, mnohdy překvapivě soucitné a plné lidskosti. Určitě ji prospělo, že má doma psa :o)
Její přítel a parťák svou trpělivostí a respektem prolamuje bariéry, jež kolem sebe vystavěla již kdysi v tragickém dětství.
Tentokráte se při vyšetřování záhadného případu série vražd ocitáme na opravdu nevšedním místě činu. Celý tým pracuje s obrovským nasazením, aby byl zachráněna další unesená oběť - je to osobní - i čtenář se s touto postavou seznámil v předchozí knize.
Velmi dobře jsem se bavila a určitě doporučuji.
Opět velmi povedené čtení. Oproti předchozím dílům oceňuji nižší míru popisovaných brutálních scén. Také chladné hrdinky začínají ožívat v lidskosti. Autorčiny knihy jsou navic inteligentní, nutí k zamyšlení a vlastním úsudkům.
A co se týče téma knihy ... opět znevýhodněné děti a odrazy chování v dospělosti ...
... děti se rodí s čistým listem, který je časem popsán informacemi ... každý okolo svým chováním přispěje ... je neskutečně důležité některé špatné informace škrtat a přepisovat lepšími a ty hodně zlé gumovat ... ať uz jedinec sám nebo s pomoci někoho, komu na něm záleží ... především rodiče by měli hlídat, co se do listu života zapíše a co v něm zůstane zvýrazněno a co potlačeno.
Ďalšia skvelá detektívka. Zaujímavá zápletka a ešte zaujímavejšie miesto činu. Teším sa na ďalší príbeh.
Dobře se to četlo,jen mi přišlo,že vůbec nikdo tam nebyl prostě alespoň průměrně šťastný a nese si šílená traumata.
Co dodat? Připadá mi, že všechna superlativa jsem na autorku a její knihy vyčerpala v předchozích dílech a říct o knize že byla "dobrá" nebo "výborná" mi přijde jaksi málo. Opět se nám dostalo velmi dobře promyšleného příběhu s hlavní vyšetřovatelkou Kim, která od jejího prvního případu prošla velkým osobním vývojem, a i když to naštěstí pořád není žádná usměvavá kamarádka, která by si chtěla požvatlat o svých radostech a strastech, přece jen už to není takový uzavřený asociál jako na začátku. Při vyšetřování příběhu se dostává do výzkumného střediska Westerley (tzv. farmu mrtvol) a zjistí, že je tam o jednu mrtvolu více, než by mělo být...
Jak říkám - velmi dobrá kniha, velmi dobře se to četlo. Za 5*.
Fajn detektivka, která se dobře čte. Kim je mi sympatická i přesto, že je vlastně na všechny nepříjemná. Určitě si přečtu další díl z této série.
Dobrý příběh. Netradiční místo činu. Povedená zápletka. Zajímavý motiv.
Jednu hvězdu ale ubírám za způsob vyprávění, který mi připadá poněkud strohý.
Opet super pribeh plny napeti a hruznych osudu lidskeho zivota. Postava Kim se mi stale vic a vic zamlouva. Tesim se na dalsi dil.
Příběh byl o chlup horší než Tichá modlitba, ale odehrával se v zajímavém prostředí "farmy mrtvol". Oceňuji prolínání děje záblesky z mysli vraha v průběhu celé knihy, bylo to občas velmi zvrácené. Tentokrát se mi líbilo i rozuzlení a závěr, i když nad tou nakládačkou Kim si musím povzdechnout :D Postupné odkrývání charakteru Kim se mi velmi zamlouvá, už se chová i ke členům týmu mnohem přátelštěji. Novinářka Tracy byla otravná, ale už v minulém díle ukázala i svoji lepší stránku a nakonec i zde působí jako kladnější postava. Kim mi přirostla k srdci a má čestné místo mezi mými oblíbenými seveřany Joonou Linnou, Harrym Holem a Carlem Morckem :)
Celá série od Angely Marsons je prostě perfektní.
Velmi dobře se čte,zajímavá, upoutá každého čtenáře detektivek.
Příjemná oddychovka, ale že by mě vyloženě uchvátila, to se říci nedá. Bohužel jsem až pozdě zjistila, že začínám čtvrtým dílem série.
Další super knížka od A.Marsonsové :) Tato série mě opravdu moc baví, takže hurá na další díl :)
vraždy thrillery sérioví vrazi pomsta
2016 | Němý křik |
2017 | Tichá modlitba |
2016 | Ďábelské hry |
2017 | Otevřený hrob |
2019 | Skryté karty |
Celá série mi zatím přijde velmi povedená. Oceňuji, že jsou díly různorodé a děj je příjemným poměrem rozdělen mezi případy a osudy hlavních hrdinů.