Diabolské hry
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové / D.I. Kim Stone série
Keď nájdu zohavené a na smrť dobodané telo násilného zločinca, povolajú na miesto činu detektívku Kim Stonovú a jej tím, aby prípad čo najrýchlejšie vyriešili. Pri vyšetrovaní tohto brutálneho činu čoskoro zistia, že nejde o obyčajnú vraždu, ale o čosi oveľa vážnejšie a oveľa zlovestnejšie. Prípad naberá na obrátkach, doslova každý deň sa vynárajú nové, mimoriadne znepokojujúce fakty. Podivuhodná hra sa začína a Kim musí čeliť nemilosrdnému protivníkovi, ktorý sa zabáva vlastnými zvrátenými pokusmi. Zdá sa, že nebezpečný psychopat ju vytrvalo sleduje a pozná všetky jej slabé miesta, a tak každý jej krok môže byť posledný. Začína tušiť, že niečo bude v neporiadku aj s ľuďmi, o ktorých by to nepredpokladala. Lenže zatiaľ nemá v rukách žiadne dôkazy...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: 2017 , Ikar (SK)Originální název:
Evil Games, 2015
Do třetího dílu mi se vůbec nechce. Ale jen proto, že je zatím poslední. Angela Marsons si mě svými knihami naprosto získala a já se děsím toho, že dočtu třetí díl a budu muset čekat na další a tak pořád dokola.
Ďábelské hry jsou napínavé, velmi čtivé a mají skvělou zápletku. Hlavní postava Kim je mi strašně sympatická.
Když jsem tuto sérii v knihkupectví kupovala, tak mi paní prodavačka říkala, že nebudu litovat. A měla pravdu :-)
Hluboký pohled do duše sociopata v těle psychiatričky, která čte v duši jiných jako v jednoduchých hracích strojcích a dokáže s nimi hravě manipulovat. Smrtelná kombinace pro lidi nějak a něčím psychicky oslabené, jak obtížné ne-li nemožné je pak takového člověka z něčeho usvědčit, jak napínavé až do konce pro čtenáře, zda se to inspektorce Kim, také svou minulostí poznamenané, nějak přeci jen podaří. Nepochybuji, že další díly této série budou určitě zrovna tak skvělé, autorka je hodně originální a vynikající!
Výborné, napínavé, překvapivé odhalení na konci. Miluju tento styl psaní, děj plyne a nemá žádná hluchá místa. Brzy se pustím i do 3.dílu.
Člověk má z téhle knihy pořád chuť na kávu :D
Naprosto skvělé. Stejně jako první díl budete číst až do konce. Napne vás to, donutí vás to přemýšlet :D a naprosto si zamilovat Kim Stoneovou!
Těším se na třetí díl.
Krásně propracované ale nutila jsem se jí dočíst......... jinak jednoduché dobré čtení ale nic pro mě.... po prvním dilu jsem si řikala že po druhem nesáhnu ale nedalo mi to .....ale myslim že do těch dalších dílech už nesáhnu.....
Další úžasný díl se skvělou Kim. Kdo ještě váhá, nemusí :-). Kniha je napínavá a čte se sama.
Na jedné straně vyšetřování zneužívání dětí, na druhé straně nebezpečný sociopat ďábelsky manipulující s lidmi. I Kim začíná být v nebezpečí.
Druhý díl série je opět vynikající, řekla bych, že i o něco lepší, než ten první. Ale jedná se o příběh úplně odlišný.
Škoda, že nemám k dispozici víc * než těch 5. Angela Marsons se u mě zařadila mezi autory, představující vrchol kvalitního thrilleru.
První knížka od této autorky a bohužel mě nějak extra nezaujala. Ano, ma vše promyšlené do posledního detailu, ale chybělo mi tam nejake napětí, nemohla jsem se do knihy ani poradne zacist. A spis mam radeji, kdyz pachatele znam az na konci. Kazdopadne me to ale neodrazuje a prectu si dalsi knihu.
Kromě problematiky zneužívání dětí rozkrývá autorka problematiku manipulace. Skvěle ukazuje, jak lze ovlivňovat myšlenky a emoce, aby odpovídaly představám manipulátora. Jak cílené otázky mohou vmanévrovat do situace, z které zdánlivě nelze uniknout.
Kvalitní psychothriller se zápletkou zneužívání dětí. Jak dalece se dá manipulovat s lidmi? A pokud jde o život, každá hra je ďábelská. Doporučím!
I když jsem po celou dobu znala pachatele, hodně mě kniha chytla. Představa, že 4% obyvatelstva jsou sociopaté, což by mělo být stejně jako homosexuálů, není moc veselá. Každopádně mi přibylo další jméno autora do oblíbených.
Druhý případ Kim Stoneové přečten jako třetí z knih Angely Marsonsové. To, co autorka započala v Tichém křiku, tady dotáhla - psychiatryně Alex je sociopatka "jak vyšitá", nad jejími motivacemi a způsobem jednání zůstává rozum stát - a i když "Kimmy" není úplně vzorem duševního zdraví a komunikativnosti, přece jen si může nárokovat jisté sympatie... Doplňkový případ o zneužívaných holčičkách předjímá téma následujícího případu v Tiché modlitbě - a to bude teprve jízda...
detektivní a krimi romány anglická literatura zneužívání pedofilie psychické problémy sociopatie
2016 | Němý křik |
2017 | Tichá modlitba |
2016 | Ďábelské hry |
2017 | Otevřený hrob |
2019 | Skryté karty |
Další moje oblíbená autorka a baví mě moc a moc.Jdu číst další díl :-)