Krvavé stopy

Krvavé stopy
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378999/bmid_krvave-stopy-eAh-378999.jpg 5 1688 1688

D.I. Kim Stone série

Mŕtva žena s jedinou čistou bodnou ranou do srdca pôsobí na prvý pohľad ako obeť nevydarenej lúpeže a zdá sa, že život starostlivej a bezúhonnej sociálnej pracovníčky tak vyhasol omylom. Detektívke Kim Stonovej však na prípade čosi nesedí. Keď polícia nájde telo drogovo závislého dievčaťa s rovnakou bodnou ranou, Kim vytuší, že ide o prácu toho istého vraha. Okrem chladného a premysleného usmrtenia však medzi obeťami nenachádza nijakú súvislosť. Taký komplikovaný prípad ešte nemala. Počas zúfalého pátrania po zvrátenom páchateľovi odvádza Kiminu pozornostť doktorka Alexandra Thornová. Psychopatka, ktorú Kim v minulosti poslala za mreže, jej totiž pošle hrôzostrašný list. Alex je tentoraz odhodlaná udrieť na najzraniteľnejšie miesto a donúti Kim stretnúť sa so ženou, ktorá je zodpovedná za smrť jej malého brata. Počet obetí narastá a Kim so svojím tímom postupne rozmotáva spleť záhad a krôčik po krôčiku sa dostáva k vrahovi. V smrteľnom nebezpečenstve sa nakoniec ocitá aj jedna osoba z jej radov, lenže tentoraz možno Kim nebude mať toľko sily, aby všetkých zachránila. Krvavé stopy sú strhujúcim trilerom, ktorý nepustíte z rúk od prvej strany až po dramatický zvrat v závere.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (SK)

Blood Lines, 2016

irva
21.06.2018 5 z 5

Nezklamala, inspektorka je prostě skvělá. Těším se na další díl.

marion111
20.06.2018 5 z 5

Pátý díl a opět parádní. Přečteno jedním dechem.

...intrikánka a sociopatka Alex mi opravdu pila krev. :D Doufám, že v dalších dílech se už nebude vyskytovat.

Terez25
08.06.2018 5 z 5

Pátý díl této skvělé série a Angela Marsons stále neztrácí dech. Kim Stone je snad můj nejoblíbenější literární detektiv vůbec. Doufám, že Pokrevní pouta tuto sérii neuzavřela a že budou další případy, kde se setkáme s Kim, Bryantem a s Alex.

happy-smile
07.06.2018 4 z 5

Tato autorka si drží velice slušný standard. Jako obvykle se kniha četla sama a nezaznamenala jsem zde nějaká hluchá místa. Kim se opět setkává se svou nemesis doktorkou Alex, takže docela dost prostoru dostane vnitřní souboj těchto dvou žen. Musím ale přiznat, že mám raději knihy bez Alex. Potom dostává více prostoru Kimin kousavý humor, na který mě autorka tehdy u první knihy dostala. Tady ho bylo díky Alex méně, ale i tak super kniha a těším se na další pokračování.